Αποστολέας Θέμα: Ρολογότσαρκες  (Αναγνώστηκε 644077 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chris70

• Full Member
  • **
  • Χρήστος
    • Προφίλ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Ρολογότσαρκες
« Απάντηση #4306 στις: Σεπτέμβριος 17, 2022, 00:29:51 πμ »
No Wolf....
Χρηστος εδω... :P

Πως να μου φανει....με χαζεψε ολιγον!

Ειχα δοκιμασει το καλοκαιρι και τους χρογραφους....αλλα αυτο πιο απλο πιο λιτο πιο ομορφο!
42αρι ελαφρυ πιο σωστο στον καρπο μου...δεν ξερω τι αλλο να πω....αλλο πραμα ρε παιδι μου...

Δεν μπερδευτηκα. Απλα ειδα το σπυρί πανω αριστερα και ειπα να ρωτησω τον Λύκο γιατι δεν του αρεσουν τα σπυριά πανω αριστερα αλλα αυτο παραδόξως του αρεσει. Το λες και θαυμα
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
chris70,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4307 στις: Σεπτέμβριος 17, 2022, 00:30:32 πμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4308 στις: Σεπτέμβριος 17, 2022, 00:42:41 πμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος chris70

• Full Member
  • **
  • Χρήστος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4309 στις: Σεπτέμβριος 17, 2022, 00:55:43 πμ »
Το AP  ::)

Δεκτόν!
Εμένα πάλι με εντυπωσίασε!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4310 στις: Σεπτέμβριος 17, 2022, 01:24:30 πμ »
Δεκτόν!

Ρολογαρα ειναι. Αν αποφάσιζα να δωσω τοσα λεφτα θα πηγαινα σε Breguet αλλα οτι ειναι ρολογαρα ειναι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #4311 στις: Σεπτέμβριος 17, 2022, 03:39:57 πμ »
AP :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Thodorisklm

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4312 στις: Σεπτέμβριος 17, 2022, 08:34:31 πμ »
Αυτό που δεν έχουμε είναι πάντα πιο όμορφο....
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Επειδή δεν το έχουμε...
 :D
Φιλόσοφος

Στάλθηκε από το KB2003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Wolf-,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4313 στις: Σεπτέμβριος 17, 2022, 16:50:21 μμ »
Ταραχη...που ελεγε και ο ΛΕΠΑ....   ;D

Πανέμορφο ρολόι … που όμως θέλει φροντίδα και προδέρμ.
Ευαίσθητα ρολόγια τα AP με τεράστιο κόστος αγοράς, συντήρησης και πιθανών επισκευών.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
chris70,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4314 στις: Σεπτέμβριος 17, 2022, 18:37:04 μμ »
Δεκτόν!

Εννοώ ότι είναι γκουμουτσα άνω η φίρμα έχει αλλα μοντέλα κοσμήματα.

Σημ. Ατυχώς,  το πληκτρολόγιο στο λαπι τόπι τα έφτυσε, και αδυνατω να γράψω. Και χρησιμοποιώ το τηλέφωνο για κείμενα.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
chris70,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #4315 στις: Σεπτέμβριος 17, 2022, 20:01:27 μμ »
AP,μια χαρά είναι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4316 στις: Σεπτέμβριος 24, 2022, 20:05:07 μμ »
Μου στέλνει μήνυμα επροχθές ο φίλος μου ο Ταρέκ από τη μπουτίκ της JLC, "...μπορείτε να έλθετε όποτε θέλετε, να πιούμε καφέ και να κουβεντιάσουμε για ρολόγια..."

Εντάξει, να πάω, αλλά πότε; Αφού δεν έχω χρόνο.

Διότι σήμερα πήγα σε αυτούς εδώ:

Και τί είδα (και δοκίμασα πω πω πω) εκεί που πήγα...

Πάμε λοιπόν να τα πούμε όλα αυτά.

friendly
0
funny
0
like
4
wow
1
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,chris70,Greg,sea_dweller,
Members reacted wow:
Dante80,

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4317 στις: Σεπτέμβριος 24, 2022, 20:22:25 μμ »
Είναι λοιπόν ένα εμπορικό κεντράκι (μεγέθους τεραστίου για τα πανευρωπαικά δεδομένα φυσικά) που είναι αποκλειστικά για gold, jewlery, και ρολόγια...

