Λοιπόν, έχω νέα από τον pre-owned dealer που έχω στη Σιγκαπούρη - ζήτησα ενδεικτικές τιμές για να δω που βρισκόμαστε γενικά, μιας κι είμαι χρόνια εκτός αγοράς.
Ρώτησα λοιπόν, ως πρώτο βήμα, τιμή για Day-Date 36mm ref. 118238 από 2009-2012 σε πάρα πολύ καλή κατάσταση με box & papers.
Η απάντηση που πήρα είναι η εξής:
€19,500 όποιο χρώμα θέλω, κι επίσης €22,600 για κάποια έκδοση με 10-diamonds dial.
Για την ακρίβεια οι τιμές που μου έδωσε σε SGD είναι S$27-28k και S$31-33k αντίστοιχα.
Τώρα αυτά έχουν την κλασική μηχανή, 31XX, όχι τη νέα που ξεκίνησε να μπαίνει στα 40-άρια DD από το 2015 και μετά.
Και υπ'όψιν πως το ρολόϊ, αν το κλείσεις σε αυτή την τιμή, θα του λείπουν πιθανότατα 1-2 links τα οποία δυστυχώς 'τρώνε' οι περισσότεροι ρολογάδες ή χονδρέμποροι.
Τώρα, πάμε σε συγκρίσεις τιμών.
Τα χρήματα που μου έδωσε για το πρώτο DD (χωρίς διαμάντια στο dial), είναι ακριβώς διπλή τιμή από ένα JLC Polaris Mariner Date με ατσάλινο μπρασελέ σε full retail. Όχι ότι έχει σχέση το ένα ρολόϊ με το άλλο, απλά σχετικά κοιτάμε που βρίσκονται οι τιμές ενός pre-owned DD σε σχέση με κάτι που μπορεί να αγοράσει κανείς καινούργιο από άλλο κατασκευαστή αυτή τη στιγμή.
Εναλλακτικά, με 15% περισσότερα χρήματα παίρνει κανείς ολοκαίνουργιο από τη μπουτίκ το υπέροχο Reverso Tribute Duoface Calendar σε pink gold, που είναι η ναυαρχίδα των Reverso στον κατάλογο της JLC τώρα.
Ένα καινούργιο JLC Polaris perpetual stainless steel με μπρασελέ είναι 35% πιο ακριβό από την δεύτερη επιλογή που μου έδωσε ο dealer μου, δηλαδή από ένα DD 36-άρι 12-ετίας σε πολύ καλή κατάσταση με 10 διαμάντια στο dial.
Αυτά για να βλέπουμε που βρίσκεται η αγορά...