Αποστολέας Θέμα: Rolex SD 16600 vs Seiko Tuna SBDX011  (Αναγνώστηκε 21551 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
    • http://www.polite.gr/
Απ: Rolex SD 16600 vs Seiko Tuna SBDX011
« Απάντηση #90 στις: Ιανουάριος 12, 2013, 21:05:47 μμ »
Ωραία τα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει το κάθε ρολόι αλλά εγώ τα θέλω για deskdiving.
Από κει και πέρα κοιτάω να μ'αρέσει στον καρπό μου και να μπορώ να το φοράω χωρίς να με περιορίζει.

Το seiko νομίζω δεν θα μπορούσα να το φορέσω με τέτοιες διαστάσεις που έχει, δεν θα μ'άρεσε.

Το sd είναι all-around και το φοράς όπου και όποτε θες.Επόμενως ψηφίζω το sd.

δεν σε πιστευω νικο!!

sd κι εγω.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #91 στις: Ιανουάριος 12, 2013, 21:08:12 μμ »

δεν σε πιστευω νικο!!
αφού το αιτιολογώ  :)

Μεταξύ των 2 μοντέλων διαλέγω το sd.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Ιανουάριος 12, 2013, 21:21:35 μμ »
Δε θελω να παρω θεση για το vs απλως θελω να πω μια σκεψη μου...Πολλες φορες εχω ακουσει να λενε για να δειξουν ποσο καλο ειναι ενα seiko οτι ειναι ισαξιο ενος rolex κτλπ.. αλλα ποτε δεν εχω ακουσει για ενα rolex για να δειξουν ποσο καλο ειναι οτι ειναι ισαξιο ενος seiko... :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Ιανουάριος 12, 2013, 21:25:04 μμ »
Ωραία τα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει το κάθε ρολόι αλλά εγώ τα θέλω για deskdiving.
Από κει και πέρα κοιτάω να μ'αρέσει στον καρπό μου και να μπορώ να το φοράω χωρίς να με περιορίζει.

Εκτός βέρσους, αν δεν σε ενδιαφέρουν τα specs και ο "αέρας" του επαγγελματικού, και με εξαίρεση όσους σιχαίνονται κύκλωπα αλλά θέλουν ημερομηνία (αν και αφαιρείται), γιατί να πάς σε SD; Πάς σε Submariner 14060 ή Submariner Date 11610, έτσι ώστε και να πληρώσεις λιγότερα, και να αποφύγεις το ελαφρώς μικροτερο dial, την πιο χοντρή κάσα, το μεγαλύτερο βάρος και λιγότερο ισορρόπημένο κέντρο βάρους, την άνεση στο χέρι, το κρύσταλλο που προεξέχει, και την βαλβίδα ηλίου (εδω τόσο συχνά που βλέπεις SD αχρησιμοποίητα κλεισμένα σε θυρίδες και σεντούκια που καλύτερα η Ρόλεξ να μετατρέψει την βαλβίδα διαφυγής του Ήλιου -Helium- σε ομπρέλλα αποδυγής ήλιου -Sun-. Υποτίθεται ότι το SD είναι η υπερεπαγγελματική προταση της Ρόλεξ στο καταδυτικόυ για ακραία χρήση σε αντίξοες συνθήκες και γι αυτό μπηκε στο βέρσους με την αντίστοιχη προταση της Seiko.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Ιανουάριος 12, 2013, 21:29:55 μμ »
Δε θελω να παρω θεση για το vs απλως θελω να πω μια σκεψη μου...Πολλες φορες εχω ακουσει να λενε για να δειξουν ποσο καλο ειναι ενα seiko οτι ειναι ισαξιο ενος rolex κτλπ.. αλλα ποτε δεν εχω ακουσει για ενα rolex για να δειξουν ποσο καλο ειναι οτι ειναι ισαξιο ενος seiko... :)