Φωτό πολλές δεν τράβηξα από το χώρο (είναι 7 πολύ μεγάλα κτήρια σε ένα κλειστό χώρο) διότι καλή η κάλυψη του ρεπόρτερ αλλά δε θέλω τώρα να γίνομαι σαν κάτι καραγκιόζηδες που πάνε σαν τουρίστες και τραβάνε λες και πήγαν στο Μετ.

Τέλος πάντων, η ουσία μετρά και αυτά που είδαν τα μάτια μου σήμερα (και δοκίμασαν και οι καρποί μου) ήταν και πάλι μπροστά από ό,τι έχω δει τόσα χρόνια σε Σιγκαπούρη, Ιαπωνία και Hong Kong μαζί...

Τώρα βέβαια να πούμε ότι οι μισοί από αυτούς τους pre-owned που πήγα και είδα σήμερα είχαν στοκ αλλά πάντα σε λογικά πλαίσια, δηλαδή κάποια κομμάτια από 'δω κι από 'κει χωρίς πολύ εντυπωσιακές καταστάσεις (δηλαδή μιλάμε ότι είχαν δύο DD40, πέντε-έξι Patek Ναυτίλος, 5980/1Α κλπ., δυό-τρία Royal Oak, κλπ. - ό,τι πωλείται και φεύγει ζεστά και γρήγορα δηλαδή). Σφικτοί φυσικά πολύ στον τρόπο με τον οποίο μιλούσαν (αλλά και κοιτούσαν), κλπ., τα κλασικά δηλαδή, αφού κοράκια είναι κι αν δεν υπήρχαν τα κρυπτοπαιδάκια δεν θα είχαν στον ήλιο μοίρα όλοι τους.

Αλλά πάμε παρακάτω, θα εστιάσουμε σε τρεις από τους έξι.

Πρώτος, ένας Τούρκος. Πολυτελές 'κατάστημα', δερμάτινες βιτρίνες, όλα άδεια.
Φιλικός, με κατάλαβε ότι είμαι Έλληνας, και ήταν ζεστός.

Του λέω DD40 έχεις, μου λέει έχω δύο, ένα εδώ [YG] κι ένα στο άλλο μαγαζί, αλλά τα έχω πάρει ψηλά και δεν ξέρω τώρα τί θα γίνει που η αγορά κάνει crash προς το παρόν.

Να μου βρεις μπορείς του λέω, να μου λέει, έχω χονδρέμπορους, σε 3-4 μέρες ότι θες.
Πήρα κάρτα, έδωσα χειραψία, έφυγα.
(έκατσα και τά'παμε δηλαδή αλλά εδώ τα περιγράφω στα γρήγορα, δεν έχει περισσότερη ουσία το πράγμα)

Δεύτερος dealer, ο ..........

friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
chris70,Wolf-,Greg,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4318 στις: Σεπτέμβριος 24, 2022, 20:50:46 μμ »
....Cagau.

Ούτε που ήξερα ποιοί είναι και τί έχουν, αλλά εδώ από ό,τι φαίνεται υπάρχουν 5-6 pre-owned dealers που είναι ιδιαιτέρως υψηλού προφίλ και ασχολούνται μόνο με καινούργια κομμάτια και επίσης μόνο με Patek, Audemars, Cartier, Vacheron, Lange, Rolex.

Τους είχα πάρει τηλέφωνο εχθές το απόγευμα/βράδυ και ήταν μία Αγγλιδούλα αυτή με την οποία μίλησα, κι είπαμε ότι καλά, ίσως περάσω την επομένη να πω ένα γειά. Ε, ήμουν εκεί στη γειτονιά και είπα να περάσω.

Το κατάστημα και αυτό πάρα μα πάρα πολύ προσεγμένο, με εξαιρετική διακόσμηση, χρώματα (βιολετί), διαρρύθμιση. Να πω ότι σε αυτό το 'εμπορικό κέντρο' τα ενοίκια πρέπει να είναι αρκετά πιό φθηνά διότι -εκτός των εμπόρων δακτυλιδιών και λοιπών που είναι στο ισόγειο- δεν μιλάμε για κατάστημα με τζάμια αλλά για ένα κτήριο με 1ο και 2ο όροφο που σε αυτούς τους ορόφους έχει μόνο ένα κεντρικό διάδρομο και εκατέρωθεν κατά μήκος πόρτες ξύλινες μεγάλες που είναι είσοδος γραφείου το οποίο είναι σαν δωμάτιο και το κάνουν 'κατάστημα'.

