Σε ερώτησή μου στην Tutima αν γίνεται reblast στο beadblast φινίρισμα σε περίπτωση service/overhault μου είπαν ότι κάνουν σε bracelet-caseback ΟΧΙ σε κάσα.Το γιατί δεν το ξέρω.
Θωμά είχα την εντύπωση ότι αυτό ισχύει μόνο για τα issued ρολόγια της. Δια στόματος υπαλλήλου της Tutima πολύ κοντινός μου φίλος είχε πάρει την εξής απάντηση: "Δεν πειράζουμε κάσες ρολογιών που έχουν χορηγηθεί για στρατιωτική χρήση διότι ουσιαστικά αποτελούν/αποτελούσαν (?) ιδιοκτησία του γερμανικού κράτους".
Άσχετα από το beadblast, γνωρίζεις τι ισχύει για το pvd;
Τι να σου πω Χάρη και γω βρέθηκα προ εκπλήξεως
Οταν τους έστειλα e-mail για να ρωτήσω αν χρειαστεί κάποιο overhaul το ρολόι μου αν κάνουν ανανέωση του φινιρίσματος σε κάσα και μπρασελέ πήρα την εξής απάντηση
Dear Mr...,
Within next service we can offer you to refresh the bracelet (best possible). Unfortunately it is not possible to refresh the complete case. We can only refresh the caseback, the black colour at the bezel and the luminous dot at the bezel.
If you have any further questions, please do not hesitate to contact us.
Best regards,
Αν ισχύει κάτι τέτοιο πρώτη φορά ακούω εταιρία να αρνείται γυάλισμα κάσας.Δηλαδή αν κάποιος κάνει τσαμπουκά στο ρολόι του και θέλει να το επισκευάσει τι θα κάνει,θα πάει για αλλαγή κάσας

Και πως γίνεται να κάνουν beadblast σε μπρασελέ και όχι σε κάσα δεν καταλάβα το γιατί.
Γενικότερα είναι γνωστό ότι το service της Tutima είναι περίεργο.Δεν κάνει service εκτός dealer,δεν κάνει service σε military issued ρολόγια,τώρα αυτό.
Για το PVD δεν γνωρίζω κάτι αν ρωτάς από πλευράς service ,αλλά φαντάζομαι πως αν δεν κάνουν reblast σε απλή SS κάσα πιθανόν να μην κάνουν επαναβαφή PVD.