Αποστολέας Θέμα: Omega  (Αναγνώστηκε 1089174 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Georgefosk

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Omega
« Απάντηση #8325 στις: Ιούνιος 08, 2023, 11:46:20 πμ »

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Speedster356

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8326 στις: Ιούνιος 08, 2023, 22:49:51 μμ »
Among those former employees is the once revered head of the Omega Museum and Brand Heritage, Petros Protopapas.

https://www.watchpro.com/omega-museums-former-head-implicated-in-frankenstein-speedmaster-fraud/

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #8327 στις: Ιούνιος 08, 2023, 23:02:14 μμ »
Among those former employees is the once revered head of the Omega Museum and Brand Heritage, Petros Protopapas.

https://www.watchpro.com/omega-museums-former-head-implicated-in-frankenstein-speedmaster-fraud/

Εξαιρετικός κύριος.
Δυστυχώς για λόγους δικούς του δε γράφει στο φόρουμ (βασικά ένας λόγος)

Το πώς έφτασε να κατηγορηθεί για απάτη ποιος ξέρει τι έχει παιχτεί
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Alexandros00

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #8328 στις: Ιούνιος 08, 2023, 23:12:07 μμ »
Εγω θλιβομαι πάντως που έχει εμπλακεί σε τέτοιες καταστάσεις.

Στάλθηκε από το SM-S918B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8329 στις: Ιούνιος 08, 2023, 23:40:55 μμ »
Ο οίκος δημοπρασιών ισχυρίζεται και φαντάζομαι ότι λογικά έτσι είναι και έτσι κάνουν, πως τα διάφορα αντικείμενα ελέγχονται από συλλέκτες, ειδικούς κλπ.

Ελέγχουν και πιστοποιούν για παράδειγμα πίνακες ζωγραφικής, που προφανώς είναι one of a kind, που δεν υπάρχει reference ή άλλο ίδιο για να τα δουν πλάι πλάι ή να τα συγκρίνουν με μια φωτογραφία, και θα έκαναν λάθος και θα τους ξέφευγαν λεπτομέρειες στο ρολόι που βρήκε και εντόπισε ο περετσκόπ; Σιγά τον μάγκα!

Κάτι άλλο βρωμάει στην υπόθεση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #8330 στις: Ιούνιος 10, 2023, 04:13:23 πμ »
omega Aqua Terra Shades

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #8331 στις: Ιούνιος 10, 2023, 17:05:38 μμ »
Ο οίκος δημοπρασιών ισχυρίζεται και φαντάζομαι ότι λογικά έτσι είναι και έτσι κάνουν, πως τα διάφορα αντικείμενα ελέγχονται από συλλέκτες, ειδικούς κλπ.

Ελέγχουν και πιστοποιούν για παράδειγμα πίνακες ζωγραφικής, που προφανώς είναι one of a kind, που δεν υπάρχει reference ή άλλο ίδιο για να τα δουν πλάι πλάι ή να τα συγκρίνουν με μια φωτογραφία, και θα έκαναν λάθος και θα τους ξέφευγαν λεπτομέρειες στο ρολόι που βρήκε και εντόπισε ο περετσκόπ; Σιγά τον μάγκα!

Κάτι άλλο βρωμάει στην υπόθεση.
Η απάτη με το «σπάνιο» Speedmaster των 3 εκατ. δολαρίων – Πώς υπάλληλοι της Omega έστησαν την πλεκτάνη

Η ελβετική ωρολογοποία Omega, μέλος του Swatch Group, αποκάλυψε ότι ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα της, που πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 3 εκατ. δολαρίων, ήταν τελικά πλαστό.

Η δημοπρασία διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2021 από τον οίκο δημοπρασιών Phillips και σε αυτήν παρουσιάστηκε ένα Omega Speedmaster με δείκτες Broad Arrow του 1957

«Τα ρολόγια Omega με την αναφορά CK2915, κατασκευάστηκαν μεταξύ 1957 και 1959 και παρήχθησαν σε μόλις τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Το μοντέλο της πρώτης γενιάς, με αναφορά CK2915, θεωρείται από τους συλλέκτες ως ‘το Ιερό Δισκοπότηρο’. Ήταν ο πρώτος χρονογράφος που διέθετε κλίμακα ταχυμέτρου στη στεφάνη και όχι στο καντράν – και το πρώτο Speedmaster που χρησιμοποίησε το Caliber 321», ανέφερε η εταιρεία δημοπρασίων.

logo-oikon
search-mr
Γ.Δ. 1261.67 +0.28 %
ΤΖΙΡΟΣ 125.6 εκ. €
CLOSED 17:20:01
MARKET DATA
market-data-arrow
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
down-arrow

LIFE & ARTS
Η απάτη με το «σπάνιο» Speedmaster των 3 εκατ. δολαρίων – Πώς υπάλληλοι της Omega έστησαν την πλεκτάνη
φωτ.: Shutterstock
Newsroom
Πε 08/06/2023, 07:16

Η ελβετική ωρολογοποία Omega, μέλος του Swatch Group, αποκάλυψε ότι ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα της, που πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 3 εκατ. δολαρίων, ήταν τελικά πλαστό.

