Να συμπληρώσουμε τώρα με κάποιες υπόλοιπες ενδιαφέρουσες πληροφορίες...
Η πρώτη δοκιμή της χθεσινής ημέρας - το LE Enamel guilloche' GP Laureato green 42mm stainless steel.Κατ'αρχάς έχω κι ένα βίντεο ενός λεπτού με το RG GP Skeleton, απλά το YouTube δεν με αφήνει ακόμη να το ανεβάσω, θέλει -λέει- verification. Θα το ολοκληρώσω κι αυτό κάποια στιγμή, και θα παραθέσω το link.
Τώρα, πάμε παρακάτω με τα όποια παραλειπόμενα.
Moser Heritage Centre SecondsTo
Moser Heritage Centre Seconds. Όπως είπαμε, ελαφρύ, ιδιαίτερο, με απίθανο dial απ'όλες τις πλευρές.
Δεν είναι ρολόϊ για όλους, vintage πιλότος που θυμίζει τα θηρία της Zenith (στο δικό μου το νου τουλάχιστον). Οικονομικό (σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας) αλλά ταυτόχρονα διαφορετικό.
Κουμπωτή κορώνα που κουρδίζει περίφημα. Να συμπληρώσω επίσης πως το άλλο Heritage που έδειξα σε post νωρίτερα είναι το "Dual Time" (όπως το λέει η εταιρεία) κι όχι GMT όπως το αποκάλεσα εγώ.
Πάμε παρακάτω, με άλλη μία φωτό του Bovet που έβαλα εχθές, το οποίο νομίζω είναι κι αυτό LE.

Kι ας δείξουμε και μιά φωτό του πώς ακριβώς ήταν στημένο το "pop-up store" της
Ahmed Seddiqi & Sons στο Yas Mall του Abu Dhabi.
Η συγκεκριμένη μπουτίκ θα είναι εκεί ως τις αρχές Νομεβρίου, όπου μετά στο βάθος ενός από τους διαδρόμους του εμπορικού κέντρου εκεί θα ανοίξει η μεγαλύτερη μπουτίκ της Ahmed Seddiqi & Sons στο UAE, με 'shop in a shop' τμήματα μέσα για διαφορετικές μάρκες.

Μεταφερόμαστε τώρα στον δικό μου AD, που επισκέφθηκα αργότερα εχθές (Dubai).
Υπήρχε section με UN, αν θυμάστε.
Είχα παλαιότερα δοκιμάσει τα Freak, το Dual Time Marine, το Diver, όπως και 1-2 tourbillon της Ulysse Nardin.
Εχθές μου είπαν ότι έκλεισαν όλο το section, και μετέφεραν τα ρολόγια στην άλλη multi-brand boutique που διατηρεί ο συγκεκριμένος AD σε άλλο Mall.
"...
Ο manager της boutique εκεί ζήτησε περισσότερα κομμάτια UN και η εταιρεία του είπε ότι αφού νομίζεις ότι μπορείτε εκεί να πουλήσετε καλύτερα, σας δίνουμε όλο το στοκ..." μου είπε ο sales associate εχθές.
"...
Κρίμα," του λέω, "...
αλλά ευτυχώς είχα δοκιμάσει αρκετά κομμάτια εδώ..."
"
Ξέρετε, αυτά είναι πάρα πολύ δημοφιλή με τους Ρώσους, γίνεται χαμός..."
Και συμπληρώνει: "
Δεν μιλούν καν Αγγλικά, αλλά έρχονται με φωτογραφία, ζητούν συγκεκριμένα UN o κάθε πελάτης, Diver, Tourbillon, Marine, Freak, συζητούν μία έκπτωση και τα παίρνουν μπαμ και κάτω, χωρίς δεύτερη κουβέντα..."
Μάλιστα.
Πάμε τώρα στα Moser πάλι.
Ένα από τα δύο αυτά δεξιά ίσως για να κλείσει το trilogy της Moser...Μιλούσαμε με τον sales associate για τα Endeavour συγκεκριμένα όπως και για τα dials που έχουν, και μου πετάει ξαφνικά:
"...
Πρόσφατα ένας πελάτης μας πήρε το Lime Green και μας ζήτησε να του το παραδώσουμε με άλλο λουρί, όχι με το γκρι που έχει πάνω."
"
Ναι, ε; Τί λουρί του έβαλε του ρολογιού; Αυτό είναι ενδιαφέρον," του λέω.
"
Μαύρο," μου λέει.
"
Σαν του Vantablack..."
"
Περίεργο," απαντώ.
"
Ναι," μου λέει.
"
Το γκρι που έχει πάνω από την εταιρεία του πηγαίνει περισσότερο."
"
Τί πελάτης ήταν αυτός;" ρωτώ.
"
Αφρικανός..." μου απαντά.
"Με τις υγείες σας", που έλεγαν και στα μπαρμπέρικα παλαιότερα...Και κλείνοντας, να αναφέρω πως (όπως πάντα) μάλλον δεν έχουμε τελειώσει εδώ και μας περιμένουν ακόμη μεγαλύτερες εμπειρίες όπως και εκπλήξεις...
Μιλούσαμε με τον sales associate για ρολόγια γενικά, και του ανέφερα τα
Greubel-Forsay λέγοντας πως "...
αυτά τα τρίβουν όλη μέρα..."
"
A, τα έχουμε κι αυτά," μου λέει.
(ντόϊνγκ)
"
Τί έχετε ακριβώς από αυτά;" του λέω (ήδη ζαλισμένος λες κι έχω πετάξει με μαχητικό στα 8g).
"
Μισό λεπτό να δω το στοκ της boutique στο tablet και θα σας πω αμέσως..." μου απαντά.
"
Α, ναι, βέβαια, έχουμε αυτό εδώ... Τιμή €334,000 πριν την έκπτωση."
"
Η εταιρεία δεν δίνει εκπτώσεις αλλά γίνεται ένα 10-20% από εμάς εδώ στη συγκεκριμένη μάρκα και πάντα αναλόγως του πελάτη..."
Tο μοντέλο που μου έδειξε ήταν πιθανότατα το Balancier με tropical strap, δεν θυμάμαι και καλά, δεν ξέρω κιόλας τα μοντέλα τους με ακρίβεια.
GF δεν έχω πιάσει ή δει in real life ποτέ αλλά πλέον είμαι πεπεισμένος πως σε μία από τις επόμενες επισκέψεις θα έχω (κι άρα θα έχουμε) αυτή την ευκαιρία.
Ίσως όταν κλείσει για εμένα η τριλογία της Moser.
Εις το επενειδείν λοιπόν...