Φυσικό δεν είναι όταν η μία εταιρία βγάζει μόνο luxury watches ενω η άλλη βγάζει απο ρολόγια των 90 ευρώ μέχρι luxury; Όταν κάποιος λέει "φiνίρισμα Seiko" δεν σημαίνει τίποτα αν δεν διευκρινήσει αν μιλάει για 5αρι, Prospex, Grand Seiko, ή Credor. Αντίθετα η Rolex παίζει μπάλα μόνο σε μια κατηγορία και περιμένεις συγκρίσιμη ποιότητα ανεξαρτήτως μοντέλου (και δεν απογοητεύεσαι), είναι ένα στανταρντ με το οποίο όλοι οι υπόλοιποι εκτος YΩ συγκρίνονται και κυνηγούν.
Επιπλέον τεράστιο ρόλο παίζει η δημοφιλία μιας εταιρίας, φαντάζομαι δεν θα έχεις ακούσει να λένε για ενα rolex για να δειξουν ποσο καλο ειναι οτι ειναι ισαξιο ενος IWC, ενώ το αντίθετο το ακούς συχνά.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 12, 2013, 21:37:55 μμ από Theminio »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #95 στις: Ιανουάριος 12, 2013, 21:36:43 μμ »

Εκτός βέρσους, αν δεν σε ενδιαφέρουν τα specs και ο "αέρας" του επαγγελματικού, και με εξαίρεση όσους σιχαίνονται κύκλωπα αλλά θέλουν ημερομηνία (αν και αφαιρείται), γιατί να πάς σε SD; Πάς σε Submariner 14060 ή Submariner Date 11610, έτσι ώστε και να πληρώσεις λιγότερα, και να αποφύγεις το ελαφρώς μικροτερο dial, την πιο χοντρή κάσα, το μεγαλύτερο βάρος και λιγότερο ισορρόπημένο κέντρο βάρους, την άνεση στο χέρι, το κρύσταλλο που προεξέχει, και την βαλβίδα ηλίου (εδω τόσο συχνά που βλέπεις SD αχρησιμοποίητα κλεισμένα σε θυρίδες και σεντούκια που καλύτερα η Ρόλεξ να μετατρέψει την βαλβίδα διαφυγής του Ήλιου -Helium- σε ομπρέλλα αποδυγής ήλιου -Sun-. Υποτίθεται ότι το SD είναι η υπερεπαγγελματική προταση της Ρόλεξ στο καταδυτικόυ για ακραία χρήση σε αντίξοες συνθήκες και γι αυτό μπηκε στο βέρσους με την αντίστοιχη προταση της Seiko.
Εγώ πάντως δεν πάω πουθενά.

Γενικά το είπα για τα specs και ειδικά για το βέρσους ψήφισα με βάση τα δικά μου κριτήρια.
Η πιο χοντρή κάσα του sd απ'όσο έχω καταλάβει αποτελεί προτέρημα για πολλούς, την προτιμούν έναντι του 14060.

Το'χω φορέσει το sd, δεν μ'άρεσε αλλά είναι ένα φυσιολογικό ρολόι όταν το φοράς.
Το emperor είναι τελείως tool και το δείχνει, αυτό το θεωρώ μειονέκτημα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Ιανουάριος 12, 2013, 21:38:37 μμ »
Εχεις δικιο Θεμη και σωστη παρατηρηση διοτι ηταν πολυ γενικο ετσι οπως το εγραψα...Σε αυτα που ειπα πριν οπου seiko βαλε grand seiko ή οποιοδηποτε ανωτερης κατηγοριας seiko...Δεν αλλαζει αυτο που ηθελα να πω...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Ιανουάριος 12, 2013, 21:44:42 μμ »

Εγώ πάντως δεν πάω πουθενά.

