Αποστολέας Θέμα: RC MODULES  (Αναγνώστηκε 14352 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

time_ keeper

• Επισκέπτης
RC MODULES
« στις: Ιανουάριος 01, 2013, 14:58:35 μμ »
προσέξατε κατι ασυνήθιστο στα ραδιοελεγχομενα ρολόγια σας πριν και μετα την αλλαγή του χρόνου??!!

παρατήρησα κατι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση!

θα το μοιραστώ μαζι σας αφου πρωτα θα περιμένω να ακούσω τη γνώμη όσων φοραγαν τέτοια ρολόγια!

RC και ξερό ψωμί!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: RC MODULES
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 02, 2013, 13:14:23 μμ »
δεν μου περασε καν απο το μυαλο οτι κατι συνεβει...οπως παντα λεει την ωρα και την ημερομηνια και την μερα αψογα :P/.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

time_ keeper

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 02, 2013, 14:49:28 μμ »
υπομονή μέχρι να γυρίσω σπιτι!
μπορεί να μην συνέβη σε όλες της μάρκες.
στο προτρεκ μου έκανε κατι που με εντυπωσίασε!

πυροτεχνήματα δεν έριξε, αν σκέφτεσαι αυτο!  :P
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 02, 2013, 18:06:28 μμ »
υπομονή μέχρι να γυρίσω σπιτι!
μπορεί να μην συνέβη σε όλες της μάρκες.
στο προτρεκ μου έκανε κατι που με εντυπωσίασε!

πυροτεχνήματα δεν έριξε, αν σκέφτεσαι αυτο!  :P
snif snif  :'(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

time_ keeper

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 03, 2013, 16:26:18 μμ »
πριν γράψω οτιδήποτε το έψαξα λιγο παραπάνω μήπως μου ξέφυγε κάποια λεπτομέρεια, αλλά δυστυχώς (ή ευτυχώς!) δεν βρήκα κάτι!

πάμε λοιπόν!

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

τα ραδιοελεγχομενα ρολόγια (όπως ξέρετε οι περισσότεροι, αν οχι όλοι) συγχρονίζουν απο κάποιες κεραίες που βρίσκονται σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

η Ελλάδα και τα ρολόγια της δέχονται το σήμα από τον πομπό που βρίσκετε στην Γερμανία.
http://www.casio-europe.com/euro/watch/technology/radiocontrolled/

σε ορισμένους χάρτες που βρήκα στο διαδίκτυο με την εμβέλεια του πομπού της Γερμανίας δείχνουν την Ελλάδα οριακά να λαμβάνει το σήμα και συγκεκριμένα το βορειοδυτικό κομμάτι της!
παρόλα αυτά ακόμα και στα πιο ανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας μας ο συγχρονισμός γίνετε σε καθημερινή βάση και χωρίς πρόβλημα!

ένας χάρτης που δείχνει οτι η Ελλάδα ειναι εκτός εμβέλειας!

στο παρακάτω μανουαλ απο το ρολόι μου, δείχνει και το χάρτη με την εμβέλεια  στο σχετικό κεφάλαιο.

ftp://ftp.casio.co.jp/pub/world_manual/wat/en/qw3172.pdf

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΥΝΓΧΡΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ?

Δεν γνωρίζω αν ειναι σε όλα τα ρολόγια το ιδιο σύστημα αλλά θα εξηγήσω πως γίνετε στο δικό μου!

αυτόματος συγχρονισμός!

όπως αναφέρει και το μανουαλ  ( ή μανιουαλ για τους λάτρεις της σωστής προφοράς!! :D :D), το ρολόι μετά τα μεσάνυκτα (00:00) μπαίνει σε διαδικασία ανεύρεσης σήματος.

αυτό διαρκεί μέχρι της πρώτες πρωινές (05:00).

στο πεντάωρο αυτό ο δέκτης ειναι μονίμως ανοιχτός και προσπαθεί να πιάσει το σήμα που στέλνει ο Γερμανος!

όταν και αν τα καταφέρει για παράδειγμα στης μια και μισή (01:30) ο δέκτης κλείνει αυτόματα και το ρολόι κάνει το κλασικό μπιπ (που κάνει και κάθε μια ώρα) για να σε ειδοποιήσει οτι η διαδικασία τελείωσε!

επίσης σε επιτυχημένο συγχρονισμό το ρολόι μετά το μπιπ σου δείχνει την ωρα που τελείωσε ο συγχρονισμός καθώς την ημερομηνία και το σηματάκι (ένα τρίγωνο) που μένει αναμένω για ενα 24ωρο, για να ξέρεις οτι στο τρέχων 24ωρο είσαι πυρηνικός και συγχρονισμένος!!

