Αποστολέας Θέμα: Ρολογότσαρκες  (Αναγνώστηκε 647651 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
Απ: Ρολογότσαρκες
« Απάντηση #2775 στις: Σεπτέμβριος 25, 2021, 13:40:39 μμ »
Έχω μείνει χωρίς ρολόϊ (άκουσον άκουσον) αλλά βέβαια αυτό λειτουργεί απόλυτα απελευθερωτικά όπως και ψυχοχαλαρωτικά.

Έχω δύο ακόμη κομμάτια, ένα Suunto Yachtsman κι ένα επίχρυσο pocket Seiko special edition (το οποίο το έχω αγοράσει σε ένα ταξίδι στην Osaka). Όμως αυτά είναι στην αποθήκη, και προς το παρόν αναπαύονται.

Πήγα λοιπόν εχθές μιά βόλτα σε επίσημο αντιπρόσωπο του Swatch Group, στη Νέα Ιωνία. Ήθελα να δοκιμάσω το 39-άρι και 41-άρι Longines Conquest όπως και Hydroconquest. Δεν περίμενα πολλά, βέβαια, αλλά είπα να την κάνω τη βόλτα, ποτέ δεν ξέρεις - αν είμαστε τυχεροί μπορεί να καταφέρω να δω πώς κάθεται το 'μικρό' 39-άρι (ειδικά στο πιό dressy Conquest) ή έστω να δω πώς είναι ένα sunburst silver ή λευκό dial πάλι στο Conquest.

Δεν πετύχαμε φυσικά κανέναν από τους δύο στόχους, αλλά δεν πειράζει.

Είχαν μόνο δύο Hydroconquest, το ένα πράσινο 41mm και το άλλο μπλε 43mm. "...Μεθαύριο θα μας έλθει κι ενα μαύρο dial..." Τώρα μάλιστα. Τους ανέφερα ότι είχα πρόσφατα το 43-άρι Conquest blue dial (κομμάτι που είχε αγοράσει καινούργιο άλλος από το κατάστημα τους), αλλά είτε το είπα είτε δεν το είπα ούτε το κατάλαβαν ούτε τους ένοιαξε (έστω για να γίνει μία υποτυπώδης συζήτηση).

Με τούτα και με τ'άλλα λοιπόν, βάζω το πράσινο Hydroconquest 41mm στον καρπό μου να το δω. Από κανονικό ως προς λίγο μεγάλο (7" wrist). Αυτά είναι προσωπικές προτιμήσεις, βέβαια. Έρχεται η κυρία δίπλα μου (ιδιοκτήτρια ή πωλήτρια, δεν γνωρίζω, δεν μας ενδιαφέρει) και η πρώτη της κουβέντα είναι: "...σας πάει πάρα πολύ...."

Χαχαχαχαχα! Ό,τι και να βάλεις στον καρπό σου, αυτοί θα σου πουν ότι είναι τέλειο.

Λοιπόν, για να συντομεύω, το άλλο (το 43-άρι) δεν το δοκίμασα, δεν χρειαζόταν διότι ήταν μεγάλο, φωτό δεν τράβηξα (στο όρθιο τώρα εκεί μέσα, ήταν κι άλλος δίπλα/πίσω μου, κουβέντα ή έστω κάποια συζήτηση δεν έκαναν οι 'πωλητές/ιδιοκτήτες') οπότε ευχαρίστησα ευγενικά και έφυγα.

Έκανα, πριν αποχωρήσω, μία απόπειρα ερώτησης αν έχουν παρόμοιο silver dial σε κάποιο μοντέλο Master ή Heritage, ώστε να το δω (παρ'όλο που δεν θα ήταν σε καμμία περίπτωση ίδιο) αλλά φυσικά ψιλά γράμματα όλα αυτά. Ούτε κατάλαβαν τί ρώτησα, ούτε ενδιαφέρθηκαν, ούτε τίποτε. Να σε σπρώξουν να αγοράσεις ό,τι σάπιο ή όχι έχουν, λες κι είσαι στο κρεοπωλείο του MyMarket της γειτονιάς σου.

Αφγανιστάν, σκοταδισμός, κλπ. Λίγο παραπάνω απ'αυτά (και μόνο εκεί κάπου) είναι το σύστημα εδώ. Όχι ότι λέω κάτι νέο, φυσικά.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2776 στις: Σεπτέμβριος 25, 2021, 15:39:37 μμ »
Προκειμένου να δίνουν μισθό της πείνας οι ιδιοκτήτες βάζουν όποιον ναναι να εξυπηρετεί, ακόμα και οι ίδιοι και ας είναι παντελώς άσχετοι.

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2777 στις: Σεπτέμβριος 25, 2021, 15:54:36 μμ »
Με συγχωρειτε αλλα εγω δεν βλεπω κατι που να παραπεμπει σε σκοταδισμο στην παραπανω εξιστορηση .

