Αποστολέας Θέμα: Omega  (Αναγνώστηκε 1088776 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jb

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Omega
« Απάντηση #7755 στις: Νοέμβριος 12, 2022, 16:48:20 μμ »
το βασικό είναι να μετρήσουνε αρνήσεις....
δεν είπε κανείς δέκα σώνει και καλά, ούτε 11, ούτε μια μέρα....

εεεε ο σκάι μου φαίνεται πιο ταιριαστός για αυτό που σκέφτεστε....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Alexandros00

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #7756 στις: Νοέμβριος 12, 2022, 16:49:37 μμ »
το βασικό είναι να μετρήσουνε αρνήσεις....
δεν είπε κανείς δέκα σώνει και καλά, ούτε 11, ούτε μια μέρα....

εεεε ο σκάι μου φαίνεται πιο ταιριαστός για αυτό που σκέφτεστε....
Το βασικό είναι να μην έχουμε αυταπάτες ότι θα αλλάξει η αγορά ρολογιών επειδή δεν δεχόμαστε τις αυξήσεις και να γράφουμε ότι...μερικοί νοματαιοι αν αρνηθούν την αγορά θα αλλάξει η κατάσταση.

Στάλθηκε από το SM-S908B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #7757 στις: Νοέμβριος 12, 2022, 16:56:04 μμ »
Έλα ντε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7758 στις: Νοέμβριος 12, 2022, 17:02:41 μμ »
Το βασικό είναι να μην έχουμε αυταπάτες ότι θα αλλάξει η αγορά ρολογιών επειδή δεν δεχόμαστε τις αυξήσεις και να γράφουμε ότι...μερικοί νοματαιοι αν αρνηθούν την αγορά θα αλλάξει η κατάσταση.

Αλεξανδρε ειναι μεγαλη συζητηση το γιατι οι εταιριες αυξάνουν τις τιμες. Ο ενας λογος ειναι η μεγαλη ζήτηση. Ο αλλος λογος ειναι οτι το μηχανικο ρολοι σαν ρολοι, δηλαδη να μας δειχνει την ωρα, εχει χασει τον σκοπο της δημιουργίας του, πλεον υπαρχουν παρα πολλοι τροποι για να βλεπεις την ωρα. Οποτε οι εταιριες καπως επρεπε να δωσουν κινητρο στους καταναλωτές ωστε να αγοράζουν, το ενα κινητρο ειναι οτι το εδωσαν σε δημοσια προσωπα και δημιουργησαν προτυπα. Το αλλο κινητρο ειναι οτι εκαναν το ρολοι αντικείμενο επένδυσης και για να δωσουν την σιγουρια της επένδυσης πρεπει να αυξάνονται οι τιμες. Επειδη λοιπον οι εταιριες ξερουν οτι αυτη η μεγαλη ζήτηση ειναι συγκυριακή και νομοτελειακά θα σταματησει αυξάνουν τις τιμες ωστε πουλώντας λιγοτερα ρολογια να εχουν το ιδιο κερδος. Ειμαι σιγουρος οτι έκατσαν στο ιδιο τραπεζι, εβαλαν την Rolex μπροστα σαν το πιο μεγαλο ονομα και ακολούθησαν ολοι οι αλλοι. Win win situation για τος εταιριες. Θελω να τους δω ομως οταν θα πεσει κατακόρυφα η ζήτηση…
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #7759 στις: Νοέμβριος 12, 2022, 17:05:07 μμ »
Μα δεν αντιλαμβάνεσαι,ότι και να πέσει η ζητηση,που θα πέσει, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ?
Και τον λόγο τον ανέφερες εσύ .Πουλαμε 1,βγάζουμε για 50.
Παιδια, άλλαξαν τα πράγματα.
Αυτη είναι η αγορά πλέον.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7760 στις: Νοέμβριος 12, 2022, 17:07:35 μμ »
Μα δεν αντιλαμβάνεσαι,ότι και να πέσει η ζητηση,που θα πέσει, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ?
Και τον λόγο τον ανέφερες εσύ .Πουλαμε 1,βγάζουμε για 50.
Παιδια, άλλαξαν τα πράγματα.
Αυτη είναι η αγορά πλέον.