αν δεν πετύχει ο συγχρονισμός, ο δέκτης απλά κλείνει στης πέντε (05:00), και η επόμενη αυτόματη προσπάθεια θα γίνει σε 24 ώρες!!

χειροκίνητος συγχρονισμός

μέσα από το μενού επιλέγουμε το rc δίνουμε την εντολή και απλά περιμένουμε μερικά λεπτά, συνήθως στα 3 λεπτά έχει συγχρονίσει!

αν  συγχρονισμός πετύχει η οθόνη θα μας δείξει ότι και στον αυτόματο!

αν δεν... θα μας εμφανίσει την ένδειξη ERR.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Ανάλογα με το που βρίσκεσαι πετυχαίνεις ή όχι  αποτέλεσμα!

στο σπιτι μου συγχρονίζει εκτός καρπού και σε συγκεκριμένα σημεία λόγο του οτι μένω σε μονοκατοικία και με περιτριγυρίζουν πολυκατοικίες 6-7 ορόφων!

στη δουλειά δεν εχω παρόμοιο πρόβλημα μιας και είμαι σε μεγάλη ανοιχτοσια!!
συγχρονίζει στο χέρι, στο πόδι ή όπου αλλού έχεις το βίτσιο να το φοράς!!  :D :D

στο σπίτι μου συνήθως συγχρονίζει μετά της 03:00 ενώ στην δουλειά μετά το πρώτο μισάωρο (12:30) ειναι οκ!

με κακοκαιρία έτυχε για δυο μέρες να μην συγχρονίσει καθόλου στο σπίτι.

στη δουλειά ότι και να γίνει, αν κάνεις χειροκίνητο συγχρονισμό και το στίσεις με μέτωπο το βορά είσαι αρχηγός!!

να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι κατά τη χειροκίνητη διαδικασία στην οθόνη βλέπεις τη δύναμη του σήματος που έχει ως εξής
L1: LEVEL 1 LOW
L2: LEVEL 2 MEDIUM
L3: LEVEL 3 HIGH

στο σπίτι λοιπόν είμαι L1 βαριά L2
και στη δουλειά πάντα L3!!

και τώρα αυτό που με εντυπωσίασε και έγραψα όλα τα παραπάνω!

παραμονή πρωτοχρονιάς στο σπίτι μου με παρέα, φαγητό, ποτό και τα συναφή!

σαν άρρωστος με την χρονομετρία κοιτούσα το ρολόι μου κάθε 10 λεπτά σχεδόν (στην πραγματικότητα ούτε 5 δεν περνούσαν χωρίς να το κοιτάω! :D :D) περιμένοντας να ακούσω τα κλασικά πλέων πυροτεχνήματα που ρίχνει κάθε χρόνο ο κουβαρντάς δήμαρχος μας!!!

ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ!!!

23:00 έχουμε μια ώρα ακόμα
23:10 όλα συνηθισμένα
23:15 άντε άλλα 3 τέταρτα
23:20 και πάει λέγοντας!......

23:45 μας έμεινε μόνο ενα τέταρτο για το νέο χρόνο!!!
23:50 όλα καλά!!!
23:58 ΑΚΟΥΩ ΤΟ ΜΠΙΜ!!!!!!!!!!!!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΛΕΩ, ΚΑΤΙ ΕΓΙΝΕ!!

κοιτάω το ρολόι και λέει "23:58" το τριγωνακι εμφανές στην οθόνη....

πάω αμέσως στο μενού και βλέπω ότι έκανε συγχρονισμό  πριν τα μεσάνυχτα και στης 23:58 που έκανε και το μπιπ!

δεν έδωσα σημασία για να πω την αλήθεια εκείνη την ώρα μιας και ο νέος χρόνος ειναι σε 2 λεπτά!!

το αφήνω λοιπόν και σε λίγο ακούω και δεύτερο μπιπ και τα πυροτεχνήματα να σπέρνουν πανικό!!
κάνω έλεγχο και βλέπω ότι όλα βαίνουν καλώς το ρολόι δείχνει 00:00 oo!!!
αγκαλιές, φιλιά ευχές και τα συναφή!!

00:18 ΜΠΙΠ..... WTF????!!!!
με λούζει κρύος ιδρώτας (και καλά :D :D)!

κοιτάω το ρολόι και τι να δω????????????????????

μέσα σε λιγότερο απο μισή ώρα έστειλε στον κάδο των αχρήστων όλο το μανουαλ (ή μανιουαλ για να μην ξεχνιόμαστε  :D :D)!!!!!!

και εξηγούμαι...

συγχρόνισε 2 φορές αυτόματα στο ίδιο 24ωρο!

συγχρόνισε 2 φορές σε ώρες και σε μέρος (του σπιτιού που δεν ειναι και οτι καλύτερο απο σήμα) που δεν έχει ξανακάνει.

