Αποστολέας Θέμα: Rolex  (Αναγνώστηκε 2239189 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Rolex
« Απάντηση #15030 στις: Μάρτιος 13, 2023, 20:03:37 μμ »
Τι θα δοκιμάσει!? ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #15031 στις: Μάρτιος 13, 2023, 20:05:06 μμ »
Πωλείται σασμάν σε μέτρια κατάσταση με γρατζουνισμένη όπισθεν…

Σόδομα και Γόμορρα εδώ μέσα. Watchhub.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
2
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Spyoly,criskalts,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #15032 στις: Μάρτιος 13, 2023, 20:09:28 μμ »
Εγώ παιδιά να ρωτήσω κάτι θέλω. Η αφέντρα άμα σε δει με ROLEX, μαλακώνει ή αγριεύει;  ;D
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
criskalts,
No reactions
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #15033 στις: Μάρτιος 13, 2023, 20:13:21 μμ »
Εγώ παιδιά να ρωτήσω κάτι θέλω. Η αφέντρα άμα σε δει με ROLEX, μαλακώνει ή αγριεύει;  ;D

Καλά,τα ρωτάνε αυτά τώρα? :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #15034 στις: Μάρτιος 13, 2023, 20:15:28 μμ »
Φήμες λένε ότι για να μαλακώσει πρέπει να πεις το safeword rolex Daytona 3 φορές
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Spyoly,
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #15035 στις: Μάρτιος 13, 2023, 20:47:35 μμ »
Πάντως επειδή αναφέρθηκε προηγουμένως, και έχει ξανασυζητηθεί βέβαια, η Rolex δεν είναι εταιρία Υψηλής Ωρολογοποιείας. Δλδ δεν είναι όπως αυτή ορίζεται από την βιομηχανία αντικειμενικά "haute horlogerie", ως τμήμα της αγοράς.

Δεν είναι ζήτημα γνώμης ή άποψης αυτό.

Υπό μια έννοια (και αυτό είναι γνώμη δική μου) η Rolex είναι για την Ωρολογοποιεία ότι η Apple για την κινητή τηλεφωνία.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Spyoly,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15036 στις: Μάρτιος 13, 2023, 21:11:51 μμ »
Σίγουρα θα αλλάξει τιμολογιακή πολιτική. ;D
friendly
0
funny
5
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Dante80,Wolf-,mic,Badass Gentleman,Spyoly,
No reactions
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος gmaras

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #15037 στις: Μάρτιος 13, 2023, 21:43:03 μμ »
Δεν κάνω τον συνήγορο του Αλεξ  αλλά επειδή με έχουν απασχολήσει τα ίδια ερωτήματα έχω καταλήξει ότι την ποιότητα της Rolex την προσφέρουν πχ τα grand Seiko (και όχι μόνο)στην μισή τιμή και λιγότερο για κάθε αντίστοιχο μοντέλο.Όχι μόνο καλύτερο (μακράν) φινίρισμα και καλιμπρες αλλα όλο το πακέτο ( πλην ίσως των μπρασελέ).Αντιλαμβάνομαι το κόλλημα κάποιων  με την εταιρεία της οποίας είμαι πελάτης από 20 χρόνων παιδί με πάνω από μια ντουζίνα μοντέλα να έχουν περάσει από τα χέρια μου τα τελευταία 35 χρόνια.Η Rolex με τον δρόμο που διάλεξε να πορευτεί έχει κερδίσει σε χρήμα αλλά πιστεύω ότι έχει χάσει την εκτίμηση των ανθρώπων που αγαπάνε τα ρολόγια γενικότερα.Ειδικότερα τώρα σε ένα φόρουμ όπως αυτό όπου συνυπάρχουν  ρολογοφιλοι όλων των οικονομικών και κοινωνικών τάξεων θεωρώ προσβλητικό για όλους μας να επιμένουμε σε θέσφατα τύπου η Rolex έτσι και η Rolex αλλιώς…..
Εν τελει υπάρχει τεράστιο ορολογιακο ενδιαφέρον και σε άλλες φτηνότερες μάρκες και φυσικά σε αλλα μπατζετ φτάνει να σου αρέσουν τα ρολόγια και να μην είναι η αυτοπροβολή αυτοσκοπός.

