Αποστολέας Θέμα: Ρολογότσαρκες  (Αναγνώστηκε 649653 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
Απ: Ρολογότσαρκες
« Απάντηση #5925 στις: Μάιος 02, 2023, 01:27:30 πμ »
Καφε MOSER και UN ξεχωριζουν για το δικο μου γουστο. Δυσκολα τα βαριεσαι αμφοτερα
Το GP σκοτεινό και σκελετον , δεν βγαζει αυτο το luxury για 40000
GG και Bovet για ειδικα γούστα , περισσοτερο συλλεκτικα
Το χρυσο GP αρκετα μικρο και με vintage αισθητικη . Για οπαδους της φιρμας
Μoser γκρι αρκετα ομορφο αλλα το dial ισως κουρασει γρηγορα
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #5926 στις: Μάιος 02, 2023, 15:56:51 μμ »
Είχα ένα meeting το μεσημέρι κοντά στη (δεύτερη, μικρότερη) boutique της A. Lange & Söhne οπότε είπα να περάσω να πω ένα γειά και να δοκιμάσω κάτι που έχω στο νου...

Απροσδόκητα υπήρχε στοκ για διάφορα συγκεκριμένα και υπό κανονικές συνθήκες ασύλληπτα κομμάτια (1815 Chronograph, Turbograph, και λοιπές αστρονομικές ιστορίες).

Ήθελα να δω το Lange 1 στον καρπό, και να συζητήσω χρόνο αναμονής για αυτό ή και για κάτι 'πιό ενδιαφέρον' (1815 Chronograph).

Το 'πιό ενδιαφέρον' (1815 Chronograph) υπήρχε σε στοκ...
Μου λέει η sales associate "...Μισό λεπτό, έχουμε ένα μέσα..." (ντόϊνγκ)

Μέχρι να βάλω το L1 Rose Gold στον καρπό είχε έρθει και το 1815 Chronograph...
Τί να πω, πραγματικά - και υπ'όψιν είχα Datograph, άρα ξέρω πώς στέκεται και πώς δείχνει ο συγκεκριμένος χρονογράφος.

Αλλά όσες φορές κι αν τα έχεις φορέσει ή κατακτήσει αυτά τα μαραφέτια, κάθε συνάντηση μαζί τους είναι μοιραία.

Ας αφήσουμε όμως τις φωτογραφίες να μιλήσουν από μόνες τους.

Όπως βλέπετε, το GWF ήταν και εκεί.

friendly
3
funny
0
like
2
wow
0
Members reacted friendly:
Adeto,biscuit,DOCORTHO,
No reactions
Members reacted like:
micraSport,chris70,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #5927 στις: Μάιος 02, 2023, 15:59:46 μμ »
Στα Ρολεξ είναι το πρόβλημα  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5928 στις: Μάιος 02, 2023, 16:03:24 μμ »
Στα Ρολεξ είναι το πρόβλημα  ;D

Σχόλιο για Ρόλεξ δίπλα σε ανάρτηση για Lange είναι ιεροσυλία.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Spyoly,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #5929 στις: Μάιος 02, 2023, 16:10:50 μμ »
Σχόλιο για Ρόλεξ δίπλα σε ανάρτηση για Lange είναι ιεροσυλία.
Καθόλου,αφού και ο ιδιος απορησε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #5930 στις: Μάιος 02, 2023, 16:48:38 μμ »
Τί βγήκε από τη συζήτηση...

Πρώτον, η αγαπητή εταιρεία έχει (λέει) μειώσει την παραγωγή από 5,000 κομμάτια περίπου ετησίως σε 3,000 κομμάτια περίπου.

Δεύτερον, έγιναν πρόσφατα αυξήσεις οι οποίες ήταν από 10-15% έως και 30% σε όλα τα μοντέλα... (Θεέ και Κύριε)

Τρίτον, οι λίστες και χρόνοι αναμονής έχουν αλλάξει, για το Lange 1 για παράδειγμα βρισκόμαστε στο τετράμηνο περίπου ενώ (πάλι για παράδειγμα) για το 1815 Up/Down έχει ανέβει ο χρόνος αναμονής μιας παραγγελίας (συγκριτικά με το παρελθόν).

Τέταρτον, υπάρχουν αστρονομικά και ασύλληπτα μοντέλα σε στοκ, όπως για παράδειγμα ένα Turbograph - το οποίο αν δεν κάνω λάθος είναι το 1815 Rattrapante Perpetual Chrono με την προσθήκη Tourbillon.

Κόστος του συγκεκριμένου κάπου στα €620,000 (εξακόσιες είκοσι χιλιάδες Ευρώ) και μας είπαν κιόλας ότι μόνο το Pour le Merite κομμάτι του μηχανισμού που έχει μέσα είναι εξακόσια τόσα parts...

Μάλιστα.

Και το Lange 1 και το 1815 Chronograph είναι σχετικά μικρά ρολόγια.

Πολύ λεπτεπίλεπτα, εξαιρετικές οι λεπτομέρειες φινιρίσματος, σε υψηλόταττο βαθμό όλη η δουλειά γενικότερα - όπως πάντα από την A. Lange & Söhne.

Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει. Τα ρολόγια αυτά πριν 10 χρόνια ήταν εύκολα αποκτήσιμα, σε αυτό το επίπεδο κατηγορίας βέβαια και για όσους μπορούν να διαθέσουν το όποιο ποσό.

Τώρα οι εταιρείες βλέπουν το φούσκωμα της αγοράς και τραβάνε ακόμη περισσότερο την τιμή, αλλά και τη ζήτηση. Σε τέτοιο υπερθετικό βαθμό, κατά την άποψή μου, που πλέον δεν αξίζει.

Επειδή τα έχω ζήσει τα συγκεκριμένα ρολόγια, αυτή η κατάσταση είναι πάνω από το πόσο αξίζει να ανεχθεί κανείς.
Τα έχω ζήσει, τα έχω αποκτήσει, και θέλω να τα ξανα-αποκτήσω. Αλλά σε τέτοιες τιμές, και υπό τέτοιες συνθήκες - όχι προς το παρόν.

Δέκα λεπτά πριν βρεθώ στη boutique της A. Lange & Söhne, ήμουν ακριβώς έναν όροφο κάτω και δοκίμαζα πάλι τα Moser.

Άριστα και άρτια, στο ένα τρίτο της τιμής. Με έκπτωση, με όμορφα dials, με προσεγμένη δουλειά, με δώρο λουρί, και με το "...θα μου έμενε κι ένα €25k για ένα ατσάλινο Rolex ως sport συν τα υπόλοιπα στην άκρη..." που μου έγραψε και κάποια ψυχή από εδώ, νωρίτερα σήμερα.

Πήρα δικαίωμα για να μη βιαστώ για τα Moser και στο ενδιάμεσο λέω, βρε δεν πας και στην Lange να τα δεις από κοντά (αν έχουν κάτι σε demo) ώστε να είσαι 100% σίγουρος για το τί χάνεις ή για το τί τελικά θα αποφασίσεις να περιμένεις... Κι έτσι κι έγινε.

Πήγα στη Lange κι όχι μόνο demo δεν είχαν, αλλά είχαν και κλειστά κομμάτια διαθέσιμα (Lange 1, 1815 Chronograph, Lange 1 Moonphase) όπως και το αστρονομικό Turbograph για το οποίο μου μιλούσε η κοπέλλα και δεν καταλάβαινα, πραγματικά δηλαδή... Τι να πω, παλιά τα καταλαβαίναμε όλα αυτά. Τώρα μείναμε πίσω.

Για τα μάτια μου (+2.0 πρεσβυωπία) το L1 ακόμη και με το μεγάλο date που υποτίθεται ότι έχει, δεν ήταν πολύ εύκολα αναγνώσιμο. Τα sub-dials παρομοίως και ακόμη χειρότερα. Για αυτά τα χρήματα, νομίζω ότι είναι άσκοπη η όποια θυσία, το λέω 100% με την καρδιά στο χέρι και με την υπευθυνότητα της άποψής μου διότι είχα πλάνο να δώσω προκαταβολή για ένα τέτοιο κομμάτι (κατόπιν δοκιμής).

Βέβαια, αν τολμήσεις και βάλεις το ρολόϊ, το dial, κάτω από λούπα, εκεί βλέπεις ότι τα χρήματα αυτά τα αξίζει. Δεν έχει αντίπαλο - εκτός κι αν αυτός λέγεται μοντέλο της Greubel Forsey. Όμως δεν χρειάζεται τόση λεπτομέρεια, τουλάχιστον κάτω από τις δύσκολες συνθήκες μιάς τόσο ταλαιπωρημένης και φουσκωμένης αγοράς, όπως και κάτω από αυτή την ατελείωτα πιεστική τιμολογιακή στρατηγική και πολιτική...

Το 1815 είναι άλλο πράγμα, είναι ο χρονογράφος που ανασταίνει νεκρούς, αλλά στα €75,000 ευχαριστώ (τόσο έχει με 5% ΦΠΑ) και προτιμώ να κρατήσω τις αναμνήσεις που έχω από την ιδιοκτησία του Datograph. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, κάπου πρέπει να επικρατήσει η λογική.

Ευχαρίστησα τη νέα φίλη μου στη boutique της A. Lange & Söhne, έκανα τον απολογισμό μου, πήγα για καφέ στο Starbucks για να βάλω όλα τα κουκιά και τις παραμέτρους κάτω, και απεφάσισα πώς θα συνεχίσω αυτό το συναρπαστικό ταξίδι.....

