Αποστολέας Θέμα: Ρολογότσαρκες  (Αναγνώστηκε 645686 φορές)

Tangerine Dream, Argo982001 και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
Απ: Ρολογότσαρκες
« Απάντηση #4215 στις: Αύγουστος 27, 2022, 02:41:37 πμ »
Το απόγευμα λοιπόν πήρα το ταξί για το αεροδρόμιο, όπου και δοκίμασα τα εξής στα πεταχτά:

1. Omega Chronoscope

Το ρολόι απογοήτευσε. Η τιμή ήταν S$11,000 ήτοι €7,917 αλλά μην ξεχνάμε πως αυτή την εποχή το Ευρώ είναι πολύ χαμηλά.

Το περίμενα να καθόταν καλύτερα στον καρπό. Δεν είναι άσχημο στο χέρι, το πάχος κάσας είναι λογικό αλλά το μπρασελέ είναι δράμα στην κυριολεξία - κυρίως εκεί που στενεύει για να πάει στο κούμπωμα κάτω (νομίζω εκεί γίνεται 16mm σε πλάτος). Προσωπική μου άποψη πως είναι πολύ στενό το 16mm για τέτοιο ρολόι (για το μέγεθος κάσας δηλαδή που έχει όπως και για το συνολικό του μέγεθος).

Το συγκεκριμένο dial δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, ούτε είχε συγκλονιστικό legibility.
Κρίμα.

Ήταν δύο κυράτσες εκεί πέρα, "...μας ήλθε πριν δύο μέρες κι είναι μόλις το πρώτο που έχουμε, να το πάρετε, είναι πολύ ωραίο..."
Καλά, εντάξει.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4216 στις: Αύγουστος 27, 2022, 02:47:52 πμ »
2. Citizen Chronomaster

Ελαφρύ, πολύ ωραίο το μπρασελέ, όμορφα και λιτά dials, δοκίμασα τα τρία πρώτα (λευκό, γκρί σκούρο, και πράσινο).
Το πράσινο ίσως, αλλά ήξερα πως με βάση αυτά έπρεπε να κάνω πίσω.

Μετά της είπα να κοιτάξει μέσα τί έχει σε στοκ (δηλαδή τί έχει ανέγγιχτο σε ζελατίνη με stickers απείραχτα κλπ.)

Πήγε, κοίταξε και βγήκε με άλλο ένα νέο χρώμα, μπλέ.

friendly
0
funny
0
like
4
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,chris70,Dante80,jo.sa,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4217 στις: Αύγουστος 27, 2022, 02:58:13 πμ »
Ωραία dials (για την τιμή τους βέβαια), η ημερομηνία παρ'όλο τον κύκλωπα διαβάζεται δύσκολα, το μπρασελέ πάρα πολύ άνετο στον καρπό, το deployant κούμπωμα εσωτερικά πρεσσαριστό (κάπου έπρεπε να κατεβάσουν το κόστος), το lug-to-lug δεν φαίνεται μεγάλο αλλά είναι, και επίσης το case thickness είναι πάρα πολύ σωστό (δεν φαίνεται αλλά ούτε και είναι παχύ ως κάσα).

Open back από πίσω με movement χρυσού χρώματος.
Το κούμπωμα στο μπρασελέ έχει τρεις (3) θέσεις για adjustment.

friendly
0
funny
0
like
8
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Georgefosk,mic,chris70,Wolf-,Spyoly,BabisStinson,Dante80,jo.sa,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος iraklis.hellas

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4218 στις: Αύγουστος 27, 2022, 21:30:06 μμ »
Έπρεπε να τραβήξεις μία φωτογραφία και τα "οπίσθιά του"
Τι τιμή είχαν;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #4219 στις: Αύγουστος 27, 2022, 21:36:37 μμ »
Το κιτρινακι δεν το είχαν εε?!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #4220 στις: Αύγουστος 28, 2022, 00:09:54 πμ »
Αν και παει πολύς καιρός απ' την τελευταία φορά που μπήκα σε κατάστημα, είπα να δοκιμάσω 3 κομμάτια που σταμπαρα στη βιτρίνα..
Αρχικά ο spirit χρονογράφος της longines