Σπύρο καλησπέρα!
Για κάποιον λόγο μου διέφυγε το ποστάρισμα σου και το είδα μετά σε μια παράθεση… Κανένα συνήγορο δεν κανείς, την άποψη σου λες και τη λαμβάνω υπόψιν μου και δε θα φέρω αντίρρηση καθώς πιθανότατα να έχεις δίκιο.
Προσωπικά με το να αποκαλώ τα ρόλεξ ρολογαρες, δεν αναιρώ καμία εταιρεία! Όπως και το ότι είμαι λάτρης της εταιρείας δεν υποτιμάω καμία… Όμως εδώ είναι που μπαίνει ο σημαντικότερος ίσως παράγοντας αλλά και ο πιο υποκειμενικός, το γούστο! Τι αρέσει στον καθένα μας. Αν μου άρεσε έστω κι ένα GS θα είχα πάρει εδώ και καιρό… Δυστυχώς δεν μου αρέσει πραγματικά κανένα! Αντιθετως μου αρέσουν παρά πολλά ρόλεξ που δεν έχω!
Νομίζω πως λέμε και τα καλά και τα στραβά της εταιρείας… Απλά κάποιοι επιμένουν στα καλά και άλλοι στα στραβά! Εκεί είναι που γίνεται η αντιπαράθεση… Τώρα το να μιλάμε για τη ρόλεξ στο νήμα της ρόλεξ είναι από δεκτό φαντάζομαι.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Spyoly,
No reactions
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #15038 στις: Μάρτιος 13, 2023, 21:46:22 μμ »
Εγώ απ’ότι ξέρω ΥΩ ρολόγια θεωρούνται τα μηχανικά με minute repeater, perpetual calendar, πολλά complications και πάνω. Αν κάνω λάθος μην με σφάξετε. Απλώς διορθώστε με.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος angelo

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #15039 στις: Μάρτιος 13, 2023, 21:55:44 μμ »
Εγώ απ’ότι ξέρω ΥΩ ρολόγια θεωρούνται τα μηχανικά με minute repeater, perpetual calendar, πολλά complications και πάνω. Αν κάνω λάθος μην με σφάξετε. Απλώς διορθώστε με.

Είναι και αυτό αλλά όχι μόνο αυτό. Παιζουν πολλά ρόλο όπως η αρχιτεκτονική και η πρωτοτυπία του μηχανισμού, το επίπεδο και η λεπτομέρεια του φινιρίσματος μηχανισμού και κασας. Και σχεδόν πάντα μιλάμε για χειροποίητα ρολόγια.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #15040 στις: Μάρτιος 14, 2023, 01:18:02 πμ »
 Factors Influencing Whether or Not a Watch is Haute Horology

1. Legacy. The heritage and history of the company and the brand. In the case of younger, emerging independent brands, legacy revolves around the innovative concepts employed by the contemporary brands.

2. In-House Movements. Whether or not, and to what degree, the brand makes its own movements in house, and how complicated those movements are. Typically the finest and most difficult feats in watchmaking are considered haute horlogerie, including astronomical complications (equation of time, precise moon phases, etc.), tourbillons, repeaters and sonneries, perpetual calendars, chronograph rattrapantes, and grand complications, among others.

3. Finishing. Finishing refers to the work that goes into nearly every component inside the watch – whether or not it is visible via a transparent case back. Finishes include angling, perlage, guilloche and so many more — all of which requires dozens of hours of hand craftsmanship. Essentially, no  watch is deemed haute horology without extensive hand finishing.
Incredible detailing and finishing goes into the making of a haute horlogerie movement.

Incredible detailing and finishing goes into the making of a haute horlogerie movement.

