Αποστολέας Θέμα: Ρολογότσαρκες  (Αναγνώστηκε 645215 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Ρολογότσαρκες
« Απάντηση #4830 στις: Δεκέμβριος 25, 2022, 20:40:34 μμ »
Τώρα εγώ αν πω Κωνσταντίνε ότι περισσότερο από όλα μου έκανε εντύπωση το χρυσό perrelet? 

Πολύ χαίρομαι πάντως που σε βλέπω να μας ξανα-ταξιδευεις σε μέρη που δεν μπορούμε να πάμε εμείς!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4831 στις: Δεκέμβριος 25, 2022, 20:41:41 μμ »
Κωνσταντίνε
πολύ ωραία (not) ρολόγια.
Τα δοκίμασες, μέχρι εκεί, κοίτα για κάτι άλλο. Κανένα από αυτά δεν θα φοριέται 24/7 και, κυρίως, για βάθος ετών...Μετά από λίγο θα τα βαρεθείς και όταν θα βγεις να τα πουλήσεις, δεν θα είναι ούτε ευκολο, ούτε ανώδυνο
Δεν έχεις καθόλου άδικο, αλλά τί θα πρότεινες αν ήσουν στη θέση μου;
(δεν το λέω ειρωνικά, απλά ο άλυτος γρίφος συνεχίζεται και τέτοιες γνώμες με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα...)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4832 στις: Δεκέμβριος 25, 2022, 20:45:43 μμ »
Τώρα εγώ αν πω Κωνσταντίνε ότι περισσότερο από όλα μου έκανε εντύπωση το χρυσό perrelet? 
...
Είναι gold-plated. Ατσάλινη κάσα, αλλά πάρα πολύ ωραίο.
Απλό, μόνο ώρα, ευανάγνωστο, κουρδίζει κι ωραία (εύκολα) η κορώνα...

Τιμή €5,499 κι έχω ένα voucher των €1,800 άρα θα πληρώσω €3,700
Και πάλι όμως δύσκολα τα δίνεις.
Το απλό ατσάλινο (ίδιο αλλά χωρίς gold plating) έχει €260 φθηνότερα).

Το πολύ πολύ ωραίο στο Perrelet είναι το λουρί του, η αίσθηση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4833 στις: Δεκέμβριος 25, 2022, 20:57:18 μμ »
Κωνσταντίνε εγώ στη θέση σου και διαβάζοντας αυτά που ψάχνεις και ζητάς από ένα ρολόι,ένα καινουριο datejust 36 θα έπαιρνα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4834 στις: Δεκέμβριος 25, 2022, 21:21:37 μμ »
Κωνσταντινε ( αν ρωτας την αποψη μας  μεσω των υπεροχων περιγραφων σου) ΔΕ μου αρεσε κανενα Hublot.
Παντως απο οσο σε ξερω, και απο την αναγκη που θες να καλυψεις απο οσο αντιλαμβανομαι, δε σε βλεπω για πολλα απο τα παραπανω.
Ομως για να ειμαι fair, δεν εχω καταλαβει το μπατζετ σου.
Ρολογια απο 3Κ μεχρι ξερω γω 30Κ +...
Με ενα κλασσικο ρλξ 39-40mm ( απο τις απλες σειρες OP, DJ) καθαρισες.
Και τα τρεστα παρτα οτι μοδατο, μουρατο, τρεντυ  γουσταρεις
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4835 στις: Δεκέμβριος 25, 2022, 22:00:00 μμ »
Εγώ πάντως λόγω της αγάπης μου στην Hublot, έχω να πω το εξής: δεν νομίζω ότι θα βαρεθείς κάποιο big bang ή ένα classic fusion… τώρα για το spirit, όντως είναι δύσκολο αλλά και απαγορευτικό λόγω τιμής..:)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #4836 στις: Δεκέμβριος 25, 2022, 22:23:33 μμ »
Τον φίλο Κων/νο νομίζω πως θα μπορούσα εύκολα να δω με οιοδήποτε από τα ρολόγια στο κάτωθι Video..