Για σένα το ξέρουμε, εσένα θα έπαιρνα παράδειγμα για την επιλογή Ρόλεξ; Θα ήταν σα νασυμβουλευόταν κάποιος εμένα για την επιλογή ΝΑΤΟ. Οπότε, αντικατάστησε το "να πας" με το "να πάει κανείς" στον συλλογισμό μου για να μην μπερδεύεσαι. Επιπλέον ξεκαθάρισα ότι είναι off-topic στο vs.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 12, 2013, 21:48:17 μμ από Theminio »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: Ιανουάριος 12, 2013, 21:51:34 μμ »
...φαντάζομαι δεν θα έχεις ακούσει να λένε για ενα rolex για να δειξουν ποσο καλο ειναι οτι ειναι ισαξιο ενος IWC, ενώ το αντίθετο το ακούς συχνά.
Αυτο ειλικρινα δεν το εχω ακουσει και ειλικρινα αν μου το πει καποιος δε θα μετραει η γνωμη του σε μενα αλλα αυτο μικρη σημασια εχει...Αυτο που ειπα δεν το ανεφερα για την ορθοτητα της εκφρασης αλλα για να τονισω οτι οσοι στρεφονται εναντιον των ρολεξ ,των οποιων δεν ειμαι και κανενας φαν,κατα βαθος ξερουν ποσο καλα ρολογια ειναι και την αξια τους στο χωρο και απλως ψαχνουν λογους για να τα μειωσουν ....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Ιανουάριος 12, 2013, 22:01:17 μμ »
...φαντάζομαι δεν θα έχεις ακούσει να λένε για ενα rolex για να δειξουν ποσο καλο ειναι οτι ειναι ισαξιο ενος IWC, ενώ το αντίθετο το ακούς συχνά.
Αυτο ειλικρινα δεν το εχω ακουσει και ειλικρινα αν μου το πει καποιος δε θα μετραει η γνωμη του σε μενα αλλα αυτο μικρη σημασια εχει...Αυτο που ειπα δεν το ανεφερα για την ορθοτητα της εκφρασης αλλα για να τονισω οτι οσοι στρεφονται εναντιον των ρολεξ ,των οποιων δεν ειμαι και κανενας φαν,κατα βαθος ξερουν ποσο καλα ρολογια ειναι και την αξια τους στο χωρο και απλως ψαχνουν λογους για να τα μειωσουν ....

Αυτό είναι 100% σωστό και προσυπογράφω, το Rolex-hating είναι trend πολλών ετών.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Ιανουάριος 12, 2013, 23:36:15 μμ »
Ρολεξακιας δεν ειμαι ουτε προκειται να γινω..
Σεικακιας δεν ειμουν ομως εγινα...
Δεν με ενδιαφερει η μεταπωλητικη αξια αλλα ουτε και η αναγνωρισημοτητα οταν μου αρεσει εμενα το ρολοι!
Ρε δεν μπα να λεει ο καθενας οτι θελει..
Αμα δεν γουσταρεις αυτο που φορας βρασε ρυζι...
Αμα εμενα μου αρεσει αυτο που φοραω ας κουρευονται οι υπολοιποι και λοιποι συναμα ξερολες!
Αλλα πολυ εργαλειο ο τονος για τα γουστα μου!
Για το versus SD αν και ποτε δεν θα αγοραζα κανενα απο τα 2.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

time_ keeper

• Επισκέπτης
« Απάντηση #101 στις: Ιανουάριος 13, 2013, 00:39:23 πμ »

Αυτό είναι 100% σωστό και προσυπογράφω, το Rolex-hating είναι trend πολλών ετών.

για ποιο λόγο να κάτσει κάποιος και να ψάχνει λόγους στα καλά καθούμενα να μειώσει μια εταιρία???
έτσι χωρίς λόγο?? δεν έχει τι να κάνει και ασχολείται μόνο με το να ψάχνει αφορμές... δε νομίζω...

αν το να μισεί κάποιος κάτι, οτιδήποτε ειναι αυτό, άπλα για να το μισεί... το πιο πιθανό ειναι πως έχει κάποιο πρόβλημα (ο ίδιος)

μήπως όμως λέω εγώ, μαζί με τα όσα φέρνει η πολύ δημοσιότητα ειναι και κάποια αρνητικά, που άλλος τα μετράει και άλλος όχι??

το ότι  μιλάμε για απίθανες καταδυτικές δυνατότητες του ρολογιού μας και στην πράξη να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα με μπρατζακια (η δεν κάνουμε ποτέ)δεν ειναι λίγο κουφό?? (έχει καταντήσει αηδία)

και μην κοροϊδευόμαστε, εξάλλου πολλοί το παραδέχονται οτι θα πάρουν το συγκεκριμένο ρολόι μόνο για μόστρα δηλαδή όνομα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Alex

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Ιανουάριος 13, 2013, 03:21:02 πμ »
Το σιγουρο ειναι οτι ειναι πολλοι λιγοτεροι οσοι ψηφισαν κορωνα και εχουν δει Αυτοκρατορα κοντα.!!

Αυτό είναι αλήθεια.... και τον συγκεκριμένο τόνο δεν το έχω δει από κοντά ούτε εγώ... Γι'αυτό ψήφισα αβίαστα το SD. Επίσης ψήφισα με την προϋπόθεση ότι δε μας ενδιαφέρουν τα λεφτά κι ότι θα είχα ένα ρολόι....

Στην πράξη όμως, δε συμβαίνει τίποτα απ'αυτά... Ούτε με ένα ρολόι μπορεί κάποιος από δω μέσα να ζήσει, ούτε αγνοούμε τη διαφορά τιμής....
Με πραγματικά κριτήρια κι όχι με το ποιο θα ήταν το καλύτερο με υποθέσεις, θα ψήφιζα το TUNA... Αν είχα κάνει αναζήτηση για τις τιμές πριν ψηφίσω, η ψήφος θα ήταν σίγουρα διαφορετική.... Τώρα δε γίνεται να την αλλάξω.... Εντάξει, καλό χρυσό το 16600 αλλά όχι και να δώσω όσο 3 Έμπερορ για να πάρω ένα ΕσΝτι...

....και είμαι σίγουρος ότι αν είχα δει από κοντά αυτόν τον τόνο, θα τον ψήφιζα κατευθείαν...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
I <3 "Τ<25"

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Ιανουάριος 13, 2013, 15:17:25 μμ »
Θα ήθελα να ξέρω, όσοι υπερθεματίζετε υπέρ του τόνου, αν αφήσετε στην άκρη ότι είναι ένα ποιοτικότατο εργαλείο και φυσικά όχι φθηνό, είστε σίγουροι ότι θα μπορούσατε να τον φοράτε καθημερινά, ή έστω πολύ συχνά, αν δεν κάνετε καταδύσεις, αλλά έχετε π.χ. δουλειά γραφείου (όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι)??

Παίρνοντας τον εαυτό μου ως παράδειγμα, δεν θα μπορούσα. Είναι πολύ μεγάλο και χοντρό και πάρα-πάρα πολύ σπορ. Ταιριάζει μόνο με τζιν και μπλουζάκι. Δεν είναι μόνο δικό του "προνόμιο". Όλα τα μεγάλα-χοντρά ρολόγια έτσι είναι.

Εγώ παιδιά, εκεί βρίσκω το μεγαλύτερο μείον αυτού του ρολογιού -ότι δεν φοριέται εύκολα- πέρα από τιμές, ονόματα, το λεγόμενο "κύρος" κλπ.

Θα μου πείτε το Ρόλεξ είναι δυο και τρεις φορές ακριβότερο. Σύμφωνοι. Μπορείς όμως να το αντικρούσεις λέγοντας ότι σου δίνει περισσότερα ως πακέτο ρολογιού και όχι μόνο ως εργαλείο, ή έστω ότι τα δυο ρολόγια απλά δεν συγκρίνονται ως είδος και ως τιμή.

ΥΓ. Ανάμεσα στο αυτόματο τόνο και στο ΜΜ, πάλι τον τόνο θα διαλέγατε??
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 13, 2013, 15:19:45 μμ από Ilias-G »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος desmo16

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Ιανουάριος 13, 2013, 16:53:12 μμ »
Υπαρχουν τοσα πολλα λινκ που μπορει καποις να παραθεσει για το SD,αλλα θα μπουμε σε μια κοντρα και δεν βλεπω το λογο,αφου ο καθενας μας θα μεινει σταθερος στην επιλογη του

Δεν βλεπω το λογο,να προσπαθω να αλλαξω την γνωμη του αλλου και ειδικα αυτου που ψηφισε κατι αλλο απο μενα!

Και γιατί δηλαδή να μην προσπαθήσει ο ένας να αλλάξει την γνώμη του άλλου, μέσα από εποικοδομητικό διάλογο με επιχειρήματα και ευγένεια;
Και ας πούμε εγώ, που δεν έχω αποφασίσει πιο από τα 2 επειδή δεν έχω τις γνώσεις, γιατί να μην διαλέξω -μέσα από τον διάλογο- ποιός και γιατί με πείθει περισσότερο και αναλόγως να κάνω την επιλογή μου;
Τι το έχουμε το φόρουμ, μόνο για φωτογραφίες και καλοφόρετα; Η απλά δεν γίνετε χωρίς να πλακωθούμε και να χαλάσουμε τις καρδιές μας;

Υπαρχουν τοσα πολλα λινκ που μπορει καποις να παραθεσει για το SD...

Αυτό πάλι με τα λινκ δεν το καταλαβαίνω, τα λινκ μπορεί να τα βρει όποιος θέλει και δόξα τον Θεό Αγγλικά ξέρω, αν είναι όμως έτσι να το κλείσουμε το μαγαζί...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions