Πολλα αυτοματα τα πανε καλα σε συγκεκριμενες εξτρημ συνθηκες(ψυχος,βαθεια νερα,διαστημα,ισως και μαγνητικα πεδια μεχρι ενα οριο) αλλα ποιος θα εβαζε στοιζημα οτι το σουπερ ντουπερ ρολοι του θα εμενε ακεραιο εσωτερικα μετα απο 2-3 ωρες σκαλισμα στον κηπο ή στο χωραφι μας,ειδικα αν το χωμα ειναι και λιγο σκληρο?Μαλλον θα το βγαζαμε απο το χερι και δε θα ρισκαραμε να το κανουμε κουδουνιστρα απο τους κραδασμους...
Συμφωνώ με τον eis. Πολλά αυτόματα είναι εξαιρετικά ανθεκτικά όσων αφορά κάσα, κρύσταλλο, κορώνα. Τι γίνεται με τη μηχανή όμως; Σκληρή χρήση = κραδασμοί, ο χειρότερος εχθρός των εντοσθίων των μηχανικών ρολογιών.
Εγώ θα προτιμήσω ένα g-shock.
Συμφωνώ με τους Θοδωρήδες!
Δεν μπορώ να κακομεταχειριστώ ρολόι,πονάει η ψυχή μου

Ακόμα και αν ήξερα ότι έχει τις πιο ¨σκληρές" προδιαγραφές πάλι δεν θα μπορούσα να του φερθώ με στυλ ¨δεν παθαίνει τίποτα".
Αν έπρεπε να΄χα τέτοιο ρολόι ,όπως είπε και ο Koubi θα΄παιρνα g-shock.
Αν έπρεπε οπωσδήποτε να΄ταν μηχανικό,θα΄παιρνα κάποιο seiko γύρω στα 100-120€ ώστε να είμαι ψυχικά προετοιμασμένος ότι μπορεί να καταλήξει για ανακύκλωση.
Αν το ερώτημα είναι θεωρητικό,δηλαδή αναρωτιόμαστε ποιο είναι το ρολόι που θα άντεχε τα πάντα αλλά δεν έχουμε σκοπό να το υποβάλουμε σε δοκιμασίες,τότε...προτείνω ότι diver υπάρχει
όλα δείχνουν πιο στιβαρά και πιο ενισχυμένα από κατασκευής!