To οποίο όμως έβαλα κυρίως για το πρώτο αγροτεμάχιο, μιας και νομίζω πως θα του πήγαινε πολύ (και η δοκιμή του αντίστοιχου χρώματος στον Omega χρονογράφο τις προάλλες μου το θύμισε).  :)
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
Giorgos_I,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jb

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4837 στις: Δεκέμβριος 25, 2022, 23:03:24 μμ »
Δεν έχεις καθόλου άδικο, αλλά τί θα πρότεινες αν ήσουν στη θέση μου;
(δεν το λέω ειρωνικά, απλά ο άλυτος γρίφος συνεχίζεται και τέτοιες γνώμες με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα...)

κάτι σίγουρα χωρίς κομπλικέισιον, κάτι απλό τόσο σε εμφάνιση όσο και σε λειτουργίες. Ακόμη και από τα ρολεξ, πέρα θα έφευγα... Θα κοιτούσα κάποιο λάνγκε, κάποιο γκλασούτε, κάποιο μπρεγκε ή τέλος κάποιο Ω. όχι χρονογράφους, όχι ημερολόγια κλπ,  όχι τρελλά λεφτά (>20Κ), αν και για τα λανγκε αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι βατό. Ναι οκ, αντιλαμβάνομαι ότι και από αυτά, σε περίπτωση μεταπώλησης θα χάσεις χρήματα, όμως αν τα "ζυγίσεις" με τα ουμπλό θα δεις ότι συμφέρει από πολλές απόψεις. χάνεις μικρότερο ποσοστό από το αρχικό που θα δώσεις και αγοράζεις πολύ περισσότερο ρολόι σε σχέση με τα ουμπλό. Τα grand seiko μπροστα στα ουμπλο είναι αδιανόητα συμφερότερη αγορά. Μην αγοράζεις τα πολύ φθηνά από διάφορες εταιρείες (1Κ +-), άστα αυτά. και να θυμάσαι ότι όσο πιο απλό είναι το ρολόι τόσο περισσότερο θα αντέξει σε βάθος χρόνου χωρίς να το βαρεθείς...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4838 στις: Δεκέμβριος 26, 2022, 02:42:13 πμ »
Παρακολουθώ και προσπαθώ να καταλάβω.
Βέβαια έχουμε τεράστια απόσταση στο πορτοφόλι και αυτό σίγουρα επηρεάζει τις επιλογές μας. Δεν ξέρω όμως αν επηρεάζει το γούστο μας όμως ή την αισθητική μας.
Και ρωτάω ξεκάθαρα. Αυτά τα Hublot που δοκιμάζεις, αυτό το μπούγιο σε μία επιφάνεια λίγων τετραγωνικών εκατοστών, το βλέπεις ως ρολόι 24/7; Αν η απάντηση που δίνεις είναι ΝΑΙ τότε τα βάζεις στο παιχνίδι. Για μένα όμως είναι ένα δυνατό ΟΧΙ. Αναφέρεις legibility και δεν μπορώ παρά να θυμηθώ σε παλαιότερες δημοσιεύσεις σου ότι η προδότρα πρεσβυωπία σε έχει επισκεφτεί. Εμένα που με επισκέφθηκε εδώ και κάτι μήνες, κουράζομαι και μόνο που βλέπω τα "ρολόγια μπούγιο" σε φωτογραφίες!

Μπορεί να ακούγονται αυτά σαν να σε παίρνω από τα μούτρα. ΟΚ, θα είχες δίκιο να το πεις. Αλλά δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου, να είσαι σίγουρος.

Δεν ξέρω αν θα έβρισκες ικανοποίηση σε ένα DJ αλλά νομίζω ότι ίσως θα έπρεπε να αναζητήσεις στο ρολόι για 24/7 την απλότητα, την ισορροπία που όμως θα έχει και ένα κάτι, ένα twist που θα έλεγε κι ο Χανς ο Γερμανός που έφτιαξε ρολόγια στην Αγγλία. 
Και βέβαια δεν λέω πάρε DJ. Όλες οι φίρμες προσιτές και δισπρόσιτες έχουν ρολόγια για 24/7 με τα χαρακτηριστικά που για μένα είναι ήπια.