4. The Art of Fine Watchmaking. Generally, to be haute horology, the brand should use at least one, if not more, of the arts of fine watchmaking– engraving, enameling, gem setting and more.

5. Craftsmanship and Quality. Generally, for a watch to be considered haute horology, it is hand crafted with the utmost attention to every detail inside and out. These watches are  hand-finished and hand-assembled.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #15041 στις: Μάρτιος 14, 2023, 03:50:31 πμ »
Αν ήθελε,θα μπορούσε γιατί έχει την τεχνολογία

Are all Rolex parts made in house?

While that sounds ridiculous, it's actually true. Of course Rolex could speed this up for certain models if necessary, but each watch requires so many parts and virtually everything is made from base materials in-house. Once all the parts for a Rolex watch are completed, they are then mostly hand-assembled
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #15042 στις: Μάρτιος 14, 2023, 09:35:18 πμ »
Σιγά βρε Γιώργο, ανατριχιάσαμε.
Αν η Rolex ήθελε θα το έκανε, απλά δεν θέλει, αλλά μπορεί... Κλπ κλπ.

Εμένα η γνώμη μου είναι ότι όποιος θέλει και μπορεί, το κάνει. Στο κάτω κάτω για λεφτά μιλάμε και από αυτά υπάρχουν πααααααάρα πολλά σκόρπια και κάποιοι δεν ξέρουν τι να τα κάνουν.
Εγώ λοιπόν πιστεύω ότι η Rolex ούτε θέλει και ούτε μπορεί. Και αυτό οφείλεται στο pedigree της εταιρείας που δεν είναι άλλο από τις business. Δηλαδή κέρδη. Για να φτάσεις να κατατάσσεται η φίρμα σου στην ΥΩ έπρεπε να είχες αυτό το όραμα, το μεράκι. Το μεράκι του Hans ήταν να βγάλει χρήματα. Δεν ήταν το μεράκι για την ωρολογοποιία. Έτυχε και του έκατσε η ιδέα για ρολόγια. Θα μπορούσε να είχε φτιάξει μαχαίρια ή κάτι άλλο. Η Rolex είναι business και marketing.

Ναι ξέρω θα μου πείτε την μεγαλειώδη ατάκα "μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο κλπ κλπ". Κατάφερε και συναρμολόγησε, έφτιαξε ένα αξιόπιστο προϊόν και με βάση αυτό ξεκίνησε να κάνει αυτό που πάντα ήθελε. Business και marketing. Αυτό ήταν το όραμα και το μεράκι. Αγόρασε όλες τις εταιρείες δορυφόρους της, τους προμηθευτές της και ξαφνικά έγινε ωρολογοποιία με in house μηχανισμούς. In house business θα έλεγα. Και σε αυτό μέχρι στιγμής είναι η πρώτη και με διαφορά από τον δεύτερο.

Να με συγχωρέσετε αν ακούγομαι ως ειδικός, ασφαλώς και δεν είμαι, ούτε κανένα διαβασμένο nerd της ωρολογοποιίας. Εσάς διαβάζω και λίγα εδώ κι εκεί. Και αυτές τις σκέψεις κάνω.
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,pugman,harolagoha,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #15043 στις: Μάρτιος 14, 2023, 10:05:35 πμ »
Εγώ νομίζω τη γουστάρει πιο πολύ από εμάς, απλά δεν πρόλαβε. Είναι κλασικό αυτό.

(Έχω βάλει ένα στοιχηματάκι στο άλλο φόρουμ ποτέ θα με μπανάρετε, ελπίζω να μην το χάσω!)

Βλεπω ηρθες με ιερο σκοπο .
Καλως ορισες λοιπον .

Τα πρακτορεια ΟΠΑΠ σε χαιρετουν .

Στάλθηκε από το RMX2170 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
pugman,
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #15044 στις: Μάρτιος 14, 2023, 10:09:06 πμ »
Οχι,δεν τη συμπαθεί την εταιρεία  ;D
friendly
0
funny
0