Στάλθηκε από το RMX2170 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #2778 στις: Σεπτέμβριος 25, 2021, 15:55:50 μμ »
Δυστηχως οι πωλητές σε ρολογοκαταστηματα στην Ελλάδα είναι η φιλικοί και παντελώς ανημέρωτοι η <γνωστες> με έπαρση και στυλακι σου κάνω χάρη που σου μιλάω…..εάν είσαι βέβαια πολύ τυχερός μπορεί να πέσεις στον συνδιασμο τζάκι ποτ του δυο σε έναν που έχει και το περισσότερο γέλιο 🙃
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος zikos

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2779 στις: Σεπτέμβριος 25, 2021, 15:58:26 μμ »
Όντως μερικές φορές σε κάνουν να πιστεύεις  ότι δεν ξέρουν τι πουλάνε
Σε ρολογαδικο της γειτονιάς λες δεν πειράζει ,επειδή είναι πιο πολύ χρυσοχοΐα παρά ρολογαδικα
Αλλά σε επίσημα είναι απαράδεκτο να τους ρωτάς για κάτι και να σε κοιτάνε σαν εξωγήινο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #2780 στις: Σεπτέμβριος 25, 2021, 16:28:27 μμ »
Εκπτώσεις να κάνουν κι ας μην ξέρουν  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #2781 στις: Σεπτέμβριος 25, 2021, 16:33:09 μμ »
Έχουν γέλιο οι ρολογοτσαρκες στην χώρα μας ως επί το πλείστον  ;) ;) ;)
(Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αλλά αυτές απλά επαληθεύουν τον κανόνα του "ο,τι να 'ναι" ).

Ένας απο τους λόγους που είχα απολαύσει την επίσκεψη μου στην μπουτίκ της GS στο Λονδίνο ήταν και το ότι οι υπάλληλοι ήταν γνώστες του τί εκπροσωπούσαν και χαιρόσουν να συζητάς μαζί τους. Ούτε προσπάθεια να σε "σπρώξουν" στα ακριβά κομμάτια φυσικά.... ;)
Ο δε manager, όλα τα λεφτά: Ο τύπος πήρε το κατσαβιδάκι και έφερε το μπρασελέ στα μέτρα μου με την μία, στο όρθιο χωρίς κάν να καθίσει στον πάγκο!!!!
(Έπαθα βέβαια ένα μικρό εγκεφαλικό όταν τον είδα έτσι, κατόπιν βέβαια μου είπε πως είχε πολύχρονη τεχνική εμπειρία.....).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος grigoris gs

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2782 στις: Σεπτέμβριος 25, 2021, 16:40:12 μμ »
Εκπτώσεις να κάνουν κι ας μην ξέρουν  ;D
Σωστότατος!!!!

Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #2783 στις: Σεπτέμβριος 25, 2021, 16:49:48 μμ »
Με συγχωρειτε αλλα εγω δεν βλεπω κατι που να παραπεμπει σε σκοταδισμο στην παραπανω εξιστορηση .
Καλά κάνεις και κανένα θέμα.

Εγώ προσωπικά μετέφερα μια εικόνα φυσικά με υποκειμενικό τρόπο, όπως την φίλτραραν τα μάτια και το μυαλό μου μέσα από αυτά που έχω ζήσει γενικά, αλλά και ως εκ τούτου μέσα από τις προσδοκίες που πάντα έχω.

Πάμε λοιπόν τώρα να περγράψουμε ένα άλλο σκηνικό, να δώσουμε μία άλλη εικόνα (την οποία έχω επίσης ζήσει).

Εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος Longines στη Σιγκαπούρη ή στο Hong Kong....
Μπαίνω μέσα. Τα περισσότερα σχετικά μοντέλα με αυτό που κοιτώ είναι σε στοκ.
Είμαι ντυμένος με απλή βαμβακερή βερμούδα και ένα περιποιημένο t-shirt.

Βγάζουμε τουλάχιστον 4-5 κομμάτια έξω για δοκιμή. Ο/Η πωλητής ευγενέστατος/η. Κάθομαι, κι επίσης σχετικά rare case βέβαια να προσφέρουν καφέ, depends on the vendor/outlet., αλλά πιθανότατσ σίγουρα προσφέρουν νερό.

Ξεκινά η δοκιμή, ξεκινά κι η κουβέντα.
Μπούρου μπούρου, α, μου λένε ότι έχουν σε στοκ και τα περισσότερα V.H.P.
Τί lug width έχει το V.H.P.? Πολλές πιθανότητες να γνωρίζουν.
"Θέλετε να δοκιμασετε καποιο V.H.P., μήπως?"

Έχω στο νου μου ήδη τί περίπου μου αρέσει, για τί χρήση το θέλω, αλλά και τί μου κάθεται καλά.
Βάζω και δύο V.H.P., έχουν περάσει τουλαχιστον καμμιά εικοσιπενταριά λεπτά με το μπρος-πίσω στις δοκιμές αλλά και στην κουβέντα. Εχω δοκιμάσει και 3-4 Master, στο μεταξύ.

Καταλήγω μέσα στο μυαλό μου μάλλον για το αυτόματο Conquest 41mm με λευκό ή silver dial. To συγκεκριμένο που δοκίμασα έχει κάπως ταλαιπωρημένα stickers και μία ανεπαίσθητη γρατζουνιά στο bezel (που με το ζόρι τη λες hairline). Ρωτώ "...Έχετε μήπως άλλο μέσα σε στοκ?..."

"...Πιθανόν, μισό λεπτό να το δούμε..."
Πίνω ακόμη λίγο νερό. Λίγη περεταίρω συζήτηση με τον πωλητή/πωλήτρια, και σε λίγο μαθαίνουμε ότι έχει άλλο ένα με silver dial σε στοκ.

Τους λέω φέρτε το. Κλείνουμε, άλλα 10'-15' για να πληρώσω, να σφραγιστούν οι κάρτες εγγύησης, να βγουν τρία links, ως ότου χαιρετήσω μέχρι την επόμενη φορά που θα πάρω κι ένα Master ή Heritage.

Aυτό είναι εξυπηρέτηση, ευχαρίστηση, ολοκληρωτική αντιμετώπιση και ενδιαφέρον για τον πελάτη. Φίλοι μου δεν είναι, κι ούτε πρόκειται να γίνουν. Την καλημέρα στη λένε επειδή δουλεύουν με commission και επειδή έχεις την πιστωτική κάρτα στο πορτοφόλι σου. Όλοι το ξέρουμε αυτό.

Το service όμως έχει κάποιο ελάχιστο επίπεδο από το οποίο πρέπει να ξεκινά. Φυσικά ακόμη και εκεί δεν είναι πάντα τόσο σωστά τα πράγματα, περιπτώσεις όμως με υποδεέστερο service ουσιαστικά δεν χωρούν διότι τις απομονώνει από μόνη της αυτόματα η υπερ-επάρκεια ανταγωνισμού.

Εδώ στη μπανανία μπαίνεις μέσα στον Αλεξόπουλο ή στον Ιγγλεση ή στον Κατραμόπουλο για μια δοκιμή και σε κοιτάνε λες και σου κάνουν χάρη....

Ελπίζω τώρα να έγινα πιό κατανοητός, και θα το σταματήσω εδώ.
Όσο κι αν αναγκαστικά μας παίρνει η μπάλα σ'ένα τόπο, καλό είναι να συμβιβάζεται κανείς όσο λιγότερο γίνεται.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #2784 στις: Σεπτέμβριος 25, 2021, 16:51:50 μμ »
Ξέρουμε πως πάει,επιδιώκουμε μια καλή τιμη,τα άλλα είναι θεωρίες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #2785 στις: Σεπτέμβριος 25, 2021, 16:58:42 μμ »
Σωστοτατος ο Κωνσταντίνος!
Εντάξει ρε παιδιά, καλή και η επιτευξη έκπτωσης αλλά δεν είναι μόνο αυτό που μετράει στην τελική.
Ένα κατάστημα ρολογιών είναι για τον ωρολογόφιλο κάτι σαν "ναός".... Είναι το μέρος που θα συναντήσει και θα έρθει σε επαφή με τα αντικείμενα του πόθου του... Το μέρος που ευελπιστεί να εκφράσει το πάθος του, να μιλήσει και λίγο για κάτι που τον ευχαριστεί...
Ξέρει ο καθένας πως το μαγαζί σε βλέπει σαν πορτοφόλι, ε ας μην είναι τόσο ξεδιαντροπα προφανές......  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #2786 στις: Σεπτέμβριος 25, 2021, 17:01:18 μμ »
Ένα κατάστημα ρολογιών είναι για τον ωρολογόφιλο κάτι σαν "ναός"

Δεν πάω συχνά εκκλησία
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #2787 στις: Σεπτέμβριος 25, 2021, 17:04:44 μμ »
Ένα κατάστημα ρολογιών είναι για τον ωρολογόφιλο κάτι σαν "ναός"

Δεν πάω συχνά εκκλησία

Σε εστιατόρια πηγαίνεις?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #2788 στις: Σεπτέμβριος 25, 2021, 17:08:01 μμ »
Θα πας θα δοκιμάσεις τα ρολογια,τι θες να πεις στο μαγαζί δηλαδή?Για διαγωνισμό χρονομετριας ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #2789 στις: Σεπτέμβριος 25, 2021, 17:09:07 μμ »
Είναι σημαντικό όταν αγοράζεις ένα αξεσουάρ όπως είναι το ρολόι να υπάρχει επαγγελματισμός και σωστή αντιμετώπιση από την μερια του πωλητή,δεν ψωνίζεις κάθε μέρα αντικείμενα  αξίας κάποιων χιλιάδων ευρώ και η ανάμνηση που θα πρέπει να σε συνδέει με αυτό το γεγονός σωστο είναι να είναι εντελώς διαφορετική από τα ψώνια στο σούπερ μαρκετ..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions