Υπάρχουν λόγοι.
Γενικά στο Dubai και συνολικά στη Μέση Ανατολή, από τέλη Ιουνίου που κλείνουν τα σχολεία ως τα τέλη Αυγούστου, ο κόσμος λείπει.
Είναι η καλύτερη εποχή για να πάρεις ρολόγια, δεν κινείται τίποτε.
Οι ντόπιοι, που δεν έχουν καμμία ανάγκη για να δουλέψουν (70% από αυτούς δεν εργάζονται) φεύγουν για να γλιτώσουν από τη ζέστη.
Πάνε στο Λονδίνο, στο Μονακό ή όπου αλλού, που εκεί έχουν φυσικά δικά τους σπίτια.
Η κοπέλλα που έχω στον AD της Rolex, είναι ντόπια.
Εκεί που έβαλα το όνομά μου στη λίστα για SkyD και Day-Date 40 τον Απρίλιο.
Παντρεμένη με παιδιά.
Πριν δύο μήνες μου στέλνει μήνυμα "Κύριε Κωνσταντίνε, θέλω να ρωτήσω για την Ελλάδα, θα φύγω με τα παιδιά να πάμε στο σπίτι των πεθερικών μου στο Λονδίνο, και σκέπτομαι να σταματήσουμε 4-5 μέρες στην Ελλάδα μήπως πάμε σε κανένα νησί. Έχετε να προτείνετε κάτι;"
Άκουσα μιά ιστορία τις προάλλες, για τη Σαουδική Αραβία.
Είμαι στη ναυτιλία, και μιλούσαμε με συναδέλφους Έλληνες, είχαμε βγει για καφέ.
Στη Σαουδική Αραβία ο Νορβηγικός νηογνώμονας (τώρα το λέω αλλά θα μπορούσε να ήταν ο οποιοσδήποτε νηογνώμονας) έχει επιθεωρητή πλοίων, απλό επιθεωρητή, ντόπιο, ο οποίος πηγαίνει στις επιθεωρήσεις με ...Rolls-Royce.
Δηλαδή καταλαβαίνετε για τί μιλάμε;
Δεν τους νοιάζει... Δεν έχουν πρόβλημα οι άνθρωποι.
Ο ίδιος επιθεωρητής είχε μία ανάγκη με τον πατέρα του πριν κανένα χρόνο, κάτι συνέβη (ιατρικό περιστατικό) και χρειάστηκε ο άνθρωπος να πάει σε νοσοκομείο για να χειρουργηθεί. Τον πήγαν λοιπόν στο νοσομκομείο, το οποίο ήταν στην άλλη πλευρά, Δυτικά (Jeddah).
Tώρα αυτά τα μαθαίνουμε από συναδέλφους. Τον ρώτησαν πως και τι, αν όλα καλά, λέει το παιδί εντάξει, θα κάτσει μερικές μέρες στο νοσοκομείο ο πατέρας μου.
Κι εσείς, του λένε, πού θα μείνετε;
"Ε..." λέει, "...αγόρασε η μητέρα μου ένα σπίτι για να μείνουμε..."
Δηλαδή με καταλαβαίνεις;
Είναι άλλο το επίπεδο...
Σου λέει, τί να μείνω σε ξενοδοχείο, πάρε ένα σπίτι εκεί να έχουμε.
Τώρα για τα ρολόγια αν πουλάνε ή όχι, τι να σας πω.
Δεν ξέρω, εγώ ένας ταπεινός πολεμικός ανταποκριτής και ταξιδευτής είμαι...