Να πούμε μια μικρή ωραία ιστορία μιας τώρα που κλείνει άλλη μία μέρα εδώ στην επαρχία (sic).
Πέρασα σήμερα από τον Timepiece360.ae που είναι δυνατός pre-owned dealer εδώ. Ήτοι δυνατό κοράκι που σου πίνει χωρίς δισταγμό το αίμα αν του δώσεις την ευκαιρία. Έχει βιντεάκια στο YouTube για δαύτον, αυτό το χαζό παιδάκι από τη Γερμανία που το παίζει δάσκαλος και γνώστης αλλά το '13 που ήλθε κατά δω φόραγε Zeppelin στον καρπό...
Τέλος πάντων.
Μπήκα μέσα να δω 2-3 κομμάτια και κυρίως να ρωτήσω για να μάθω πως κινείται η αγορά. Ήταν ένα ζευγάρι που τους εξυπηρετούσαν για ένα DJ TT, και ύφος ο τύπος 'πελάτης' και γελάκια, και χαχαχα χουχουχου η κοπέλλα, είχα αηδιάσει. Αλλά περίμενα, δεν κάθομαι τώρα να ανησυχώ για τέτοια, ίσως κι εγώ κάποτε έτσι έκανα όταν πήγαινα να αγοράσω ένα ωραίο κομμάτι.
Εκεί που ήμουν καθισμένος στον μώβ βελούδινο διπλό καναπέ, κτύπησε το κουδούνι και μπήκε μέσα ένας τύπος, μόνος. Μελαμψός, γύρω στα 40, ίσως και αρκετά παραπάνω. Γκρι στενό παντελόνι, μαύρα suede loafers με χρυσά fittings, ολόχρυσο μεγάλο (του κάλυπτε μισό έξτρα δάκτυλο εκατέρωθεν) δακτυλίδι στο δεξί χέρι με πρόσωπο ενός τίγρη, και στο αριστερό χέρι χρυσό ρολόι με διαμάντια και λουρί, μεγάλο πάλι, σαν Roger Dubuis για παράδειγμα, αλλά ανοικτό dial.
Mπλουζα κολλητή πάλι γκρι, σώμα κανονικό προς fit, και μαλλί afro, copy-paste του Marcello της Real Madrid. Φάτσα ακριβώς ίδια με του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.
Τον κοιτάω, τον ξανακοιτάω, δεν με έχει πάρει χαμπάρι. Λέω από μέσα μου κοίτα ρε συ άμα μπορείς να σηκώσεις το όποιο στυλ και αξεσουάρ, πόσο cool μπορείς να είσαι στο τελικό αποτέλεσμα.
Δεν άντεξα και σηκώθηκα να πάω να του πιάσω κουβέντα. Του είπα 1-2 παρόμοιες ιστορίες που είχα δει αλλού στο παρελθόν, και μου λέει 'ευχαριστώ'. Απλός κι ωραίος. Μου λέει "...μου αρέσουν πολύ τα διαμάντια...". Του λέω "...άμα τό'χεις, όλα είναι σούπερ..." Κι έλαμψε στιγμιαία το πρόσωπό του, διότι δεν είχε μάλλον ποτέ γυρίσει κανείς να του το υπογραμμίσει αυτό.
Μετά έκανα εγώ τη δουλειά μου, τον εξυπηρέτησαν κι αυτόν, κι έφυγα πρώτος αφότου χαιρέτησα, και ανταπέδωσε θερμά τον χαιρετισμό. Δεν θέλει πολύ να είσαι ευχάριστος και κοινωνικός....
Για τον dealer δεν θα πω τίποτα προς το παρόν. Τους συχάθηκα πραγματικά. Εκεί που μου έλεγε ότι ο ντόπιος ΑD της Rolex ζητά αγορά και δεύτερου ρολογιού για να σου δώσει GMT ατσάλινο, όταν τον ρώτησα αν εδώ αυτοί στο κατάστημα μπορούν να μου φέρουν DD σε ένα μήνα, η απάντηση ήταν "...ναι, όχι σε ένα μήνα, σε μια μέρα σας το φέρνουμε..." Που τα βρίσκει τα DD και τα φέρνει σε μια μέρα;
Τέλος πάντων, οι τιμές μου είπε τώρα κάνουν crash, έχουμε (λέει) δυο Patek που είναι απούλητα εδώ και 8 μήνες. Ό,τι τον συνέφερε απαντούσε, κι άμα πεις DD, αααα αυτό στο φέρνω αύριο (σε τσουχτερή τιμή φυσικά). Αλήτες.
Αλλά ωραία η ιστορία με τον Μαρσέλο, κακώς που δεν τράβηξα φωτό, έστω καρπίσια.....