Τα 42mm έκατσαν πολύ καλά στον καρπο μου και το μαλακό και λεπτό δερμάτινο λουράκι είναι άνετο...Το μακριά lugs δεν το κάνουν παράταιρο σε καρπό πάνω από 18εκ και θεωρώ πως ακόμα κι έτσι δείχνει  καλά..
Αυτό είχε αρχική 3200κατι αν θυμάμαι καλά..

Στη συνέχεια δοκίμασα το πρόσφατο Zulu GMT σε μπλε, το πράσινο δυστυχώς δεν υπήρχε διαθέσιμο...Από κοντά, φορώντας το, δεν δείχνει
τελικα το dial του "άδειο"..Είχα σχηματίσει
την εντύπωση ότι το dial δεν μπορουσε να σταθεί, φαινόταν ελλειποβαρες σε στοιχεία,  κρίνοντας βέβαια απ' αυτα που έβλεπα στο διαδίκτυο κλπ..Δεν είμαι σιγουρος αν η άποψη μου αυτή έχει ανατραπεί στο 100% καθώς η ζελατίνα ίσως να μετριάζει την εντύπωση αυτή...Παρολαυτα δεν ήταν καθόλου κακό συνολικα..Το μπρασελέ του μου φάνηκε λεπτό, ελαφρύ και στιγμιαια μου έδωσε την αίσθηση του μετριου, ωστόσο η αισθητα καλή του συναρμογή και η άνεση που προσφερει γρήγορα απομακρύνουν  τέτοιες ανησυχίες..
Αυτό βγαίνει σε αρχική 3100κατι...

Τέλος, δοκίμασα το aquis σε cherish dial 41,5mm..
Πίστευα ότι θα φαινόταν μικρό αλλά ακόμα κι έτσι ειχε δυνατή παρουσία στον καρπό..Η απόχρωση του burgundy σε συνδυασμό με την radial σχεδίαση του προσφέρουν μαγευτικο οπτικό θέαμα..Αναρωτιέμαι στα 43,5mm πως θα φαινόταν!! Αυτό αρχική έπαιζε στα 2100..

friendly
0
funny
0
like
4
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,Spyoly,jo.sa,Tangerine Dream,
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #4221 στις: Αύγουστος 28, 2022, 00:26:44 πμ »
Όμορφα,αλλά κανένα  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #4222 στις: Αύγουστος 28, 2022, 00:28:53 πμ »
ΤΟ πρώτο είναι μεγαλο+ το καρούμπαλο στο 10
Δεύτερο και αυτό μεγάλο
Τρίτο,θα κουράσει το χρώμα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4223 στις: Αύγουστος 28, 2022, 09:11:05 πμ »
Έπρεπε να τραβήξεις μία φωτογραφία και τα "οπίσθιά του"
Τι τιμή είχαν;
Θα τραβήξω φωτό και του open back αλλά και του deployant buckle διότι το ρολόι το αγόρασα.
Η τιμή φαίνεται στις φωτό, πάνω στα tags, αν θυμάμαι καλά S$456.
Εγώ έβαλα points από την κάρτα Changi Rewards...
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Greg,
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #4224 στις: Αύγουστος 28, 2022, 09:32:15 πμ »
Zulu το πράσινο αξίζει για μένα..
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος iraklis.hellas

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4225 στις: Αύγουστος 28, 2022, 12:42:25 μμ »
Θα τραβήξω φωτό και του open back αλλά και του deployant buckle διότι το ρολόι το αγόρασα.
Η τιμή φαίνεται στις φωτό, πάνω στα tags, αν θυμάμαι καλά S$456.
Εγώ έβαλα points από την κάρτα Changi Rewards...