"Very rare"

friendly
3
funny
0
like
8
wow
2
Members reacted friendly:
Beastaras,Dante80,DOCORTHO,
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,Spyoly,tigergreg,Dante80,jo.sa,chris70,Georgefosk,biscuit,
Members reacted wow:
Beastaras,Wagner669,

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5931 στις: Μάιος 03, 2023, 00:17:52 πμ »
Κωνσταντινε, αμς εχεις σκισει (με την καλη εννοια) με αυτες σου τις φωτο/ ρολογοτσαρκες... και μαρκες/ κομματια εξαιρετικα σπανια.
Αυτο το Bovet, μου εκανε κλικ αλλα για 14ο ξερωγω κομματι καποιας συλλογης, θελει να χεις κλεισει αλλες τρυπες πρωτα. Αλλα φοβερα ενδιαφερον κι ιδιαιτερο, τοσο σε συλληψη οσο και σε εκτελεση
Τα Μοσερ τα αγαπω, η μαρκα ειναι στις πιο αγαπημενες με διαφορά ( τα χω ξαναγραψει, για τημ αμτιληψη της περι ελβετικης ωρολογοποιιας, για το μοντερνο τρολομαρκετινγκ της, για τα απιστευτα ρολογια της ).
Και παντα στα LE της εχει μονο "καθαρο" dial, δε θα δεις πουθενα το ονομα της!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5932 στις: Μάιος 03, 2023, 00:19:45 πμ »
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Lemania_GK

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5933 στις: Μάιος 03, 2023, 07:56:17 πμ »
Και πολύ καλά έκανες... Καταπληκτικό το Moser

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος biscuit

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5934 στις: Μάιος 03, 2023, 13:50:31 μμ »
Ειλικρινά μα τι όμορφα τα ρολόγια που έβαλες χτες Κωνσταντίνε! Και από εταιρίες που δεν ξέρω και χαίρομαι που μαθαίνω. Το Bovet. Πόσο μοναδικό και εντυπωσιακό ρολόι. Και αυτό το κυπαρισσί χρώμα τελικά μου αρέσει πολύ. Το δα πρώτη φορά σε Santos de Cartier, μετά σε Rolex DD 60th από έναν χρήστη εδώ και τώρα και σε αυτό το κουκλί. Πολύ ωραίο το GP. Σου πάει πολύ στο χέρι. Χρώμα, στυλ, μέγεθος, όλα. Όπως λες και εσύ, απλά τσίμπα το με πρώτη ευκαιρία. Το Moser με το φοβερό gold/black dial... Τι να πω τώρα. Απλά εξαιρετικό. Αγαπώ dress, αγαπώ vintage αισθητική. Κλασάτο ρολόι και λίγα λέω. Καλοφόρετο!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #5935 στις: Μάιος 03, 2023, 15:50:26 μμ »
Ειλικρινά μα τι όμορφα τα ρολόγια που έβαλες χτες Κωνσταντίνε! Και από εταιρίες που δεν ξέρω και χαίρομαι που μαθαίνω. Το Bovet. Πόσο μοναδικό και εντυπωσιακό ρολόι. Και αυτό το κυπαρισσί χρώμα τελικά μου αρέσει πολύ. Το δα πρώτη φορά σε Santos de Cartier, μετά σε Rolex DD 60th από έναν χρήστη εδώ και τώρα και σε αυτό το κουκλί. Πολύ ωραίο το GP. Σου πάει πολύ στο χέρι. Χρώμα, στυλ, μέγεθος, όλα. Όπως λες και εσύ, απλά τσίμπα το με πρώτη ευκαιρία. Το Moser με το φοβερό gold/black dial... Τι να πω τώρα. Απλά εξαιρετικό. Αγαπώ dress, αγαπώ vintage αισθητική. Κλασάτο ρολόι και λίγα λέω. Καλοφόρετο!
Σε ευχαριστώ.
Κι η αδελφή μου αυτά είπε ακριβώς...
Πρώτο Bovet, μετά το GP, και το Moser είναι (ή φαίνεται) πιό 'γεροντίστικο'.... (έτσι μου διεμήνυσε τουλάχιστον)
Να είσαι καλά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #5936 στις: Μάιος 03, 2023, 19:38:30 μμ »
Εμενα το ματι μου κόλλησε στο κοκκινο Moser
Ti κουκλι ειναι αυτο  ;D
Μηπως θυμασαι τιμη Κωνσταντίνε ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #5937 στις: Μάιος 03, 2023, 22:26:02 μμ »
Εμενα το ματι μου κόλλησε στο κοκκινο Moser
Ti κουκλι ειναι αυτο  ;D
Μηπως θυμασαι τιμη Κωνσταντίνε ?
Το δοκίμασα κι αυτό.
Είναι GMT.

Aν θυμάμαι καλά η τιμή είναι περί τα €20,600.
Κι είναι ατσάλινο...
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
trelovet,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #5938 στις: Μάιος 04, 2023, 08:21:30 πμ »
Το burgundy είναι dual time .GMT συνήθως λέγονται αυτά που έχουν 24ωρο δείκτη.😎
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #5939 στις: Μάιος 04, 2023, 15:31:21 μμ »
Πήγα το ένα απο τα "έχω μόνο τρία" Duro για μπαταρία+έλεγχο στεγανότητας σε "γνωστό κατάστημα ρολογιών στη Νέα Σμύρνη" και εριξα μια ματια στο Casio Edifice EFB-680D-7AVUEF

πολύ ωραίο απο κοντά, πολύ προσεγμένο, με integrated bracelet και ωραιο φινίρισμα αλλά..... ο δείκτης δευτερολέπτων δεν κατάφερε να βρει κανένα απο τα 60 minute/second markers....
απογοήτευση
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη