...
Για πες για το κονέ με japan (buyee.jp) λίγο περισσότερα... 
Το
yahoo japan auctions (
http://auctions.yahoo.co.jp) είναι, κατά κάποιο τρόπο, το Ιαπωνικό eBay.
Γίνονται δημοπρασίες από ιδώτες και από μαγαζιά, αλλά και κανονικές αγορές, σε στυλ "buy it now".
Οι κανόνες διαφέρουν λίγο, πχ. ο πωλητής μπορεί να "τρενάρει" την ώρα λήξης, και αν είστε snipers θα μπερδευτείτε...
Όπως και στο eBay, μπορείτε να βρείτε ευκαιρίες αλλά και πατάτες, και συνήθως τα καλά κομμάτια είναι πολύ ακριβά.
Νομίζω πως είναι για πορωμένους Γιαπωνεζόφιλους (

) και συλλέκτες κομματιών που δεν τα βρίσκεις αλλού,
πχ. μπορείτε να βρείτε (βγάζω είδηση...!) ένα αυθεντικό somes δερμάτινο λουράκι...
2-3 φορές προσπάθησα να χτυπήσω κάποια NOS Seiko 7A28 αλλά έφαγα τα μούτρα μου, οι τιμές ανέβηκαν πολύ ψηλά...
Το πρόβλημα είναι πως το όλο σύστημα είναι αποκλειστικά εγχώριο, οπότε χρειάζεται να βρείτε μια "μεσολαβήτρια" υπηρεσία
που θα αναλάβει να ποντάρει (ή να αγοράσει) για λογαριασμό σας και μετά να στείλει το δέμα. (πχ. όπως είναι η shipito για τις ΗΠΑ)
Εγώ επέλεξα την
buyee (
http://buyee.jp) που λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο για το yahoo japan auctions, αλλά φυσικά
υπάρχουν και πολλές άλλες και μάλιστα γενικότερα για την Ιαπωνική αγορά, όπως η tenso.com κ.α.
Με λίγα λόγια, πληρώνετε (με paypal φυσικά) το προϊόν, την προμήθεια της buyee (που είναι 10%) και τα ταχυδρομικά από τον
πωλητή στην buyee (~6-7€) και από τη buyee σε σας (~15-20€, EMS). Το ρολόι που πήρα, με τιμή ~200€ έφτασε περίπου 240€.
Προαιρετικά, με άλλα 5€ η buyee σας κάνει ένα super safe πακετάρισμα, το καλύτερο που έχω παραλάβει ποτέ. Θωρηκτό!...:

Το επέλεξα και μάλλον έκανα παπαριά γιατί όλη αυτή η... κούτα μάλλον κέντρισε το ενδιαφέρον των αγαπητών κ. Τελωνειακών:
Άλλα 50€ λοιπόν και κυρίως 20-25 μέρες καθυστέρηση στο Τελωνείο. Εκτός από το τελευταίο όμως, οι χρόνοι ήταν πολύ γρήγοροι:
3 μέρες η "εγχώρια" αποστολή και άλλες 4 για να να φτάσει το δέμα στην Ελλάδα.
Δεν ξέρω αν βρίσκει κανείς τίποτα ενδιαφέρον σε όλα αυτά 6 το πρωί, οπότε... σταματάω εδώ. -Θ.