Με συγχωρειτε αλλα εγω δεν βλεπω κατι που να παραπεμπει σε σκοταδισμο στην παραπανω εξιστορηση .
Καλά κάνεις και κανένα θέμα.
Εγώ προσωπικά μετέφερα μια εικόνα φυσικά με υποκειμενικό τρόπο, όπως την φίλτραραν τα μάτια και το μυαλό μου μέσα από αυτά που έχω ζήσει γενικά, αλλά και ως εκ τούτου μέσα από τις προσδοκίες που πάντα έχω.
Πάμε λοιπόν τώρα να περγράψουμε ένα άλλο σκηνικό, να δώσουμε μία άλλη εικόνα (την οποία έχω επίσης ζήσει).
Εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος Longines στη Σιγκαπούρη ή στο Hong Kong....
Μπαίνω μέσα. Τα περισσότερα σχετικά μοντέλα με αυτό που κοιτώ είναι σε στοκ.
Είμαι ντυμένος με απλή βαμβακερή βερμούδα και ένα περιποιημένο t-shirt.
Βγάζουμε τουλάχιστον 4-5 κομμάτια έξω για δοκιμή. Ο/Η πωλητής ευγενέστατος/η. Κάθομαι, κι επίσης σχετικά rare case βέβαια να προσφέρουν καφέ, depends on the vendor/outlet., αλλά πιθανότατσ σίγουρα προσφέρουν νερό.
Ξεκινά η δοκιμή, ξεκινά κι η κουβέντα.
Μπούρου μπούρου, α, μου λένε ότι έχουν σε στοκ και τα περισσότερα V.H.P.
Τί lug width έχει το V.H.P.? Πολλές πιθανότητες να γνωρίζουν.
"
Θέλετε να δοκιμασετε καποιο V.H.P., μήπως?"
Έχω στο νου μου ήδη τί περίπου μου αρέσει, για τί χρήση το θέλω, αλλά και τί μου κάθεται καλά.
Βάζω και δύο V.H.P., έχουν περάσει τουλαχιστον καμμιά εικοσιπενταριά λεπτά με το μπρος-πίσω στις δοκιμές αλλά και στην κουβέντα. Εχω δοκιμάσει και 3-4 Master, στο μεταξύ.
Καταλήγω μέσα στο μυαλό μου μάλλον για το αυτόματο Conquest 41mm με λευκό ή silver dial. To συγκεκριμένο που δοκίμασα έχει κάπως ταλαιπωρημένα stickers και μία ανεπαίσθητη γρατζουνιά στο bezel (που με το ζόρι τη λες hairline). Ρωτώ "...
Έχετε μήπως άλλο μέσα σε στοκ?..."
"...
Πιθανόν, μισό λεπτό να το δούμε..."
Πίνω ακόμη λίγο νερό. Λίγη περεταίρω συζήτηση με τον πωλητή/πωλήτρια, και σε λίγο μαθαίνουμε ότι έχει άλλο ένα με silver dial σε στοκ.
Τους λέω φέρτε το. Κλείνουμε, άλλα 10'-15' για να πληρώσω, να σφραγιστούν οι κάρτες εγγύησης, να βγουν τρία links, ως ότου χαιρετήσω μέχρι την επόμενη φορά που θα πάρω κι ένα Master ή Heritage.
Aυτό είναι εξυπηρέτηση, ευχαρίστηση, ολοκληρωτική αντιμετώπιση και ενδιαφέρον για τον πελάτη. Φίλοι μου δεν είναι, κι ούτε πρόκειται να γίνουν. Την καλημέρα στη λένε επειδή δουλεύουν με commission και επειδή έχεις την πιστωτική κάρτα στο πορτοφόλι σου. Όλοι το ξέρουμε αυτό.
Το service όμως έχει κάποιο ελάχιστο επίπεδο από το οποίο πρέπει να ξεκινά. Φυσικά ακόμη και εκεί δεν είναι πάντα τόσο σωστά τα πράγματα, περιπτώσεις όμως με υποδεέστερο service ουσιαστικά δεν χωρούν διότι τις απομονώνει από μόνη της αυτόματα η υπερ-επάρκεια ανταγωνισμού.
Εδώ στη μπανανία μπαίνεις μέσα στον Αλεξόπουλο ή στον Ιγγλεση ή στον Κατραμόπουλο για μια δοκιμή και σε κοιτάνε λες και σου κάνουν χάρη....
Ελπίζω τώρα να έγινα πιό κατανοητός, και θα το σταματήσω εδώ.
Όσο κι αν αναγκαστικά μας παίρνει η μπάλα σ'ένα τόπο, καλό είναι να συμβιβάζεται κανείς όσο λιγότερο γίνεται.