Ρε παιδιά διαβάζω συνέχεια ,λογική Ελλάδας -τιμές Ελλάδας κτλ.
Δεν υπάρχει λογική Ελλάδας ,ποια είναι η λογική Ελλάδας?
Ειμαστε πολύ μικρή αγορά για να κάνουμε αλλαγες αν εννοείς αυτό.
μην μπλέκουμε την ρολεξ με τις υπόλοιπες εταιρείες, έχουν διαφορετικό πλάνο.
δεν είσαι πελάτης της ρολεξ είσαι πελάτης του ντίλερ για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορείς να αγοράσεις από την ρολεξ κατ ευθείαν ,με μοναδική εξαίρεση το
Chrono time στη Γενεύη που πλέον ανήκει στην ρολεξ κ είναι το μόνο μέρος που μπορείς να αγοράσεις από την ρολεξ.
ναι όντως η ρολεξ απαγορεύει στους ντίλερ να κάνουν μεγάλες εκπτώσεις για να μην χάνει το κύρος της.
Κ για να τελειώνουμε κ με τους γκρίζους,όταν είσαι ντίλερ έχεις ορισμένες υποχρεώσεις έχεις ένα basic plan με ρολόγια κ κάνεις παραγγελία αλλά στο τέλος η ρολεξ σου στέλνει ότι θέλει αυτή.
θα φας κ τα ρολόγια που δεν κουνιούνται επειδή το θέλει η ρολεξ,ο ντίλερ είναι υποχρεωμένος να αγοράζει τις ποσότητες που έχει συμφωνήσει αν θέλει να κρατήσει την μάρκα.
υπάρχουν κοσμηματοπωλεια που δεν βγάζουν πολλά από τα ρολεξ αλλά τα κρατάνε γιατί θέλουν το στάτους στο μαγαζί τους.αυτο έχει καταφέρει η ρολεξ κ είναι μεγάλη μαγκιά.
αυτοί πούλαγαν τα ρολόγια που έφευγαν κ μετά έδιναν το υπόλοιπο inventory σχεδόν στο κοστος στους γκρίζους
έτσι κ έβγαζαν κέρδος από αυτά που είχαν πουλήσει κ δεν τρώγανε στον πάτο τα υπόλοιπα.
πλέον λογικά οι γκρίζοι λογικα αγοράζουν αλλιώς θα περνούν αρκετά από τα datejust κτλ κ θα τους δίνουν κ μοντέλα σπορ που είναι περιζήτητα για να έχουν το κέρδος.το τελευταίο είναι εικασία κ μπορεί κ να μην ισχύει τα προηγούμενα 100%.
έτσι η ρολεξ μπορεί να βγάζει όσα θέλει κάθε χρόνο με αυτήν την τακτική που ακολουθεί εδω κ χρονια κ δεν έχει ανάγκη κανέναν γκρίζο για να κονομήσει.
τώρα ότι τον παίζει κ δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει αυτό που γίνεται,ναι έχει ευθύνη,θα μπορούσε η ιδια να αγοράσει ρολόγια που είναι καινούρια από τους γκρίζους κ να βρει τους ντίλερ που τα πούλησαν κ να πράξει αναλόγως.
δεν είναι πολυεθνική ούτε στο χρηματιστήριο δεν έχει να δώσει λόγο σε board κτλ.
ναι θα χάσει κάποια λεφτά αλλά θα τελειώσει με το φαινόμενο που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.
τώρα οι υπόλοιπες εταιρείες απέχουν παρασάγγας από το μοντέλο της ρολεξ,κ αν είσαι ντίλερ κ σου μείνει καιρό το ρολόι θα το πουλήσεις στο τέλος χαμηλά για να το φας φόλα.
Η αγορά αλλάζει αλλά κάποια πράγματα παραμένουν ίδια όταν πέσει η ζήτηση αναγκαστικά θα έρθουν κ οι εκπτώσεις.
τώρα αν πλέον οι εταιρείες σου επιτρέπουν να πάρεις μικρότερο απόθεμα κ ξέρεις ότι θα φύγει είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
επίσης πολλές φορές έχω δει ανθρώπους να μπαίνουν σε μαγαζιά κ να φεύγουν χωρίς να ψωνίζουν οι περισσότεροι πάνε για να χαζεψουν,βέβαια οι πωλητές καταλαβαίνουν ποιος σκέφτεται σοβαρά μια αγορά κ ποιος όχι.
μετά έχουμε το αλλο όταν η εταιρεία ανεβάζει την τιμή στο ρολόι ο ντίλερ πρέπει να έχει το κέρδος του στα λονζιν ενδέχεται να είναι μικρότερο από τα ομεγκα, αν το κέρδος του είναι 30% σιγά μην σου δώσει πάνω από 20% για ένα ρολόι που λογικά θα φύγει πήγαινε ρώτα για αλλά που δεν είναι τόσο δημοφιλή να δεις.
οι άνθρωποι μαγαζί έχουν μην τρελαίνεσαι τσάμπα δεν στο δίνουν εκτός αν πάρεις πολλά κομμάτια η αν είσαι καλός πελάτης.
πριν κάνα 6μηνο μου κάνανε με το καλημέρα 20% κ του λέω κάνε κάτι παραπάνω μου λέει δεν μπορώ κ του απάντησα ότι εγω για αυτό έρχομαι εδώ για το παζάρι αυτό μαρεσει.τι φταιω εγώ που μου έκανες έκπτωση χωρίς να στο ζητήσω?τελικά μου έκανε λίγο περισσότερο.