Ωωω!!! Ωραία, με υγεία και καλοφόρετο
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4226 στις: Αύγουστος 30, 2022, 21:08:04 μμ »
Να πούμε μια μικρή ωραία ιστορία μιας τώρα που κλείνει άλλη μία μέρα εδώ στην επαρχία (sic).

Πέρασα σήμερα από τον Timepiece360.ae που είναι δυνατός pre-owned dealer εδώ. Ήτοι δυνατό κοράκι που σου πίνει χωρίς δισταγμό το αίμα αν του δώσεις την ευκαιρία. Έχει βιντεάκια στο YouTube για δαύτον, αυτό το χαζό παιδάκι από τη Γερμανία που το παίζει δάσκαλος και γνώστης αλλά το '13 που ήλθε κατά δω φόραγε Zeppelin στον καρπό...

Τέλος πάντων.

Μπήκα μέσα να δω 2-3 κομμάτια και κυρίως να ρωτήσω για να μάθω πως κινείται η αγορά. Ήταν ένα ζευγάρι που τους εξυπηρετούσαν για ένα DJ TT, και ύφος ο τύπος 'πελάτης' και γελάκια, και χαχαχα χουχουχου η κοπέλλα, είχα αηδιάσει. Αλλά περίμενα, δεν κάθομαι τώρα να ανησυχώ για τέτοια, ίσως κι εγώ κάποτε έτσι έκανα όταν πήγαινα να αγοράσω ένα ωραίο κομμάτι.

Εκεί που ήμουν καθισμένος στον μώβ βελούδινο διπλό καναπέ, κτύπησε το κουδούνι και μπήκε μέσα ένας τύπος, μόνος. Μελαμψός, γύρω στα 40, ίσως και αρκετά παραπάνω. Γκρι στενό παντελόνι, μαύρα suede loafers με χρυσά fittings, ολόχρυσο μεγάλο (του κάλυπτε μισό έξτρα δάκτυλο εκατέρωθεν) δακτυλίδι στο δεξί χέρι με πρόσωπο ενός τίγρη, και στο αριστερό χέρι χρυσό ρολόι με διαμάντια και λουρί, μεγάλο πάλι, σαν Roger Dubuis για παράδειγμα, αλλά ανοικτό dial.

Mπλουζα κολλητή πάλι γκρι, σώμα κανονικό προς fit, και μαλλί afro, copy-paste του Marcello της Real Madrid. Φάτσα ακριβώς ίδια με του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Τον κοιτάω, τον ξανακοιτάω, δεν με έχει πάρει χαμπάρι. Λέω από μέσα μου κοίτα ρε συ άμα μπορείς να σηκώσεις το όποιο στυλ και αξεσουάρ, πόσο cool μπορείς να είσαι στο τελικό αποτέλεσμα.

Δεν άντεξα και σηκώθηκα να πάω να του πιάσω κουβέντα. Του είπα 1-2 παρόμοιες ιστορίες που είχα δει αλλού στο παρελθόν, και μου λέει 'ευχαριστώ'. Απλός κι ωραίος. Μου λέει "...μου αρέσουν πολύ τα διαμάντια...". Του λέω "...άμα τό'χεις, όλα είναι σούπερ..." Κι έλαμψε στιγμιαία το πρόσωπό του, διότι δεν είχε μάλλον ποτέ γυρίσει κανείς να του το υπογραμμίσει αυτό.

Μετά έκανα εγώ τη δουλειά μου, τον εξυπηρέτησαν κι αυτόν, κι έφυγα πρώτος αφότου χαιρέτησα, και ανταπέδωσε θερμά τον χαιρετισμό. Δεν θέλει πολύ να είσαι ευχάριστος και κοινωνικός....

Για τον dealer δεν θα πω τίποτα προς το παρόν. Τους συχάθηκα πραγματικά. Εκεί που μου έλεγε ότι ο ντόπιος ΑD της Rolex ζητά αγορά και δεύτερου ρολογιού για να σου δώσει GMT ατσάλινο, όταν τον ρώτησα αν εδώ αυτοί στο κατάστημα μπορούν να μου φέρουν DD σε ένα μήνα, η απάντηση ήταν "...ναι, όχι σε ένα μήνα, σε μια μέρα σας το φέρνουμε..." Που τα βρίσκει τα DD και τα φέρνει σε μια μέρα;

Τέλος πάντων, οι τιμές μου είπε τώρα κάνουν crash, έχουμε (λέει) δυο Patek που είναι απούλητα εδώ και 8 μήνες. Ό,τι τον συνέφερε απαντούσε, κι άμα πεις DD, αααα αυτό στο φέρνω αύριο (σε τσουχτερή τιμή φυσικά). Αλήτες.

Αλλά ωραία η ιστορία με τον Μαρσέλο, κακώς που δεν τράβηξα φωτό, έστω καρπίσια.....
friendly
0
funny
0
like
8
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,jo.sa,Giuseppe Busso,Sagias,Beastaras,Wolf-,Georgefosk,Greg,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος rpdrummer

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4227 στις: Αύγουστος 30, 2022, 22:03:47 μμ »
Μας έφυγε ο Μαρσέλο .
Ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας τις εμπειρίες σου.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4228 στις: Αύγουστος 30, 2022, 23:49:47 μμ »
Πέρασα και μια βόλτα από την Casio κατά τις 23:05 (τα μεσάνυχτα κλείνουν)

Έχει το MR-G B1000D-1A με 25% off κάπου στα €1,900 τελική...
Κοντοστάθηκα, αλλά μετά τα χθεσινά (που έδωσα τόσα εις διπλούν) δεν πάει πουθενά αυτή η κατάσταση.
Εδώ όλο sales έχουν για να αδειάζει το πορτοφόλι μερικών.

Το MR-G στον καρπό ήταν καταπληκτικό, πανάλαφρο, συμμαζεμένο....
Της λέω έχω πάρει 3 κομμάτια από τους συναδέλφους σου πρόσφατα, αν μπορείς να κάνεις καλύτερη έκπτωση...

Τίποτε η κυρία. Με το που το έβγαλα από τον καρπό πήρε και χαρτομάντηλο να το σκουπίσει (και πριν το φορέσω είχα σκουπίσει τον καρπό μου μποροστά της με cotton handkerchief που πάντα έχω μαζί μου σε χώρες με υγρασία και ζέστη).

Έφυγα, ειδάλλως θα την σκότωνα.
Ούτε φωτό δεν τράβηξα από τα νεύρα μου.
Θα στείλω WhatsApp στον συνάδελφό της τον Aftab και θα το πάρω με 30%+

Νομίζω αυτό είναι 40mm και παλιό μοντέλο.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,chris70,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος BabisStinson

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4229 στις: Αύγουστος 31, 2022, 09:34:24 πμ »
Χθες βγήκαμε με τον μελλοντικό κουμπάρο μου για αναζήτηση δώρου για μένα (νονός οσονούπω :-) ).
Δοκίμασα διάφορα diver στα 500-700 ευρώ, αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν ένα γνωστό μου σχέδιο αλλά σε νέα έκδοση που δεν είχα δει/δοκιμάσει live, Seiko SRPE37:

https://www.seikowatches.com/us-en/products/prospex/srpe37

Περιμένουμε να μάθουμε αν υπάρχει και το μπρασελέ στην αντιπροσωπεία, αλλά και με το rubber λουράκι μου άρεσε πολύ, πιστεύω του ταιριάζει και σαν αντίθεση με το άσπρο/κρεμ dial.
friendly
0
funny
0
like
4
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
oikonikos,Spyoly,Makis2020,jo.sa,