Σε εταιρείες αυτού του επιπέδου, δηλ. αξίας προϊόντων, υπάρχει τήρηση αποθήκης, με κωδικούς, είτε τα ταμπελάκια του προϊόντος, είτε με δικά τους.
Αλλοίμονο αν δεν ξέρει ο επιχειρηματίας τοι παρέλαβε, τι πούλησε, και τι έχει ακόμα.
Εζησα χρυσάδικο, που τελικά το ξάφρισαν, που ήξερε τα πάντα, απλώς δεν τα δήλωνε για να μην φαίνονται οι πωλήσεις και η προέλευση του χρυσού.
Λέω, γιατί δεν τα δηλώνεις για να έχεις ασφάλεια ? Μου λέει για να έχω ασφάλεια, πρέπει να έχω καθημερινό ημερολόγιο του τι παραλαμβάνω - τί πουλάω. Δεν με συμφέρει. Εχω και κοσμηματα άλλων, απο εργαστήρια, που παίρνω προμήθεια με την πώληση, και αυτοί κρύβουν τα βάρη χρυσού που επεξεργάζονται. Επειδή είναι από κλεμμενα κλπ. Δεν μπορώ να τα δηλώνω στο μαγαζί.
Η τήρηση αποθήκης ( αποθεμάτων ) είναι σημαντικη για κάθε επιχειρηματικότητα. Δεν είναι εύκολο να κλέβει ο υπάλληλος.
Να σου πω για μια άλλη απάτη, που δεν γλυτώνει ούτε με τήρηση αποθήκης, και πραγματικά περνάει εντελώς απαρατήρητη
Έχω ένα φίλο εξαιρετικό τεχνικό, ο οποίος δούλευε στην tissot εξωτερικό.
Του πάω μια μέρα το Tissot μου, που είχε γίνει σέρβις το 2019 στην Καλλιθέα, και το οποίο μέσα το 22 σταμάτησε. Του το πήγα, συμπτωματικά μαζί με τα εξαρτήματα που μου είχε δώσει η Tissot (Swatch Greece) σε ένα σακουλάκι, τα οποία είχαν αλλάξει, μέσα στα πλαίσια σέρβις αυτόματου ρολογιού.
Τα κοιτάει και μου λέει
"Κάποια από αυτά, κουμπιά κλπ, είναι σαν καινούργια, στα είχαν άλλαξει βάσει στάνταρ διαδικασίας. Αυτό δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι, οτι δηλαδή είναι σαν καινουργια. Και η αξίας τους είναι περίπου 200€.
Και είναι στις διαδικασίες τους να στα δώσουν, αν και τυπικά έπρεπε να σου πουν ποια ειναι σε καλή κατάσταση να τα κρατήσεις για το μέλλον, και ποια θεωρητικά θέλουν πέταμα.
Τώρα ήρθες σε μένα, κι έφερες κι αυτά μαζί σε σακουλάκι, είτε κατά σύμπτωση γιατί τα χες στο κουτί, είτε επίτηδες για να ξέρω τί είχε στο παρελθόν αλλαχτεί. Αυτό δε θα το ξανακάνεις ΠΟΤΕ και σε κανένα σέρβις.
Υπάρχουν απατεωνίσκοι τεχνικοί, που όταν πελάτης φέρνει ρολόι και μαζί κάποια παλιά εξαρτήματα, του λένε "Ναι ναι, αφήστε κι αυτά να τα δούμε", φτιάχνουν το ρολόι από τη μια, κι από την άλλη κοιτάνε αυτά τα παλίά ανταλλακτικά, κι αν είναι σε καλή κατάσταση, τα ΚΡΑΤΑΝΕ, και τα αντικαθιστούν με άλλα μεταχειρισμένα/άχρηστα από το συρτάρι τους. Επιστρέφουν το ρολόι κανονικά και ενημερώνουν και τον πελάτη "απο τα παλια που φέρατε δε χρησιμοποιήθηκε τίποτα, σας τα επιστρέφουμε". Τσεπώνουν τα καλά και τα πουλάνε αλλού.
Κι ο πελάτης χωρίς να το ξέρει χάνει από την κατοχή του κάποια εξαρτήματα που είχαν αξία και που ίσως να μπορούσε να χρησιμοποιήσει στο μέλλον"