Η κασετίνα η ανοικτή λοιπόν που έχει εκεί μπροστά, έχει άλλες δύο ίδιες κασετίνες από πίσω της.
Η δεύτερη κασετίνα (από πίσω, δεν φαίνεται) ήταν φουλ με Cartier / Rolex / Patek Philippe όλα iced-out που λένε οι Αμερικάνοι, φουλ στο διαμάντι δηλαδή, όχι 'factory' όμως.
Η τρίτη κασετίνα (πάλι στην πίσω σειρά, δεν φαίνεται, αριστερά από τη δεύτερη κασετίνα) κι αυτή με ελαφρά διαμάντια σε διάφορα κομμάτια (π.χ. AP RO 37mm, AP ROO, Rolex DJ, Rolex DD, κλπ.) τα οποία όμως ήταν όλα 'factory'.
Όπως ίσως να βλέπετε είχαν και το νέο GMT LHD (πράσινο) που είναι πραγματικά διαφορετικό και υπέροχο, αλλά για εμένα παραμένει ένα ατσάλινο κομμάτι κλασικό GMT, δεν έχει κάτι παραπάνω να πει κανείς. Τιμές δεν ρώτησα διότι δεν ενδιαφέρομαι για αυτά τα κομμάτια και μόλις έλθει η ημέρα να μπουμπουνίσω τότε θα μάθω και θα θυμάμαι τα πάντα. Τώρα ό,τι τιμή να μου πει θα την ξεχάσω.

Η κοπέλα μιλούσε σε Δολάρια Η.Π.Α. και συγκεκριμένα για DD40 με ή χωρίς διαμάντια που συζητήσαμε δεν κομιταρίστηκε σε τίποτε. Δεν έδινε τιμή συγκεκριμένη, αλλά το καταλαβαίνω και της το είπα κιόλας, δεν υπάρχει θέμα. Όταν η αγορά αλλάζει κάθε βδομάδα δεν θα κάτσουν εμένα να μου δώσουν τιμές τη στιγμή που δεν είμαι ζεστός να δώσω προκαταβολή για ρολόι.
Νομίζω το RG με τα διαμάντια που δοκίμασα ήταν κάπου στα 70, αν θυμάμαι καλά. Αυτοί φέρνουν μόνο καινούργια κομμάτια, δεν υπάρχει pre-owned εδώ διότι "...
είμαστε πολύ προσεκτικοί με τους προμηθευτές μας, υπάρχει πολύ ρολόι στην αγορά που είναι κόπια, οπότε αποφεύγουμε τα μεταχειρισμένα..."
Από τις δοκιμές που έκανα εδώ δείχνω το RG DD40 και το SkyD blue dial ss Jubilee.
Το πρώτο ήταν χάρμα οφθαλμών, αυτό το διαμάντι στη στεφάνη των Ρόλεξ δεν το πάω με τίποτε αλλά πραγματικά με το που έβαλα το ρολόι πάνω μου τα ξέχασα όλα, και το πράσινο dial και τα συγκεκριμένα διαμάντια, το ρολόι ήταν σαν να βρισκόταν στο 'σπίτι' του. Τίποτε άλλο να πω εδώ. Μέτρησα (μπροστά της) 24 links, κι αυτά έχουν 25, δεν ξέρω, ίσως δεν μέτρησα καλά. Τέλος πάντων.
Το δεύτερο (SkyD) για εμένα δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, όλοι βέβαια (η αδελφή μου, το τημ Κλόζε, ο Κρις 70 κλπ.) μου λένε ότι είναι πραγματικά πάρα πολύ ωραίο στον καρπό και φυσικά πολύ πιό ταιριαστό από το 'άλλο' (το DD40 με το γεροντίστικο διαμάντι στη στεφάνη). Αξιοσημείωτο πως το SkyD φαινόταν ότι ήθελε κι άλλα links, της λέω "...
λείπουν links φυσικά, θα είναι στο κουτί..." και η απάντηση "...
θα πρέπει να αγοράσετε, είναι με όλα τα links το ρολόι και φαίνεται πως χρειάζεστε κι άλλα..." (σοκ και δέος όταν τρως συνέχεια μπέργκερ)
Παχύ αλλά χωρίς να ενοχλεί, ωραία αίσθηση το Jubilee, ιδιαίτερα ευανάγνωστο το dial (με εντυπωσίασε αυτό, δεν το περίμενα), ίσως τα υποτιμώ αυτά τα ατσάλινα γιατί η γεροντίστικη νοοτροπία μου έχει κολλήσει στο προεδρικό. Χμμμμμ.

Τέλος πάντων με την όποια παραγγελία για να ξεκινήσουν να σου κάνουν source το ρολόι που θα τους ζητήσεις θέλουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ποσό μπροστά και το ρολόι το έχεις σε 4-5 μέρες το πολύ. Όχι, είναι που 'κει έξω δεν υπάρχουν ρολόγια και η αγορά κάνει συνεχώς 'crash' (κατά τα λεγόμενα όλων αυτών των αληταράδων). Μόλις της είπα πόσο μου φέρνει ο δικός μου dealer στη Σιγκαπούρη ένα DD40 RG τριετίας κούνησε το κεφάλι της και μου είπε "...
όχι, εδώ δεν θα το βρήτε τόσο φθηνά, είναι αλήθεια..."
Ευχαρίστησα, κράτησα την κάρτα της, και αποχώρησα.
Πάμε λοιπόν στον τελευταίο, και πιό εντυπωσιακό, dealer.