Πολύ διαφωτιστικό το σχόλιο σου! Σε ευχαριστω πολύ!
Μου φαινεται εξωφρενικό αυτό με την κάσα διότι μιλάμε
για ατσάλι και για τούμπα πολύ απαλή. Αν ήταν ετσι, θα ήταν ολα
τα ρολόγια στις αντιπροσωπειες... Παρ´ολα αυτα είμαι διατεθειμένος να
πληρώσω αν μου το εξηγήσουν. Αν επιμείνουν για overhaul θα ψάξω να το
πάω αλλού, δε το συζητάω...
Πρέπει να δείς το θέμα πιο βαθιά.
Αν σου έπεσε σε χαλί είναι διαφορετικό, αν σου έπεσε σε πλακάκια, ....δύσκολο.
Η κορώνα, ( αν έπεσε με αυτήν την πλευρά ), μπορεί να πιέστηκε και να στράβωσαν οι βόλτες της. Αλλά βιδωμένη κορώνα σε τέτοια στιβαρή κατασκευή ? Παράξενο ! Το θεωρώ απίθανο.
Η κορώνα, βιδώνει πάνω σε ένα λαιμό, που έχει βόλτες, άρα στράβωσαν και αυτές ?.
Εστω, πάμε για κορώνα και λαιμό.
Το να στραβώσει ΚΑΙ η κάσα, ειδικά σε αυτό το σημείο, λίγο δύσκολο. Εχει και προστατευτικά. Εναν τόνο πίεση θέλουν για να στραβώσουν.
Εκτός εάν στράβωσαν τα κέρατα ( lugs ). Ουτε αυτό εύκολο.
Εσύ το βλέπεις, εσύ ξέρεις.
Από την άλλη, το ολικό service προτείνεται, επειδή με την πτώση, μπορεί να έχει υποστεί κάποια ζημιά εσωτερικά, δηλαδή να έχει στραβώσει λογω αδρανείας ο άξονας του αντιβάρου, να έχει ξεκουμπώσει κάποιο έδρανο, να έχουν χάσει την ευθυγράμμισή τους κάποιοι τροχοί, ή ο οδηγητικός μηχανισμός της ημερομηνίας, κλπ. Μπορεί να φοβούνται την εφαρμογή του κρυστάλλου.
Οπότε, υποχρεωτικά λύνεται, ελέγχεται, καθαρίζεται, ελέγχεται και κατά την συναρμολόγηση, και .............ότι λάθος, αλλάζει. Φυσικά στην τιμή αυτή, μάλλον έχουν προϋπολογίσει εξ αρχής αλλαγή των πάντων.
Το θέμα είναι αν επιθυμείς ( ...και μπορείς ) να διαθέσεις το ποσό αυτό, για να έχεις απολύτως λειτουργικό το ρολόι σου.