Θα βάλω φωτό την επόμενη φορά.

Μπαίνω μέσα, η τύπισσα τριαντάρα με tatoo από το δεξί ώμο ως τον αγκώνα, κουκλάρα στην κυριολεξία, ευγενέστατη και ζεστή, μόλις μιλήσαμε λίγο και καταλάβαμε ότι είμασταν εμείς που είχαμε μιλήσει μου λέει "...θέλετε να καθήσετε να δοκιμάσετε κομμάτια;"

Τώρα εγώ δεν έχω πλέον ορέξεις και χρόνο για να κάθομαι να βάζω και να βγάζω (σοβαρά ομιλώ) διότι εκτός από Greubel Forsey και minute repeaters τα έχω δοκιμάσει όλα μα όλα και δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω να δω, εξόν κι αν είναι κάτι που το ψάχνω και είναι μοντέλο μετέπειτα του σωτηρίου έτους 2016 που κάπου εκεί έπαυσα τις εκτέταμένες δοκιμές.

Κι όμως σήμερα κατάλαβα πόσο σημαντική είναι η δοκιμή (ή καλύτερα να πω η γνωριμία πρόσωπο με πρόσωπο με ένα ρολόι) διότι είδα από κοντά ένα εκατομμύριο διαφορετικά dials DD40 - και έχω πλέον συναίσθηση πόσο με εντυπωσιάζει, πόσο εύκολο είναι στο διάβασμα, ή πόσο δεν με τραβά ένα dial.

Οπότε έτσι φιλόξενη και άνετη που ήταν λέω κι εγώ, εντάξει, να δοκιμάσω.

H δεσποινίς Melina λοιπόν μου λέει "Καθήστε..." και βγάζει σε χρόνο ντε τε τρεις κασετίνες σαν αυτή που βλέπετε στις φωτό...

Όλες οι φωτό που παραθέτω απόψε είναι από αυτό το 'κατάστημα', τα πιό άγρια πράγματα έγιναν με αυτά που είδα στο επόμενο κατάστημα αλλά μου είχε κοπεί τόσο πολύ η ανάσα που πραγματικά δεν έδωσε εντολή ο εγκέφαλος να βγάλω το κινητό και να αρχίσω να τραβάω...
friendly
0
funny
0
like
4
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
chris70,jo.sa,Wolf-,Greg,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4319 στις: Σεπτέμβριος 24, 2022, 21:21:11 μμ »
Η κασετίνα η ανοικτή λοιπόν που έχει εκεί μπροστά, έχει άλλες δύο ίδιες κασετίνες από πίσω της.

Η δεύτερη κασετίνα (από πίσω, δεν φαίνεται) ήταν φουλ με Cartier / Rolex / Patek Philippe όλα iced-out που λένε οι Αμερικάνοι, φουλ στο διαμάντι δηλαδή, όχι 'factory' όμως.

Η τρίτη κασετίνα (πάλι στην πίσω σειρά, δεν φαίνεται, αριστερά από τη δεύτερη κασετίνα) κι αυτή με ελαφρά διαμάντια σε διάφορα κομμάτια (π.χ. AP RO 37mm, AP ROO, Rolex DJ, Rolex DD, κλπ.) τα οποία όμως ήταν όλα 'factory'.

Όπως ίσως να βλέπετε είχαν και το νέο GMT LHD (πράσινο) που είναι πραγματικά διαφορετικό και υπέροχο, αλλά για εμένα παραμένει ένα ατσάλινο κομμάτι κλασικό GMT, δεν έχει κάτι παραπάνω να πει κανείς. Τιμές δεν ρώτησα διότι δεν ενδιαφέρομαι για αυτά τα κομμάτια και μόλις έλθει η ημέρα να μπουμπουνίσω τότε θα μάθω και θα θυμάμαι τα πάντα. Τώρα ό,τι τιμή να μου πει θα την ξεχάσω.

Η κοπέλα μιλούσε σε Δολάρια Η.Π.Α. και συγκεκριμένα για DD40 με ή χωρίς διαμάντια που συζητήσαμε δεν κομιταρίστηκε σε τίποτε. Δεν έδινε τιμή συγκεκριμένη, αλλά το καταλαβαίνω και της το είπα κιόλας, δεν υπάρχει θέμα. Όταν η αγορά αλλάζει κάθε βδομάδα δεν θα κάτσουν εμένα να μου δώσουν τιμές τη στιγμή που δεν είμαι ζεστός να δώσω προκαταβολή για ρολόι.

Νομίζω το RG με τα διαμάντια που δοκίμασα ήταν κάπου στα 70, αν θυμάμαι καλά. Αυτοί φέρνουν μόνο καινούργια κομμάτια, δεν υπάρχει pre-owned εδώ διότι "...είμαστε πολύ προσεκτικοί με τους προμηθευτές μας, υπάρχει πολύ ρολόι στην αγορά που είναι κόπια, οπότε αποφεύγουμε τα μεταχειρισμένα..."

Από τις δοκιμές που έκανα εδώ δείχνω το RG DD40 και το SkyD blue dial ss Jubilee.

Το πρώτο ήταν χάρμα οφθαλμών, αυτό το διαμάντι στη στεφάνη των Ρόλεξ δεν το πάω με τίποτε αλλά πραγματικά με το που έβαλα το ρολόι πάνω μου τα ξέχασα όλα, και το πράσινο dial και τα συγκεκριμένα διαμάντια, το ρολόι ήταν σαν να βρισκόταν στο 'σπίτι' του. Τίποτε άλλο να πω εδώ. Μέτρησα (μπροστά της) 24 links, κι αυτά έχουν 25, δεν ξέρω, ίσως δεν μέτρησα καλά. Τέλος πάντων.

Το δεύτερο (SkyD) για εμένα δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, όλοι βέβαια (η αδελφή μου, το τημ Κλόζε, ο Κρις 70 κλπ.) μου λένε ότι είναι πραγματικά πάρα πολύ ωραίο στον καρπό και φυσικά πολύ πιό ταιριαστό από το 'άλλο' (το DD40 με το γεροντίστικο διαμάντι στη στεφάνη). Αξιοσημείωτο πως το SkyD φαινόταν ότι ήθελε κι άλλα links, της λέω "...λείπουν links φυσικά, θα είναι στο κουτί..." και η απάντηση "...θα πρέπει να αγοράσετε, είναι με όλα τα links το ρολόι και φαίνεται πως χρειάζεστε κι άλλα..." (σοκ και δέος όταν τρως συνέχεια μπέργκερ)

Παχύ αλλά χωρίς να ενοχλεί, ωραία αίσθηση το Jubilee, ιδιαίτερα ευανάγνωστο το dial (με εντυπωσίασε αυτό, δεν το περίμενα), ίσως τα υποτιμώ αυτά τα ατσάλινα γιατί η γεροντίστικη νοοτροπία μου έχει κολλήσει στο προεδρικό. Χμμμμμ.

Τέλος πάντων με την όποια παραγγελία για να ξεκινήσουν να σου κάνουν source το ρολόι που θα τους ζητήσεις θέλουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ποσό μπροστά και το ρολόι το έχεις σε 4-5 μέρες το πολύ. Όχι, είναι που 'κει έξω δεν υπάρχουν ρολόγια και η αγορά κάνει συνεχώς 'crash' (κατά τα λεγόμενα όλων αυτών των αληταράδων). Μόλις της είπα πόσο μου φέρνει ο δικός μου dealer στη Σιγκαπούρη ένα DD40 RG τριετίας κούνησε το κεφάλι της και μου είπε "...όχι, εδώ δεν θα το βρήτε τόσο φθηνά, είναι αλήθεια..."

Ευχαρίστησα, κράτησα την κάρτα της, και αποχώρησα.

Πάμε λοιπόν στον τελευταίο, και πιό εντυπωσιακό, dealer.
friendly
0
funny
0
like
5
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
chris70,jo.sa,Wolf-,Greg,zikos,