Εχθές που πήγα στον AD και πήρα το winder της Wolf 1834, εκεί έχει Breguet, Blancpain, Glashutte, Zenith, Omega , Jaquet Droz.
Του λέω, "...Τα Breguet δεν τα κατεβάζουν ποτέ περισσότερο από 10-15%?"
Και μου απαντά:
"Φέτος ειδικά πάνε πάρα πολύ καλά, κι ως τώρα γινόταν το πολύ ένα 8% έκπτωση περίπου για τη συγκεκριμένη μάρκα.
Τώρα το κατέβασαν στο 5% το πολύ, σας το λέω μεταξύ μας πως όταν υπάρχει ζήτηση το εκμεταλλεύονται και μειώνουν τις εκπτώσεις..."
Του λέω "Ποιοί αγοράζουν αυτά τα ρολόγια? Ντόπιοι? Ρώσοι?"
Μου απαντά: "Ρώσοι, Κινέζοι, και μετά επίσης Ευρωπαίοι, πουλάμε και αρκετά γυναικεία, πριν μία εβδομάδα πούλησα ένα Tourbillon €370,000 σε έναν Ρώσο, τιμή μετά την έκπτωση..." (ντόϊνγκ)
Και συνεχίζει: "...Ξέρετε, είναι πολύ διακριτικά ρολόγια, αλλά ταυτόχρονα και ρολόγια με status αρχηγού κράτους, κι αυτό αρέσει σε συγκεκριμένους πελάτες..."
(τώρα πιά συνήθισα, τί άλλο πιά να δω, το επόμενο ίσως βήμα είναι να πετύχω κανένα Ρώσο δίπλα μου στο VIP room της όποιας boutique Breguet, JLC ή ό,τι άλλο και να ψωνίζει ένα tourbillon...)
Είχε Breguet tourbillon στη βιτρίνα, γι'αυτό πήγα την συζήτηση εκεί.
Εν τω μεταξύ ήμουν με ένα σκούρο γκρι Maui t-shirt (με κίτρινες πινελιές) που έχω ως πρόχειρο και βαμβακερή βερμούδα Admiral αθλητική, συν παπούτσια Adidas χωρίς κάλτσα...
Κλασικός δηλαδή όπως όλοι στην Ασία.
Σκεφθείτε να πάω στον Καίσαρη ντυμένος έτσι για να δω winder και να ρωτάω για tourbillon... (χαχαχα)