Γιωργο μια χαρα προλαβα την δραχμη....
47 χρονια τα ζω καθε μερα.
Μια και όλα τα θέματα, ΠΑΝΤΑ περιλαμβάνουν και την Rolex, ας περιλάβει και η Rolex ένα
"μάθημα".Μας λείπει χρήμα. Και σε πολλούς άλλους. Αλλά υπάρχουν μέθοδοι να βγεί χρήμα.
Κάποτε, μεγάλες φίρμες, στερέψανε από μετρητό. Ειχε γίνει της μόδας, η "χρηματοδότηση" από τους προμηθευτές. Τι σήμαινε αυτό ? Επαιρνες πρώτες ύλες, με πίστωση 90-120 ημερών. Εκανες επεξεργασία / κατεργασία / παραγωγή, άντε 20-30 40 ημέρες, παρέδιδες εμπόρευμα, πληρωτέο σε 10-20-30 ημέρες, αντε και μια μικρή καθυστέρηση, αλλά έπαιρνες λεφτά ΠΡΙΝ τις πχ 90 που είχες πίστωση στον προμηθευτή πρώτων υλών. Αν είχες και 120, πάενες και στα μπουζούκια !

Το κολπο όμως, το μάθανε και οι μικροτεροι στους οποίους παρέδιδες αγαθά, και το γυρίσανε και αυτοί σε απαίτηση πίστωσης 90-120 ημερών. Οπότε, ........πάπαλα.
Ο πρώτος, που είχε κόστη για την παραγωγή / προμηθεια των πρώτων υλών, κατέληγε να χρηματοδοτεί την όλη αλυσίδα. Οπότε, στα ζόρια, άρχισε να κάβει ημέρες πίστωσης, που τελικά, κόβονταν από όλους στην σειρά. Αλλά και πάλι, το μετρητό στέρευε, και ο κύκλος ροής, cash flow, ήταν μακρύυυυυυυυυυυς.
Και κάποιοι, πήραν τους καλύτερους συμβούλους οργάνωσης / λειτουργίας, για να βελτιώσουν τους συντελεστες τους.
Και η συμβουλή ήταν ΜΙΑ ! Ανοίξτε S/M. Ηταν τα χρόνια εκείνα, η μόνη επιχείριση που είχε άμεση καταβολή, και μετρητών, δεν ήταν ακόμα ο κορωνοϊός και η στροφή στις κάρτες, καθυστερήσεις πληρωμών κλπ. αν και ακόμα, μεγάλο % στα S/M είναι μετρητα. Τους παρακολουθώ. Μαζεύουν πράμα. Για αυτό έρχεται και το θωρακισμένο και μαζεύει. Αν είναι με κάρτες, τι να πάρει ? Τα αποκόμματα ?
Συν τον εκβιασμο "δώσε τόσα" για να σε βάλω στο ράφι, + τις εκπτώσεις, κάποιοι μεγαλοσχήμονες είδαν στα ταμεία τους ΖΕΣΤΟ χρήμα.
Το S/M, είναι η καλύτερη μπίζνα, οπότε,
την δεύτερη φορά που θάρθω για να ζήσω ( Στελλάρας ) δεν θα σπουδάζω 10 χρόνια. Θα γίνω Βασιλόπουλος-Σκλαβενίτης-Κρητικός-Μασουτης, κλπ