Αν όμως κινείσαι σε διαδρόμους και σαλόνια όπου το ρολόι που περιγράφω δεν θα σου δώσει ικανοποίηση, τότε μάταια το συζητάω. Κι εγώ κι οι υπόλοιποι.  :D :D :D

Αυτό λοιπόν πρέπει να το ξεκαθαρίσεις κι εσύ για να πάμε όλοι μας παρακάτω.  :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #4839 στις: Δεκέμβριος 26, 2022, 03:09:02 πμ »
Εμένα που με επισκέφθηκε εδώ και κάτι μήνες

Από τώρα?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4840 στις: Δεκέμβριος 26, 2022, 07:51:21 πμ »
Επειδή η συζήτηση έχει γίνει άκρως ενδιαφέρουσα και εκτιμώ ιδιαίτερα όλες τις συμβουλές και απόψεις, να πω ένα-δυό πράγματα που απαντούν στα παραπάνω:

1) το Datejust (ως πρόταση από τον Βασίλη/Argo, Dante, jiorg, P.I.T.) είναι μιά χαρά, για να λέμε και του στραβού το δίκιο.
Ακόμη κι ένα Oyster Perpetual που είπε ο Γιώργος (jiorg).

Είχα ΟΡ 36-άρι και ήταν από τα πιό ωραία ρολόγια που φόρεσα κατά καιρούς, λόγω της απλότητας του dial.
Τούτο συνάδει και με την προτροπή του jb για κάτι απλό, αν και στην απάντησή του υπάρχει σύσταση για αποφυγή Rolex.

Ένα σχόλιο για αυτό που έγραψε ο Παναγιώτης (P.I.T.), δεν κινούμαι ούτε σε ακριβά σαλόνια ούτε σε ακριβοθώρητους διαδρόμους.
Ούτε φυσικά είμαι υπέρ του όποιου καθωσπρεπισμού αυτού του τύπου.
Στο γραφείο polo μπλούζα ή πουκάμισο με χακί ή τζην παντελόνι, κι όταν πάω σε πελάτες ή σε συνέδρια θα βάλω κουστούμι με ή χωρίς γραβάτα.

2) Ο προϋπολογισμός: ναι είναι αλήθεια ότι κινούμαι κάπως αλλοπρόσαλλα σε αυτό το θέμα.
Είναι δύο οι λόγοι - πρώτον, η πάλη ανάμεσα στη λογική και τη ματαιοδοξία.

Δεύτερον, θέλω πάντα να γνωρίζω και να έχω άποψη για το παραπάνω, για το καλύτερο.
Έτσι θα ξέρω αν το 'κανονικό' είναι στο γούστο μου και ικανοποιεί αυτά που θέλω, χωρίς να ζηλέψω αργότερα κάτι άλλο πιό ακριβό.

Η πρόταση του jb για να κάτσει η μπίλια κάπου ως/και τα €20k είναι συνετή.
Το να κινηθεί κανείς στα διπλά δεν νομίζω ότι παίρνει πρακτικά περισσότερα, εκτός από αχρείαστη υπερ-πολυτέλεια και ικανοποίηση του 'εγώ' του.

Δεν υπάρχουν σαλόνια και διάδρομοι που με αναγκάζουν να φορώ ρολόϊ τέτοιας αξίας.
Απλά όταν παλαιότερα έχεις φορέσει αυτό και το άλλο και το παρα-άλλο τότε θες από ξεροκεφαλιά και εμμονή να παραμείνεις εκεί ή να πας και πιό ψηλά.
Τί σχέση όμως έχει αυτό με τη χρηστικότητα ενός τόσο ακριβού ρολογιού όπως και με την απόλαυσή του στον καρπό μας; Απολύτως καμμία.