Στο τελος ειπα κατακόρυφα η ζήτηση. Εκει που πουλας 2.000.000 ρολογια να πουλας 50.000 ρολογια. Εκει θα υπαρχει μεγαλη χασουρα σε σχεση με τωρα για τις εταιριες οσο ψηλα και να βαλουν τις τιμες. Γιατι νομοτελειακα θα συμβει…
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #7761 στις: Νοέμβριος 12, 2022, 17:08:35 μμ »
Απορώ γιατί επικεντρωνομαστε στα ρολόγια όταν τα πάντα ακριβαίνουν με τρελούς ρυθμούς.Εάν ακολουθούσαν οι Rolex και η omega  τις ανατιμήσεις που κάνουν στα σουβλάκια τα <τρία αδέρφια> και ο <πρόεδρος> δεν θα υπήρχε speedmaster  κάτω από 15 χιλιάρικα .
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #7762 στις: Νοέμβριος 12, 2022, 17:10:57 μμ »
Στο τελος ειπα κατακόρυφα η ζήτηση. Εκει που πουλας 2.000.000 ρολογια να πουλας 50.000 ρολογια. Εκει θα υπαρχει μεγαλη χασουρα σε σχεση με τωρα για τις εταιριες οσο ψηλα και να βαλουν τις τιμες. Γιατι νομοτελειακα θα συμβει…
Μη σκέφτεσαι με λογική Ελλάδας, αλλά με παγκόσμια λογική.
Οτι και να γίνει ,αλλά ότι και να γίνει,υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι, υπεραρκετοι, για να συντηρησουν την νέα λογική στις τιμές,για εκατό γενιές.
Εμεις,απλά θα ακολουθούμε .

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7763 στις: Νοέμβριος 12, 2022, 17:13:15 μμ »
Απορώ γιατί επικεντρωνομαστε στα ρολόγια όταν τα πάντα ακριβαίνουν με τρελούς ρυθμούς.Εάν ακολουθούσαν οι Rolex και η omega  τις ανατιμήσεις που κάνουν στα σουβλάκια τα <τρία αδέρφια> και ο <πρόεδρος> δεν θα υπήρχε speedmaster  κάτω από 15 χιλιάρικα .

Γιατι για ρολογια ειναι το φορουμ και γιατι αν επεκταθούμε στα υπολοιπα θα γινει πολιτικη κουβεντα μετα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7764 στις: Νοέμβριος 12, 2022, 17:14:02 μμ »
Μη σκέφτεσαι με λογική Ελλάδας, αλλά με παγκόσμια λογική.
Οτι και να γίνει ,αλλά ότι και να γίνει,υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι, υπεραρκετοι, για να συντηρησουν την νέα λογική στις τιμές,για εκατό γενιές.
Εμεις,απλά θα ακολουθούμε .

