Σήμερα είχα το χρόνο για σοβαρή ρολογοτσαρκα και σιγά σιγά θα σας τα παρουσιάσω όλα, σε τυχαία σειρά, εκτός από την πρώτη μάρκα για να τιμήσω τον φίλο μου τον Αλεξανδρο00. Ξεκινάμε λοιπόν με την Hublot.
Καινούργια μπουτίκ στη χώρα, πρόσφατα άνοιξε, με πλήρη γκάμα της εταιρίας, εξαιρετική εξυπηρέτηση και γενικότερη εμπειρία.
Αρχικά δοκίμασα το Spirit of Big Bang. Σε τιτάνιο:

Και κεραμικό:

Όμορφο ρολόι, κάθεται καλά στο χέρι παρόλο το λουρί με το ακίνητο δέσιμο με την κάσα. Πολύ ελαφρύ φυσικά, με εξαιρετικό φινίρισμα στην κάσα με το γυάλισμα του τιτανίου να το κάνει να δείχνει σαν κεραμικό. Προσωπικά μου αρέσει πολύ το date wheel που φαίνεται γύρω από το dial.
Στα αρνητικά, το μεσαίο μέρος στο sandwich της κάσας δείχνει φτηνό, ενώ συνεχίζω να μην μπορώ να ξεπεράσω τις βίδες τόσο στο bezel όσο και στο dial. Μου έκανε επίσης αρνητική εντύπωση το κούμπωμα που είναι ατσάλινο, κάτι που θεωρώ απαράδεκτο σε ένα ρολόι των 20+ χιλιάδων. Στο κεραμικό είναι κεραμικό/ατσάλι. Να θυμίσω το Dark Side of the Moon στα μισά λεφτά έχει κεραμικό/τιτάνιο στο deployant και φουλ κεραμικό στο tang.
Επίσης η κίνηση του χρονογράφου ξεκινάει με "σκαλοπάτι", κάτι που με ξένισε αφού η βάση του Hub4700 που φοράει είναι η El Primero 400 που δεν το κάνει αυτό.