Και το 'ψηλά' είναι πάντα σχετικό. Ο άλλος φόρεσε ό,τι παπούτσι ή σανδάλι βρήκε μπροστά του και πήγε στη δεξίωση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σε εκδηλώσεις και δεξιώσεις πάει με βερμούδα που την έχει φτιάξει, λέει, από παλιά σεντόνια ξενοδοχείου. Αν ήταν εδώ και διάβαζε τούτες τις γραμμές θα απαντούσε σε μισή παράγραφο και θα μας έστελνε κατευθείαν - είμαι σίγουρος.

3) Η αδελφή μου είπε ότι το Hublot μου πάει στον καρπό. Συμφωνώ με αυτό.
Εμένα μου άρεσαν, αλλά όπως έγραψα, δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά - όχι ότι έπρεπε να είναι.

Για το Hublot Big Bang Unico θα διαφωνήσω με αρκετούς και θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη (Beastaras).
Eίναι πρακτικότατο, φοριέται (στην περίπτωσή μου) από το πρωί στο γραφείο, φοριέται στο όποιο διεθνές ταξίδι κάνω, φοριέται στην πολύ δυνατή ζέστη που έχουμε εδώ 7-8 μήνες το χρόνο, φοριέται και το σ/κ που βγαίνω να πάω βόλτα.

Μεταπωλητική αξία; Δεν νομίζω πως είναι χειρότερη ενός Grand Seiko. Το GS δεν μπορείς να του βάλεις λουρί, το μπρασελέ δεν έχει καθόλου micro adjustment (στα πολύ ακριβά μοντέλα δεν θυμάμαι, ίσως έχει), έχει [υποτίθεται] καλύτερο μηχανισμό που αν όμως χρειαστεί επισκευή τότε θα περιμένεις τα νέα από Ιαπωνία λες κι έχεις Patek, κλπ. Εγώ πάω να βάλω το GS το πρωί, που είναι πιό χαμηλή η θερμοκρασία και ο καρπός μου δεν έχει φουσκώσει, και το ρολόϊ κρέμεται. Ε, αυτό μου τη βιδώνει, πώς να το κάνουμε. Είναι τί θέλει ο καθένας.

Ευανάγνωστο το Hublot; Ναι, περισσότερο από όσο περίμενα. Και ναι έχω πρεσβυωπία, θέλω κοντά γυαλιά, αλλά η ώρα / το dial / και λίγο η ημερομηνία φαινόντουσαν ΟΚ.

Απλό; Όχι ιδιαίτερα, όχι όπως άλλα. Πρέπει να το ματσάρει κανείς με ένα dressy κομμάτι, όπως λ.χ. ο Παναγιώτης που έχει το Reverso και ψάχνει ένα Hublot για να δέσει το δίδυμο.

Στο θέμα διαχρονικότητα (στα μάτια ενός χρήστη/ιδιοκτήτη) δεν νομίζω ότι το Hublot είναι πολύ ξεχωριστό. Εργαλείο πολυτελείας είναι, και ταιριάζει σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις.

... Μην αγοράζεις τα πολύ φθηνά από διάφορες εταιρείες (1Κ +-), άστα αυτά.

και να θυμάσαι ότι όσο πιο απλό είναι το ρολόι τόσο περισσότερο θα αντέξει σε βάθος χρόνου χωρίς να το βαρεθείς...
Συμφωνώ απόλυτα και με τις δύο αυτές γραμμές.

friendly
1
funny
0
like
2
wow
0
Members reacted friendly:
Beastaras,
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,jb,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4841 στις: Δεκέμβριος 26, 2022, 11:02:07 πμ »
Εσύ Κωνσταντίνε θες day/date. Στην χειρότερη datejust. Αυτά είναι τα 2 ρολόγια που θα έπρεπε να ψάχνεις. Καινούργια με μικρό καπέλο να τα πάρει να ησυχάσεις. Το sky dweller δεν θα το φορέσεις 24/7 και με τα ίδια χρήματα θα πάρεις τα άλλα 2 μαζί. Βρες τα στους συνδυασμούς που σου αρέσουν και πάρε τα. Αν πάλι μπορείς να πάρεις το ένα τώρα και στο άλλο περιμένεις λίστα πάλι οκ. Εγώ αυτό θα έκανα. Αν πάλι έχεις καψούρα το sky dweller τότε ψάξε γι’αυτό.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,sea_dweller,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kloze

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4842 στις: Δεκέμβριος 26, 2022, 12:23:08 μμ »
Για να δούμε αν σε διευκολύνει το εξής σκεπτικό… ας ξεκινήσουμε με αγαπημένες εταιρείες αφήνοντας έξω διαθεσιμότητα και εκπτώσεις, εγώ παράδειγμα έχω αγαπημένες εταιρείες Rolex, Omega,Cartier, Panerai, JLC , Citizen,με αυτήν την σειρά, σε κάθε μια από αυτές μου αρέσουν συγκεκριμένα ρολογια και σχέδια.
Μετά πάμε στο budget, δεν φθάνει να το θέλεις πρέπει και να μπορείς, αφού λύσεις και αυτή την ``λεπτομέρεια `` πάμε στην διαθεσιμότητα, μπορείς να περιμένεις; και ποσο; μέρες μήνες χρόνια; τι ανοχή έχεις;
Το όλο σκεπτικό είναι για κάθε ρολοι είτε 24/7 είτε ειδικής κατάστασης.
Αγοράζεις αυτό που θέλεις να φορέσεις ΤΩΡΑ  και όχι αν θα σου αρέσει το ίδιο σε 15 χρόνια.
Άσε τι φορουσες και τι έχεις αγοράσει στο παρελθόν, η ερώτηση που πρέπει να κανεις είναι: έχεις καψούρα τωρα για κάποιο ρολοι;
Αν όχι πάρε κάποιο να περνάει η ώρα χωρίς μεγάλο budget και όταν είσαι έτοιμος κανει την κίνηση σου όπως επιβάλλεται.
friendly
0
funny
0
like
4
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
sea_dweller,Giorgos_I,Tangerine Dream,Georgefosk,
No reactions
Νίκος   ‘ Η έπαρση είναι αμαρτία `

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4843 στις: Δεκέμβριος 26, 2022, 12:49:02 μμ »
@Saega - @kloze
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.
Ένας πρέπει να είναι ο στόχος  ή όποια άλλη καψούρα έχει κυριαρχήσει στο μυαλό (φτάνει να υπάρχει η υπομονή της αναμονής) διαφορετικά αυτά που αναφέρθηκαν, είναι εξαιρετικές επιλογές.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4844 στις: Δεκέμβριος 26, 2022, 12:50:34 μμ »
Για να δούμε αν σε διευκολύνει το εξής σκεπτικό… ας ξεκινήσουμε με αγαπημένες εταιρείες αφήνοντας έξω διαθεσιμότητα και εκπτώσεις, εγώ παράδειγμα έχω αγαπημένες εταιρείες Rolex, Omega,Cartier, Panerai, JLC , Citizen,με αυτήν την σειρά, σε κάθε μια από αυτές μου αρέσουν συγκεκριμένα ρολογια και σχέδια.
Μετά πάμε στο budget, δεν φθάνει να το θέλεις πρέπει και να μπορείς, αφού λύσεις και αυτή την ``λεπτομέρεια `` πάμε στην διαθεσιμότητα, μπορείς να περιμένεις; και ποσο; μέρες μήνες χρόνια; τι ανοχή έχεις;
Το όλο σκεπτικό είναι για κάθε ρολοι είτε 24/7 είτε ειδικής κατάστασης.
Αγοράζεις αυτό που θέλεις να φορέσεις ΤΩΡΑ  και όχι αν θα σου αρέσει το ίδιο σε 15 χρόνια.
Άσε τι φορουσες και τι έχεις αγοράσει στο παρελθόν, η ερώτηση που πρέπει να κανεις είναι: έχεις καψούρα τωρα για κάποιο ρολοι;
Αν όχι πάρε κάποιο να περνάει η ώρα χωρίς μεγάλο budget και όταν είσαι έτοιμος κανει την κίνηση σου όπως επιβάλλεται.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
kloze,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.