φορεμένο στο χέρι???? μέσα στο σπίτι μου??? με τίποτα!!!!!!

ο δε πρώτος συγχρονισμός ειναι ο πλέον άκυρος!!
πριν τα μεσάνυχτα, σε 24ωρο που είχε ήδη γίνει ένας (αλλά και να μην είχε γίνει δεν έπρεπε να γίνει πριν της 12!)!!!

αλλά και αν υποθέσουμε οτι ο πρώτος έγινε ετεροχρονισμένα και προοριζόταν για την 1/1 μετά της 12, ο δεύτερος δεν έπρεπε να γίνει!!!

ξέρω μπορεί να σας φαίνεται γελοίο αυτό που λέω, αλλά είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας κάτι τέτοια μου κάνουν φοβερή εντύπωση.

το ρολόι παρακολουθείτε απο την μέρα που ήρθε στα χέρια μου και πότε πριν δεν έκανε το ίδιο "λάθος"

το θέμα ειναι οτι μου χάρισε μερικά δυνατά καρδιοχτύπια και το ερωτεύτηκα ακόμα πιο πολύ από τότε!!!

θα ήθελα αν κάποιος παρατήρησε κάτι παρόμοιο με αυτό που έγραψα παραπάνω η κάτι ασυνήθιστο που του έκανε εντύπωση να μας το πει, έτσι εγκυκλοπαιδικά!

ευχαριστώ!!

ο Αποστόλης ο πρώην time_keeper!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 03, 2013, 17:09:06 μμ »
φιλε τα ρολογια μας ειναι διαφορετικα πρωτον εγω για να συντονισω πρεπει να αλλαξω ζωνη ωρας απο την δικη μου (alternate time zone) σε λονδινου και μετα πολυ απλα αφου συντονισω ξανα πισω se alternate time zone οποτε εχωντας το σε alternate time zone δεν μπορουσα να παρατηρησω τπτ τετοιο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

time_ keeper

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 03, 2013, 17:13:13 μμ »
φιλε τα ρολογια μας ειναι διαφορετικα πρωτον εγω για να συντονισω πρεπει να αλλαξω ζωνη ωρας απο την δικη μου (alternate time zone) σε λονδινου και μετα πολυ απλα αφου συντονισω ξανα πισω se alternate time zone οποτε εχωντας το σε alternate time zone δεν μπορουσα να παρατηρησω τπτ τετοιο

κάνει κάποιο ήχο το citizen όταν συγχρονίσει?
κάποιο μπιπ ίσος?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 03, 2013, 17:34:35 μμ »
αμε  κανει :D παντως εδω περα θεσσαλονικη την νυχτα εχω παντοτε σημα high (εχει low kai medium) και τις υπολοιπες ωρες συνηθως low
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος marios_ch

• Hero Member
  • Ω speedmaster
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 03, 2013, 18:43:46 μμ »
ωραιο θεμα... ωραια δουλεια...  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

time_ keeper

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 04, 2013, 01:25:01 πμ »
ωραιο θεμα... ωραια δουλεια...  ;)

ευχαριστώ πολύ μαριε!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jimagic

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 04, 2013, 11:10:48 πμ »
Καλημέρα και καλή χρόνια!
Όντος αυτό που συνεβει είναι λίγο περίεργο!
Αν κι εγώ δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο (δεν το κοίταξα όμως εκείνη την ώρα),
μου κάνει εντύπωση που συγχρονισε παρά 2 και 00!
Τα ρολόγια είναι προγραμματισμένα να κάνουν check μετά τις 24:00.
Εγώ έχω ένα citizen και κάνει συγχρονισμό στις 2 την πρώτη φορά, στις 3 την δεύτερη και στις 4 το πρωί την τρίτη!
Αν το έβλεπα να το κάνει 1:55, θα με παραξενευε κι εμένα!

Παντός, έχεις ρολόι με άποψη! παίρνει πρωτοβουλίες από μόνο του!;D:D:D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Δημήτρης__SV1OBJ

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 04, 2013, 11:14:44 πμ »
εχω 4 ραδιο ελενχομενα ρολογια τα 3 συνχρονιζουν κανονικα το 4 δε συνχρονισε ποτε μεσα στο σπιτι, η μονη φορα που συνχρονισε ηταν χειροκινητα, και οταν ειμουν στο αεροδρομιο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

time_ keeper

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 05, 2013, 05:19:09 πμ »
Καλημέρα και καλή χρόνια!
Όντος αυτό που συνεβει είναι λίγο περίεργο!
Αν κι εγώ δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο (δεν το κοίταξα όμως εκείνη την ώρα),
μου κάνει εντύπωση που συγχρονισε παρά 2 και 00!
Τα ρολόγια είναι προγραμματισμένα να κάνουν check μετά τις 24:00.
Εγώ έχω ένα citizen και κάνει συγχρονισμό στις 2 την πρώτη φορά, στις 3 την δεύτερη και στις 4 το πρωί την τρίτη!
Αν το έβλεπα να το κάνει 1:55, θα με παραξενευε κι εμένα!

Παντός, έχεις ρολόι με άποψη! παίρνει πρωτοβουλίες από μόνο του!;D:D:D

το μόνο (σχετικά) λογικό που μπορώ να σκεφτώ για αυτό που έγινε ειναι οτι, το ρολόι ίσως έχει κάποιο προγραμματακι για τη συγκεκριμένη μέρα (παραμονή πρωτοχρονιάς) που κάνει συγχρονισμό πριν και μετά της 24 λόγο αλλαγής χρόνου.

σήμερα διάβασα κάτι πολύ καλό σε τοπική εφημερίδα!!!

εν συντομία μιας και το άρθρο ειναι μια σελίδα!

εξαιτίας της επιβράδυνσης της περιστροφής του πλανήτη μας γύρο από τον άξονα του ( δηλαδή η γη δεν χρειάζεται τον ίδιο ακριβώς χρόνο για να κάνει μια πλήρη περιστροφή), κατά τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να προστίθενται στην ώρα τα λεγόμενα <<διορθωτικά>> δευτερόλεπτα (leap seconds), ώστε ο χρόνος UTC να συμβαδίζει με την πραγματική περιστροφή της γης και με τον <<πραγματικό>> χρόνο που καθορίζει ο ήλιος.

Αυτά τα έξτρα δευτερόλεπτα όμως, που προστίθενται περίπου ένα ανά ενάμιση χρόνο, συνήθως τα μεσάνυχτα στο τέλος Ιουλίου ή Δεκεμβρίου (ακόμα και τα ατομικά ρολόγια εκείνες τις στιγμές ακινητοποιούνται για ένα δευτερόλεπτο προκειμένου να προστεθεί ο έξτρα χρόνος)........

ίσως λοιπόν το ρολόι πρόσθεσε τα διορθωτικά δευτερόλεπτα πριν της 24 και μετά να έκανε το φυσιολογικό συγχρονισμό!!!

όντως ειναι ρολόι με χαρακτήρα!!  ;D ;D ;D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

time_ keeper

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 05, 2013, 05:28:19 πμ »
εχω 4 ραδιο ελενχομενα ρολογια τα 3 συνχρονιζουν κανονικα το 4 δε συνχρονισε ποτε μεσα στο σπιτι, η μονη φορα που συνχρονισε ηταν χειροκινητα, και οταν ειμουν στο αεροδρομιο

Γιάννη καταρχήν είσαι παρτάκιας (δώσε στο λαο ραδιοελεγχο)!!!  :P :P

σχετικά με αυτό που δεν συγχρονίζει... έχεις τσεκάρει αν η τοπική σου ώρα ειναι σωστή??

αν ειναι καζιο έχει σημασία αυτό, στα άλλα δεν ξέρω τι γίνετε μιας και ο Στέλιος πιο πάνω είπε ότι αλλάζει την τοπική σε Λονδίνου....

βάλε καμιά φωτογραφία να κάνουμε επιτόπου αυτοψία (και καλουα!!!)  ;D ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 05, 2013, 09:54:58 πμ »

Γιάννη καταρχήν είσαι παρτάκιας (δώσε στο λαο ραδιοελεγχο)!!!  :P :P

σχετικά με αυτό που δεν συγχρονίζει... έχεις τσεκάρει αν η τοπική σου ώρα ειναι σωστή??

αν ειναι καζιο έχει σημασία αυτό, στα άλλα δεν ξέρω τι γίνετε μιας και ο Στέλιος πιο πάνω είπε ότι αλλάζει την τοπική σε Λονδίνου....

βάλε καμιά φωτογραφία να κάνουμε επιτόπου αυτοψία (και καλουα!!!)  ;D ;D
ας πω οτι εχω citizen απο την σειρα atomic timekeeping δεν ξερω αν διαφορετικα radio controlled ρολογια συμπεριφερονται αλλιως θελω να πω το ιδιο ειναι το rc tis citizen tis seiko kai tis casio? δεν νομιζω...παντως το ρολοι μου για να συγχρωνησει πρεπει να ειναι σε καποια απο τις ζωνες ωρας που εχει ας πω προεγκατεστημενες και απλα μετα ειμαι στο gmt +2 οποτε εχω με βαση τον συντονισμο σε gmt τελεια ωρα ελλαδος.με την ολη διαδικασια για μενα τουλαχιστον ευχαριστη
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions