Αποστολέας Θέμα: Omega  (Αναγνώστηκε 1089241 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Omega
« Απάντηση #4605 στις: Ιανουάριος 21, 2019, 01:13:07 πμ »
Δεκαετία του 70,ηταν και αυτή κοντά στη χρεοκοπία
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #4606 στις: Ιανουάριος 21, 2019, 01:13:43 πμ »
Η πορεία της Ρολεξ είναι τρένο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4607 στις: Ιανουάριος 21, 2019, 01:17:39 πμ »
Δηλαδή πριν το Moonwatch, ήταν περίπτερο;

...όχι, το αντίθετο, ήταν μια παραγωγός, όπως ΟΛΕΣ οι άλλες που ................................εξαφανίστηκαν.  ::)

Και όπως λέει και ο _ , συνεχείς παραλλαγές του αυτού θέματος, χωρίς κάτι αξιόλογο, αξιοπρόσεκτο ( σχεδιαστικά - τεχνικά ), που να τους "ξεχωρίσει" από το πλήθος.

Θα ήταν πραγματικά μία υπόθεση εργασίας να ψάξει κανείς να δεί, αλλά με στοιχεία όχι αίσθητικά, κλπ και να "τρέξει" μια Ω χωρίς πωλήσεις "τύπου moon". Σε τι επίπεδο θα βρισκόταν.

Δεν το λέω μειωτικά, έχω δηλώσει fan του moon. Αλλά μόνον αισθητικά / οπτικά. Τίποτε άλλο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 21, 2019, 01:21:52 πμ από Giorgos_I »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος panos_ioannou

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4608 στις: Ιανουάριος 21, 2019, 01:25:13 πμ »
Νομίζω ότι συγκρίνουμε αχλάδια με χαβιάρι. Δεν είναι δίκαιο να αντιπαραθετουμε ρόλεξ με ομεγα.
Έχετε δίκιο για την πορεία και την τύχη ή την λάθος πολιτική , και επίσης πλέον όλα είναι swatch. Η ρόλεξ είναι άλλο πραμα .
Ας την αφήσουμε ήσυχη.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #4609 στις: Ιανουάριος 21, 2019, 01:33:00 πμ »
Είναι ήσυχη, επένδυσε στην μικρή αδερφή,καλό αυτό
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4610 στις: Ιανουάριος 21, 2019, 01:40:01 πμ »
Δεν πληρώνει φόρους... :-)
Αλλά το θέμα εδώ ειναι για omega. Εγώ την λατρεύω την Ω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #4611 στις: Ιανουάριος 21, 2019, 01:44:45 πμ »
Νομίζω ότι συγκρίνουμε αχλάδια με χαβιάρι. Δεν είναι δίκαιο να αντιπαραθετουμε ρόλεξ με ομεγα.
Έχετε δίκιο για την πορεία και την τύχη ή την λάθος πολιτική , και επίσης πλέον όλα είναι swatch. Η ρόλεξ είναι άλλο πραμα .
Ας την αφήσουμε ήσυχη.

Δεν μιλάω, και δεν συγκρίνω με Rolex. Ανέφερα το Sub στο προηγούμενο ποστ, σαν ενα προϊόν που σχεδιάστηκε για μια εφαρμογή, όχι σαν σύγκριση μεταξύ προίόντων και εταιρειών.

Μιλάμε μόνον για την Ω, σαν εταιρεία, σαν ύπαρξη από μετά τον πόλεμο, την απήχηση και σεβασμό που είχε, τουλάχιστον στην Ελλάδα που βιώσαμε, και που είναι τώρα.

Τέλη 50, δεκαετία του 60, τα Venus και τα Ω, ήταν τα κυρίαρχα στην Ελληνική κοινωνία, άντε και μερικά άλλα για εξειδικευμένους, πχ Technos.

Ολη η Πανεπιστημίου, από Ιπποκράτους μέχρι Πατησίων, ήταν κλασικός δρόμος ρολογάδικων / κοσμηματοπωλείων, με πινακίδες Ω.

Μετά, ο Χατζημιχάλης, ανέβηκε προς την Κολοκοτρώνη, και ήρθαν και πρός Βουκουρεστίου.

Στα μέρη εκείνα λοιπόν, κυριαρχούσε η Ω. Δώρο γάμου ρολόι, και αυτό ΠΑΝΤΑ Ω. Και αυτό λέω ! Που είναι τώρα ?

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4612 στις: Ιανουάριος 21, 2019, 02:00:30 πμ »
Ας την αφήσουμε ήσυχη.