Η δημοπρασία διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2021 από τον οίκο δημοπρασιών Phillips και σε αυτήν παρουσιάστηκε ένα Omega Speedmaster με δείκτες Broad Arrow του 1957.

«Τα ρολόγια Omega με την αναφορά CK2915, κατασκευάστηκαν μεταξύ 1957 και 1959 και παρήχθησαν σε μόλις τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Το μοντέλο της πρώτης γενιάς, με αναφορά CK2915, θεωρείται από τους συλλέκτες ως ‘το Ιερό Δισκοπότηρο’. Ήταν ο πρώτος χρονογράφος που διέθετε κλίμακα ταχυμέτρου στη στεφάνη και όχι στο καντράν – και το πρώτο Speedmaster που χρησιμοποίησε το Caliber 321», ανέφερε η εταιρεία δημοπρασίων.

Η απάτη με το «σπάνιο» Speedmaster των 3 εκατ. δολαρίων – Πώς υπάλληλοι της Omega έστησαν την πλεκτάνη-1
Φωτ: nzz/omega
Η Omega δηλώνει ότι είναι θύμα μιας πλεκτάνης, την οποία έστησαν πρώην υπάλληλοί της και είχε ως αποτέλεσμα να πωληθεί στην υψηλότερη τιμή όλων των εποχών ένα Speedmaster. Σύμφωνα με την εταιρεία ένας πρώην τεχνικός της Omega και ένας εργαζόμενος στο τμήμα κληρονομιάς του brand έστησαν την απάτη. Ο υπάλληλος φέρεται να υποστήριξε σε μεσάζοντες ότι επρόκειτο για ένα σπάνιο και εξαιρετικό κομμάτι, εκτοξεύοντας την τιμή του κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας του. Όμως στην πραγματικότητα, το ρολόι αποτελούσε μια συναρμολόγηση εξαρτημάτων από διάφορα μοντέλα.

Η εταιρεία ωρολογοποιίας βρίσκεται σε αναζήτηση του ανθρώπου που έφερε το πλαστό ρολόι στην δημοπρασία, με τον οίκο Phillips να επικαλείται ζητήματα εμπιστευτικότητας αλλά να υποστηρίζει ότι θα συνεργαστεί, εφόσον του ζητηθεί από τις αρχές.

Ο οίκος δημοπρασιών ισχυρίζεται ότι πριν φτάσει κάποιο ρολόι στη δημοπρασία, έχει ήδη γίνει αντικείμενο μελέτης από συλλέκτες, μελετητές και εμπειρογνώμονες και έχει ταξιδέψει γι’ αυτό τον λόγο σε πολλές χώρες πριν καταλήξει στην δημοπρασία της Γενεύης.

moneyreview.gr

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #8332 στις: Ιούνιος 10, 2023, 17:06:09 μμ »

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #8333 στις: Ιούνιος 10, 2023, 17:07:03 μμ »
Και,ερωτώ τώρα εγώ με το δικό μου μυαλό.
Οι συνέπειες δεν είναι ακόμα πιο τραγικές όταν αυτός ο άνθρωπος υπέγραφε για γνήσια ομεγα δεκαετίες τώρα;
Δεν θα αμφισβητειται πλέον πάντα η υπογραφή του;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8334 στις: Ιούνιος 10, 2023, 18:04:43 μμ »
Και,ερωτώ τώρα εγώ με το δικό μου μυαλό.
Οι συνέπειες δεν είναι ακόμα πιο τραγικές όταν αυτός ο άνθρωπος υπέγραφε για γνήσια ομεγα δεκαετίες τώρα;
Δεν θα αμφισβητειται πλέον πάντα η υπογραφή του;

Για τον Πρωτόπαπα λες;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #8335 στις: Ιούνιος 10, 2023, 18:27:27 μμ »
Για τον Πρωτόπαπα λες;
Ναι,δεν έχει μια λογική αυτό που λεω;

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #8336 στις: Ιούνιος 10, 2023, 19:02:39 μμ »
Απολύτως! Τελείωσε αυτός σε σχέση με το χώρο!Η απαξίωση είναι δεδομένη πλέον και το θέμα είναι τι συνέπειες θα έχει πλέον και σε ποινικό επίπεδο.
Ήμουν εξαιρετικά περήφανος οπότε έβλεπα το όνομα.του η οπότε εδινε μια συνέντευξη.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #8337 στις: Ιούνιος 10, 2023, 20:53:30 μμ »
Από ότι θυμούνται κάποιο,μετά την απόκτηση ενός βιβλίου σχετικά με το omega flight master όπου αναφερόταν το όνομα του, είχα προσοαθησει  μέσω κοινών γνωστών να τον πείσω να παραχωρήσει  μια <συνέντευξη> στο φόρουμ σχετικά με την δραστηριότητα του στο μουσείο και είχε ευγενικά αρνηθεί.Κρίμα εάν εμπλέκεται το όνομα του στην απάτη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions