To μισό-μισό Rolex είναι πραγματικά εντυπωσιακό, και μιά χαρά το βλέπω στο χέρι σου.
Το πάχος κάσας είναι ίσως περισσότερο θέμα από το lug-to-lug distance στο συγκεκριμένο (και πάντα στον καρπό σου) αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Αν δεν κάνω λάθος τουλάχιστον, οι ιδιοκτήτες του ατσάλινου έχουν παρατηρήσει ότι αυτά δεν κάθονται πολύ καλά στο χέρι, έχει αναφερθεί πως το caseback εξέχει και δυσκολεύει λίγο στο πώς φοριέται το ρολόι. Πάντως το ρολόι είναι πολύ ωραίο και γνώμη μου είναι ότι σου πάει.
Αναφορικά με χρυσάφια, διαμάντια κλπ. που σε κάποιους χώρους αυτά ίσως να είναι είναι πιό αποδεκτά, σε άλλους χώρους λιγότερο αποδεκτά - όμως αυτά τα πράγματα δεν μετρούν ουσιαστικά. Θα πρότεινα να μη λαμβάνεις τέτοια θέματα υπ'όψιν σου. Απλά το ρολόι που έχεις στον καρπό να ταιριάζει με το όλο σου στυλ, να το υποστηρίζεις πραγματικά, αυτό είναι το πολύ σημαντικό. Αυτό είναι ο κανόνας για όλους μας.
Το Tudor δεν θα το ψήφιζα εκτός κι αν σου αρέσει πολύ το υλικό αλλά και το πώς φοριέται στο χέρι. Η συγκεκριμένη εταιρεία λειτουργεί πλέον πολύ περισσότερο ως testbed της Rolex, και πολλά μοντέλα της βγάζουν θέματα. Για παράδειγμα το BB GMT με το date issue, έχουν τύχει ολοκαίνουργια ΒΒ ceramic που κόλλησαν και πάνε πίσω Ελβετία λόγω ανεπάρκειας ανταλλακτικών (με αποτέλεσμα τρίμηνη καθυστέρηση), διάφοροι ιδιοκτήτες ΒΒ 58 έχουν αναφέρει πως κι αυτό έχει βγάλει θέματα.
Όταν το Submariner κοστίζει (λέω, περίπου) 8 χιλιάδες, και το ΒΒ 58 κοστίζει 4 χιλιάδες, ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Τον χρυσό κανόνα δεν τον αποφεύγει κανείς. Τώρα, αν κάποιος θέλει bronze, silver ή ό,τι άλλο δοκιμαστικό, ο δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα.
Πάμε στο Πανέρι. Για ό,τι έχει σχέση με θάλασσα, σπορ, κλπ. δεν είναι κακό. Μεγάλο αλλά πάλι σχετικά εντάξει είναι στον καρπό σου. Έχω γνωστό (ιδιοκτήτη sports beach center) που το φορά καθημερινά και του έχει επανηλειμμένα βάλει νερό, όπως κι εμένα μου είχε πάρει ξαφνικά υγρασία το πρώτο Πανέρι που είχα αγοράσει. Έχουν περάσει τόσα ρολόγια από τα χέρια μου και το μόνο που έβαλε υγρασία ήταν ένα Πανεράι. Από 'κει και πέρα, go figure. Δύο ιδιοκτήτες βέβαια είναι κάθε άλλο παρά ικανό στατιστικό δείγμα, αλλά ο καθείς από εμάς όταν αγοράζει ρολόι πάντα με την τσέπη του ψηφίζει.
Το Dark Side είναι επίσης μεγάλο, αλλά και αυτό κάθεται καλά. Ωραίο κομμάτι με πολύ καλό μηχανισμό, και το nylon fabric strap το κάνει πολύ πιό versatile για ζεστό κλίμα. Ουσιαστικά λοιπόν και πάλι είναι τί σου αρέσει και πώς θα το φοράς σε εναλλαγή με ό,τι άλλο έχεις.
Το ατσάλινο Speedmaster δεν θα το ψήφιζα για τον καρπό σου, ούτως ή άλλως προσωπικά ποτέ δεν μου άρεσε ως σχέδιο ή ρολόι. Είναι 'κλασικό', αλλά κλασικά είναι πολλά, φερ'ειπείν το El Primero ή ένα Daytona.