Δεν μιλάω, και δεν συγκρίνω με Rolex. Ανέφερα το Sub στο προηγούμενο ποστ, σαν ενα προϊόν που σχεδιάστηκε για μια εφαρμογή, όχι σαν σύγκριση μεταξύ προίόντων και εταιρειών.

Μιλάμε μόνον για την Ω, σαν εταιρεία, σαν ύπαρξη από μετά τον πόλεμο, την απήχηση και σεβασμό που είχε, τουλάχιστον στην Ελλάδα που βιώσαμε, και που είναι τώρα.

Τέλη 50, δεκαετία του 60, τα Venus και τα Ω, ήταν τα κυρίαρχα στην Ελληνική κοινωνία, άντε και μερικά άλλα για εξειδικευμένους, πχ Technos.

Ολη η Πανεπιστημίου, από Ιπποκράτους μέχρι Πατησίων, ήταν κλασικός δρόμος ρολογάδικων / κοσμηματοπωλείων, με πινακίδες Ω.

Μετά, ο Χατζημιχάλης, ανέβηκε προς την Κολοκοτρώνη, και ήρθαν και πρός Βουκουρεστίου.

Στα μέρη εκείνα λοιπόν, κυριαρχούσε η Ω. Δώρο γάμου ρολόι, και αυτό ΠΑΝΤΑ Ω. Και αυτό λέω ! Που είναι τώρα ?
Χμμμμ.
Μεγάλη κουβέντα.
Θα μπορουσα να απαντήσω με μια φράση: στην καρδιά μας.
Αλλά για τους λιγο μεγαλυτερους είναι στις αναμνήσεις μας, στους Ολύμπιακους αγώνες, στη NASA, για εμάς τους Έλληνες στο Ω, για τους μικρότερους στο need for speed, στο James Bond.
Πλεον κανείς δεν είναι κάπου στο δρόμο σε μπουτίκ η σε πανό. Πινακίδες πλέον είναι σε apple , και Samsung. Τελειώσαμε με αυτά. Πλέον τα ρολόγια είναι κοσμήματα και όχι tools. Και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε: συναισθηματικά, ιστορικά.
Εγώ πλέον κοιτάζω το ρολόι όχι για να βκεπω την  Ώρα αλλά επειδή μου αρέσει ΑΠΛΑ να το κοιτάζω , και να το νιώθω βαρύ στο αριστερό μου χέρι. Όλα τα παραπάνω μπορώ να τα νιώσω με seiko, citizen, omega, κτλπ. Με ρόλεξ δεν μπορώ ρε γαμωτο... δεν μπορώ. Ούτε καν να δοκιμάσω έχω πάει. Δεν λέω ότι δεν τα εκτιμώ και δεν μου αρέσουν . Αντιθέτως ! Όμως τα θεωρώ «τα ακριβά και λουξ ρολόγια του άσχετου νεόπλουτου». Συγνώμη αν έθιξα κάποιον. Όμως το σχόλιο αυτό απευθύνεται στους άσχετους όχι στην παρέα μας εδώ μέσα που φυσικά και ξέρουν τι έχουν στο χέρι.
Αυτά...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #4613 στις: Ιανουάριος 21, 2019, 02:30:50 πμ »

Χμμμμ.
Μεγάλη κουβέντα.
Θα μπορουσα να απαντήσω με μια φράση: στην καρδιά μας.
Αλλά για τους λιγο μεγαλυτερους είναι στις αναμνήσεις μας, στους Ολύμπιακους αγώνες, στη NASA, για εμάς τους Έλληνες στο Ω, για τους μικρότερους στο need for speed, στο James Bond.
Πλεον κανείς δεν είναι κάπου στο δρόμο σε μπουτίκ η σε πανό. Πινακίδες πλέον είναι σε apple , και Samsung. Τελειώσαμε με αυτά. Πλέον τα ρολόγια είναι κοσμήματα και όχι tools. Και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε: συναισθηματικά, ιστορικά.
Εγώ πλέον κοιτάζω το ρολόι όχι για να βκεπω την  Ώρα αλλά επειδή μου αρέσει ΑΠΛΑ να το κοιτάζω , και να το νιώθω βαρύ στο αριστερό μου χέρι. Όλα τα παραπάνω μπορώ να τα νιώσω με seiko, citizen, omega, κτλπ. Με ρόλεξ δεν μπορώ ρε γαμωτο... δεν μπορώ. Ούτε καν να δοκιμάσω έχω πάει. Δεν λέω ότι δεν τα εκτιμώ και δεν μου αρέσουν . Αντιθέτως ! Όμως τα θεωρώ «τα ακριβά και λουξ ρολόγια του άσχετου νεόπλουτου». Συγνώμη αν έθιξα κάποιον. Όμως το σχόλιο αυτό απευθύνεται στους άσχετους όχι στην παρέα μας εδώ μέσα που φυσικά και ξέρουν τι έχουν στο χέρι.
Αυτά...