Κανεις λαθος. Κατσε να μπει η Κινα στον πολεμο και θα δεις αν υπαρχουν αρκετοι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #7765 στις: Νοέμβριος 12, 2022, 17:15:31 μμ »
Κανεις λαθος. Κατσε να μπει η Κινα στον πολεμο και θα δεις αν υπαρχουν αρκετοι.
Συμφωνουμε στο ότι διαφωνούμε λοιπόν, έστω και προσωρινά.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Sagias,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #7766 στις: Νοέμβριος 12, 2022, 17:19:41 μμ »
Αν η Κίνα σταματήσει να αγοράζει αύριο..  Τέλος το πάρτυ...!
Αυτό πιστεύω εγώ...!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος jimkar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7767 στις: Νοέμβριος 12, 2022, 17:25:24 μμ »
Λόγω χρόνου δεν έχω καταφέρει να εκφράσω την άποψη μου. Εμείς είμαστε μειονότητα με την καλή έννοια πάντα. Κάποιος που θα θέλει να πάρει ένα καλό ρολόι, θα το πάρει. Δεν θα σκεφτεί εκπτώσεις, ούτε θα ξέρει πόσο είχε πριν 2 χρόνια. Εμάς μας τσούζει επειδή θέλουμε 20 ρολόγια ο καθένας, και έχουμε δει την αύξηση τιμών σε βάθος χρόνου. Επίσης στον υπόλοιπο κόσμο, τουλάχιστον στις περισσότερες χώρες δεν υπήρχαν εκπτώσεις όπως στη χώρα μας. Το να πάρεις omega στο εξωτερικό με 30% έκπτωση ήταν εξαιρετικά σπάνια περίπτωση. Εμάς μας κακοφαινεται επειδή είχαμε μάθει διαφορετικά. Οι εταιρείες ανεβάζουν τιμές επειδή τους "παίρνει".  Αλλάζουν τα πράγματα και δυστυχώς δεν βλέπω να υπάρχει επιστροφή.

Στάλθηκε από το ELS-NX9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
oikonikos,elbetakias,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #7768 στις: Νοέμβριος 12, 2022, 18:25:01 μμ »
Ρε παιδιά διαβάζω συνέχεια ,λογική Ελλάδας -τιμές Ελλάδας κτλ.
Δεν υπάρχει λογική Ελλάδας ,ποια είναι η λογική Ελλάδας?
Ειμαστε πολύ μικρή αγορά για να κάνουμε  αλλαγες αν εννοείς αυτό.
μην μπλέκουμε την ρολεξ με τις υπόλοιπες εταιρείες, έχουν διαφορετικό πλάνο.
δεν είσαι πελάτης της ρολεξ είσαι πελάτης του ντίλερ για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορείς να αγοράσεις από την ρολεξ κατ ευθείαν ,με μοναδική εξαίρεση το
Chrono time στη Γενεύη που πλέον ανήκει στην ρολεξ κ είναι το μόνο μέρος που μπορείς να αγοράσεις από την ρολεξ.
ναι όντως η ρολεξ απαγορεύει στους ντίλερ να κάνουν μεγάλες εκπτώσεις για να μην χάνει το κύρος της.
Κ για να τελειώνουμε κ με τους γκρίζους,όταν είσαι ντίλερ έχεις ορισμένες υποχρεώσεις έχεις ένα basic plan με ρολόγια κ κάνεις παραγγελία αλλά στο τέλος η ρολεξ σου στέλνει ότι θέλει αυτή.
θα φας κ τα ρολόγια που δεν κουνιούνται επειδή το θέλει η ρολεξ,ο ντίλερ είναι υποχρεωμένος να αγοράζει τις ποσότητες που έχει συμφωνήσει αν θέλει να κρατήσει την μάρκα.
υπάρχουν κοσμηματοπωλεια που δεν βγάζουν πολλά από τα ρολεξ αλλά τα κρατάνε γιατί θέλουν το στάτους στο μαγαζί τους.αυτο έχει καταφέρει η ρολεξ κ είναι μεγάλη μαγκιά.
αυτοί πούλαγαν τα ρολόγια που έφευγαν κ μετά έδιναν το υπόλοιπο inventory σχεδόν στο κοστος στους γκρίζους
έτσι κ έβγαζαν κέρδος από αυτά που είχαν πουλήσει κ δεν τρώγανε στον πάτο τα υπόλοιπα.
πλέον λογικά οι γκρίζοι λογικα αγοράζουν αλλιώς θα περνούν αρκετά από τα datejust κτλ κ θα τους δίνουν κ μοντέλα σπορ που είναι περιζήτητα για να έχουν το κέρδος.το τελευταίο είναι εικασία κ μπορεί κ να μην ισχύει τα προηγούμενα 100%.
έτσι η ρολεξ μπορεί να βγάζει όσα θέλει κάθε χρόνο με αυτήν την τακτική που ακολουθεί εδω κ χρονια κ δεν έχει ανάγκη κανέναν γκρίζο για να κονομήσει.
τώρα ότι τον παίζει κ δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει αυτό που γίνεται,ναι έχει ευθύνη,θα μπορούσε  η ιδια να αγοράσει ρολόγια που είναι καινούρια από τους γκρίζους κ να βρει τους ντίλερ που τα πούλησαν κ να πράξει αναλόγως.
δεν είναι πολυεθνική ούτε στο χρηματιστήριο δεν έχει να δώσει λόγο σε board κτλ.
ναι θα χάσει κάποια λεφτά αλλά θα τελειώσει με το φαινόμενο που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.
τώρα οι υπόλοιπες εταιρείες απέχουν παρασάγγας από το μοντέλο της ρολεξ,κ αν είσαι ντίλερ κ σου μείνει καιρό το ρολόι θα το πουλήσεις στο τέλος χαμηλά για να το φας φόλα.
Η αγορά αλλάζει αλλά κάποια πράγματα παραμένουν ίδια όταν πέσει η ζήτηση αναγκαστικά θα έρθουν κ οι εκπτώσεις.
τώρα αν πλέον οι εταιρείες σου επιτρέπουν να πάρεις μικρότερο απόθεμα κ ξέρεις ότι θα φύγει είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
επίσης πολλές φορές έχω δει ανθρώπους να μπαίνουν σε μαγαζιά κ να φεύγουν χωρίς να ψωνίζουν οι περισσότεροι πάνε για να χαζεψουν,βέβαια οι πωλητές καταλαβαίνουν ποιος σκέφτεται σοβαρά μια αγορά κ ποιος όχι.
μετά έχουμε το αλλο όταν η εταιρεία ανεβάζει την τιμή στο ρολόι ο ντίλερ πρέπει να έχει το κέρδος του στα λονζιν ενδέχεται να είναι μικρότερο από τα ομεγκα, αν το κέρδος του είναι 30% σιγά μην σου δώσει πάνω από 20% για ένα ρολόι που λογικά θα φύγει πήγαινε ρώτα για αλλά που δεν είναι τόσο δημοφιλή να δεις.
οι άνθρωποι μαγαζί έχουν μην τρελαίνεσαι τσάμπα δεν στο δίνουν εκτός αν πάρεις πολλά κομμάτια η αν είσαι καλός πελάτης.
πριν κάνα 6μηνο μου κάνανε με το καλημέρα 20% κ του λέω κάνε κάτι παραπάνω μου λέει δεν μπορώ κ του απάντησα ότι εγω για αυτό έρχομαι εδώ για το παζάρι αυτό μαρεσει.τι φταιω εγώ που μου έκανες έκπτωση χωρίς να στο ζητήσω?τελικά μου έκανε λίγο περισσότερο. :D
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,pugman,
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7769 στις: Νοέμβριος 13, 2022, 15:16:17 μμ »
Βαριέμαι να γράφω και να εξηγώ τα αυτονόητα, οπότε οι απόψεις μας διίστανται παιδιά, κανένα πρόβλημα! Η αγορά είναι ρευστή, σήμερα πάνω αύριο κάτω. Ο καθείς με το μυαλό που διαθέτει πορεύεται και πράττει, δε φταίνε πάντα οι ΑΛΛΟΙ. Όσο υπάρχουν πορτοκαλιές άλλου ... Όλα καλά! Προχθές Rolex, χθες Ωμέγα, σήμερα Seiko και αύριο China ... Όποιος κατάλαβε κατάλαβε και όποιος πρόλαβε πρόλαβε!
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,kourlis,