Έχοντας ολοκληρώσει πολύ πρόσφατα με απόλυτη επιτυχία μία ιδιαίτερα δυσκολη αποστολή τύπου Carlos Ghosn, έχω τη δυνατότητα να μπορώ πλέον να αναδιοργανώσω κάπως τη μικρή μου 'συλλογή'.
Όπερ και προχωρώ, φυσικά, εντατικότατα...
Τελευταίες δυό μέρες έχω κάνει το κλασικό ψάξιμο σε YouTube, αγορά εδώ, αγορά εκεί, Κρόνο, και τα λοιπά.
Για διάφορα μοντέλα, references, κ.ο.κ.
Νωρίς το πρωϊ σήμερα ο οδηγός έτοιμος από κάτω στις εννιάμιση, να πάμε σε κεντρικό σημείο retail της μικρής πόλης των 19 εκατομμυρίων όπου και διαβιώνω.
Ξεκινώ από την
Cartier.
Πήγα στοχευμένα για Santos titanium, Santos two-tone Medium όπως και το ίδιο σε Large. Μόνο αυτά.

Santos TT Medium

To Santos Medium δεν έχει ημερομηνία, το Large έχει.
Πολύς κόσμος θεωρεί ότι το εν λόγω μοντέλο είναι πιό ΄καθαρό' στη Medium έκδοση, που δεν φέρει ημερομηνία στο 6 O'Clock.
Αλλά όλα αυτά είναι προσωπικά.
Η γενική παραδοχή είναι πως:
1. Το συγκεκριμένο reference (Santos TT) είναι βαθιά κλασικό όπως και διαχρονικό,
2. Το φινίρισμά του είναι ευπαθές σε γρατζουνιές κλπ. διότι οι γυαλισμένες επιφάνειες είναι αρκετές - ισχύει για όλα τα Santos πλην DLC.

Santos TT Medium

Το μοντέλο με τιτάνιο ήλθε το Νοέμβριο του 2025 να ταράξει τα νερά και να δώσει μία άλλη διάσταση σε κάτι ήδη καλά διαπιστευμένο.
Ελαφρύ, δε χαράζει, με ωραιότατα screws για να βγαίνουν και να μπαίνουν τα links (άρα δεν έχει το πολύ εύκολο και πρακτικό σύστημα αφαίρεσης links που έχουν όλα τα άλλα Santos).
Mε υψηλότερη τιμή βέβαια. Με dial που είναι κάπως πιό 'ασημωμένο' από την κάθετη παραγωγή της εταιρείας, ώστε να ταιριάζει περισσότερο με το νέο εξωτερικό φινίρισμα.
Στον 7 1/4" καρπό μου το Medium είναι λίγο μικρό, το προτιμώ όμως διότι είναι πιό καθαρό συνολικά.
Τα links του ήταν ίσα-ίσα αρκετά για εμένα, δεν ήθελα άλλα αλλά δεν θα έβγαζα και κανένα.
Στο L θα βγάζαμε ένα link.
Το τιτάνιο είναι ελαφρύ, σου δίνουν (λέει) και κατσαβίδι, γκρί calf strap με buckle, αλλά τί να το κάνεις - πολλά τα χρήματα για αυτό που παίρνεις εκτός κι αν προγραμματίζεις να το φοράς ασταμάτητα.

Καμμία έκπτωση σε κανένα από τα άνωθι ρολόγια, στη μπουτίκ της Cartier, φυσικά.
Είχα μετά στο πλάνο να πάω από Blancpain, Omega, Tudor, Rolex, JLC.
Ευχαρίστησα, είπα ότι θα επανέλθω σε κανένα δίωρο με την απόφασή μου, κι έφυγα για τον πάνω όροφο που ήταν η επόμενη στάση.