Εγώ ακόμα tools τα θεωρώ  ;) Με κάποια βολεύομαι, και δεν τα αλλάζω.  :)

Δεν μπορώ να .............αλλάξω τώρα.  Πρώτα βγαίνει η ψυχή, και μετά το χούϊ.  ;D

Δεν εθίγη κανείς. Απόψεις ανταλλάσουμε. Υγιώς και με επιχειρήματα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4614 στις: Ιανουάριος 21, 2019, 02:34:50 πμ »
Εδώ που τα λέμε...
τι γνώμη έχετε για το παρακάτω; Έχει κάποιος άποψη; Θα ήμουν ευτυχής αν την άκουγα ας είναι και κακή...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #4615 στις: Ιανουάριος 21, 2019, 02:39:28 πμ »
Για μένα:
Omega=speedmaster moonwatch
Και
Rolex=submariner,Daytona,gmt master,datejust,explorer2,daydate,explorer..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #4616 στις: Ιανουάριος 21, 2019, 02:56:02 πμ »
Εδώ που τα λέμε...
τι γνώμη έχετε για το παρακάτω; Έχει κάποιος άποψη; Θα ήμουν ευτυχής αν την άκουγα ας είναι και κακή...
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Αισθητικά πάντα, με τα δικά μου κριτήρια, λόγω ηλικίας, εμπειριών και .........διαστροφών 

Μαυρο καντράν με μαύρη ημερομηνία, δείκτες ΟΚ. Με χαλάει το βελάκι στα δευτερα, που είναι από την .......άλλη πλευρά. Αντίβαρο είναι, κάντε το με άλλο σχήμα, μην είναι ........βέλος !

Rail πολύ πλατύ για εμένα. Γραμματοσειρά, λίγο τρελιάρικη, δεν μου αρέσει, εν γένει προτιμώ "βούλες", όχι αραβικά / ρωμαϊκά. Εχει μια "αναλαφρη" αίσθηση η γραμματοσειρά, αν είναι μόδα, θα περάσει, αλλά είναι και ψιλομοντέρνα, σπάει την σοβαρότητα ενός ρολογιού με λουράκι και διακριτική ημερομηνία. Ζυγισμένη στο καντράν, καλή τοποθέτηση.

Το Ω και το OMEGA, θα το ήθελα πιο παχύ, όπως px το Dynamic. Ω είναι , δεν είναι μάρκα Dynamic, μοντέλο Ω.

Δυσανάλογη κορώνα.

Υποθέτω ότι είναι στεγανό, αντιμαγνητικό, κλπ. , αλλιώς, τζάμπα το όνομα  ;) Οπως και η μηχανή ότι είναι updated.

Με καλή τιμή, νομίζω παίζει.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4617 στις: Ιανουάριος 21, 2019, 03:14:08 πμ »
Είναι μια τρελή αποτυχία της ομεγα κάπου τέλη 60, τα dynamic. Δεν πούλησαν σχεδόν καθόλου. Νομίζω έβγαλαν τρεις σειρές με χρονογραφο το κυρίως μοντελο.
Αυτή είναι η Τρίτη σειρά κυκλοφόρησε κάπου πριν το 2000.
Μου αρέσει , έχει την άλογο ετα 2892 σε κλώνο ομεγα 1108. Είναι παιχνιδιάρικο μικρό (κάπου 37μμ), όποτε για μένα συν. Ίσως ρίξω πάλι παραγάδι , αφού έρθει το seamaster του 1962 που περιμένω σύντομα...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #4618 στις: Ιανουάριος 21, 2019, 03:34:49 πμ »
Είναι μια τρελή αποτυχία της ομεγα κάπου τέλη 60, τα dynamic. Δεν πούλησαν σχεδόν καθόλου.

Γιια τότε, πολύ προχώ..........  ???
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4619 στις: Ιανουάριος 21, 2019, 03:39:58 πμ »
Είναι μια τρελή αποτυχία της ομεγα κάπου τέλη 60, τα dynamic. Δεν πούλησαν σχεδόν καθόλου.

Γιια τότε, πολύ προχώ..........  ???
Αυτό είναι η πρώτη σειρά κάπου 60  :-) 
Λίγο άθλιο :

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions