Αποστολέας Θέμα: Rolex  (Αναγνώστηκε 2237539 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Rolex
« Απάντηση #13920 στις: Απρίλιος 25, 2022, 17:38:07 μμ »
Giorgo_I εχεις κανει το ιδιο πειραμα με μαγνήτη;Η μονο το νερο ειναι κριτήριο;Βρεθηκα σε μια παρεα τις προαλλες και προσκάλεσα καποια Rolex αν τολμάνε να βαλουν εναν μαγνήτη απο πισω,φυσικα ο μονος που εβαλα ημουν εγω και ακομα δουλευει.

Τι εννοείς ? Εβαλες το Ω στον μαγνήτη ( ...τι μαγνήτη ακριβώς ? ), αλλά οι Ρολεξάδες δεν τόλμησαν ?

Τα δικά μου, και κάποια άλλα που γνωρίζω, έχουν περάσει από γραμμες παραγωγής, με ηλεκτρομαγνήτες ανύψωσης λαμαρινών, τερματικών διακοπτών ρευμάτων ισχύος ( πηνία ), και άλλα σχετικά. Χωρίς πρόβλημα.

Ειδικά, μαγνήτες για καρφίτσες ή μικρά ηχεία, σίγουρα δεν το πειράζουν.

Αλλά, ναι το νερό, είναι ΠΑΝΤΑ μία αξιόπιστη δοκιμή, μια και όπου μπαίνει θεωρητικά το νερό Ι έλλειψη σταγανότητας ), μπαίνουν και ρύποι, και δεν είναι και το καλύτερο για ένα μηχανικό ρολόι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #13921 στις: Απρίλιος 25, 2022, 17:58:08 μμ »
^^Έτσι ακριβώς.

Επέρασα επροχθές διερευνητικά από Rolex AD των βορείων προαστίων.

Έχω ένα καλό φίλο που ψάχνει για Explorer 36-άρι (το 'νέο' μοντέλο 2021), κι αν τα καταφέρει ίσως αργότερα πάρω εγώ το ρολόι που φορά αυτός τώρα.
Οπότε ας βοηθήσουμε, τό'να χέρι νίβει τ'άλλο κλπ.

Τέλος πάντων, μπαίνω μέσα, η κοπέλλα (ίσως ήταν και ιδιοκτήτρια, δεν γνωρίζω) ούτε καν σηκώθηκε από το 'γκισέ'/θρόνο της.
Λέω καλημέρα, εξηγώ στα γρήγορα με ευγένεια τί ζητώ, μήηηηπως και μπορούν να φέρουν κάποια στιγμή ένα κομμάτι, κλπ.

Τίποτε. Μου λέει "...έχουμε αναμονή, είναι πολλοί οι πελάτες μας που μας ζητούν ειδικά ανδρικά Rolex..."
Η 'λίστα' τους βέβαια δεν ήταν διαθέσιμη σ'εμένα μιας και η κυρία ούτε καν προσεφέρθη να μου προτείνει να μπω κι εγώ στην αναμονή, αν το ήθελα.

Προσπάθησα (για να τους δοκιμάσω) να το πάω λίγω παραπέρα, είπα "...κάτι άλλο ίσως, λ.χ. Sky-Dweller ή άλλο μοντέλο θα μπορούσατε κάποια στιγμή να φέρετε..." αλλά πάλι συνάντησα όρθιο τοίχο μπροστά μου.

Δεν είναι τα μοντέλα που δεν έχουν (ή που δεν θέλουν να διαθέσουν) αλλά η αντιμετώπιση. Είναι η αδιαφορία για τον υποψήφιο πελάτη, σε όλα τα επίπεδα. Αύριο εγώ μπορεί να παντρευτώ και να θέλω να αγοράσω βέρες ή ό,τι άλλο. Μπορεί να θέλει η γυναίκα μου να πάρει ένα Tudor (λέμε τώρα). Ούτε καν να συζητήσουν το οτιδήποτε, ούτε καν να ζητήσουν τα στοιχεία μου ή να προσφερθούν να μου δώσουν αυτοί μία κάρτα με τα δικά τους στοιχεία, μιας και τους είπα κιόλας ότι μένω στην Κηφισιά.

Φυσικά δεν εξεπλάγην από το όλο σκηνικό, και φαντάζομαι ούτε εσείς. Αλλά σε κάποια μέρη, πλάτη και μήκη του κόσμου έτσι πλέον είναι η κατάσταση. Προφανώς δεν τους νοιάζει. Κάποια στιγμή χρόνια μετά όμως ίσως τους απασχολήσει. Οι ίδιοι πρέπει να πληρώσουν όλη αυτή τη διαχείρηση και αντιμετώπιση της κατάστασης, ειδικά προς παλαιούς χρήστες και πελάτες της εταιρείας (όπως ανέφερε και ο Σπύρος νωρίτερα).

Αυτά.

Ο AD είναι ο Μίχας, στην οδό Κολοκοτρώνη, στην Κηφισιά.
Χαχαχαχχα δεν ξέρω τι έκαναν με τα Rolex, αλλά ξέρω ότι όταν πήγα να δω μήπως έχουν ένα bb58 για να το δοκιμάσω, η κοπέλα δεν ήξερε καν τι είναι το bb58. Ευγενική μεν, δε γνώριζε δε…
Τέσπα, είναι και το μόνο κατάστημα ακριβών ρολογιών στα ΒΠ πλέον, αφότου έκλεισε και ο Καισαρης στην Κηφισιά και ο Πατρέας…

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13922 στις: Απρίλιος 25, 2022, 19:43:35 μμ »
Πάντως απ' ό,τι καταλαβαίνω το πιο εύκολο μαγαζί για να ανοίξεις είναι rolexάδικο. Ευκολάκι. Βάζεις απ' έξω μια ταμπελάρα με μια κορώνα και τελείωσες. Α ναι... Και στη βιτρίνα καμιά δεκαριά μαξιλαράκια για ρολόγια. Ως γνωστόν δεν χρειάζεται να έχεις προϊόν.
friendly
0
funny
4
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Wolf-,Spyoly,criskalts,Chris79,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #13923 στις: Απρίλιος 25, 2022, 19:57:28 μμ »
Πάντως απ' ό,τι καταλαβαίνω το πιο εύκολο μαγαζί για να ανοίξεις είναι rolexάδικο. Ευκολάκι. Βάζεις απ' έξω μια ταμπελάρα με μια κορώνα και τελείωσες. Α ναι... Και στη βιτρίνα καμιά δεκαριά μαξιλαράκια για ρολόγια. Ως γνωστόν δεν χρειάζεται να έχεις προϊόν.
Θα πρέπει να στοκαρεις Tudor...
 :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13924 στις: Απρίλιος 25, 2022, 21:01:00 μμ »
Θα πρέπει να στοκαρεις Tudor...

Επιχείρηση βιτρίνα θα το ονομάσω το μαγαζί!
Λέτε να με μυριστούν;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #13925 στις: Απρίλιος 25, 2022, 21:28:20 μμ »
Τι εννοείς ? Εβαλες το Ω στον μαγνήτη ( ...τι μαγνήτη ακριβώς ? ), αλλά οι Ρολεξάδες δεν τόλμησαν ?

Τα δικά μου, και κάποια άλλα που γνωρίζω, έχουν περάσει από γραμμες παραγωγής, με ηλεκτρομαγνήτες ανύψωσης λαμαρινών, τερματικών διακοπτών ρευμάτων ισχύος ( πηνία ), και άλλα σχετικά. Χωρίς πρόβλημα.

Ειδικά, μαγνήτες για καρφίτσες ή μικρά ηχεία, σίγουρα δεν το πειράζουν.

Αλλά, ναι το νερό, είναι ΠΑΝΤΑ μία αξιόπιστη δοκιμή, μια και όπου μπαίνει θεωρητικά το νερό Ι έλλειψη σταγανότητας ), μπαίνουν και ρύποι, και δεν είναι και το καλύτερο για ένα μηχανικό ρολόι.
Δεν εχω ιδεα τι μαγνήτης ηταν.Συζητηση ειχαμε πιασει για τα ρολογια και οταν ανάφερα οτι το smp ειναι αντιμαγνετικο το θεώρησαν υπερβολη και τοτε ενας με προσκάλεσε να βαλω πισω μαγνήτη και του ειπα να φερει εναν να τον βαλω, μου εφερε εναν που ειχε στο αυτοκινητο και τον εβαλα.Το ρολοι δουλευε κανονικα χωρις προβλημα αλλα οταν ειπα οτι ειναι η σειρα τους δεν το εβαλε κανεις.Επισης εννοειται οτι το νερο ειναι κριτήριο αλλα δεν ειναι το μονο κριτήριο.Οσον αφορα οτι εχεις βρεθει κοντα σε μαγνήτες και δουλευαν ακομα τα ρολεξ, μαλλον ειναι αντιμαγνητικα αλλα δεν το λεει η ρολεξ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #13926 στις: Απρίλιος 25, 2022, 21:35:49 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13927 στις: Απρίλιος 25, 2022, 22:54:14 μμ »
Milgauss

https://www.rolex.com/watches/milgauss.html

Αυτό, όπως και κάτι άλλα Ω, είναι ειδικά κατασκευασμένα για μαγνητικά πεδία, ηφαίστεια, μεταλλουργικές βιομηχανίες, σταθμούς παραγωγής ρεύματος, ηλεκτρομαγνητικούς γερανούς, κλπ.

Εχουν κλωβό μαλακού σιδήρου, κλωβό Faraday και κλείνουν κυκλωμα περιμετρικά.

Να σημειώσουμε ότι όλα τα σώματα έχουν πεδία, ειδικά τα μεταλλικά, που διαμορφώνονται από το σχήμα και το μέγεθος, πχ ένα καράβι, μία γερανογέφυρα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #13928 στις: Απρίλιος 26, 2022, 19:03:14 μμ »
Αυτό, όπως και κάτι άλλα Ω, είναι ειδικά κατασκευασμένα για μαγνητικά πεδία, ηφαίστεια, μεταλλουργικές βιομηχανίες, σταθμούς παραγωγής ρεύματος, ηλεκτρομαγνητικούς γερανούς, κλπ.

Εχουν κλωβό μαλακού σιδήρου, κλωβό Faraday και κλείνουν κυκλωμα περιμετρικά.

Να σημειώσουμε ότι όλα τα σώματα έχουν πεδία, ειδικά τα μεταλλικά, που διαμορφώνονται από το σχήμα και το μέγεθος, πχ ένα καράβι, μία γερανογέφυρα.

Καταλαβαινετε πιστευω οτι αντοχη έως 1000 gauss ειναι αντοχη για τα βασικα.Αν βρεθει κοντα του ενας σοβαρος μαγνήτης η σοβαρο μαγνητικό πεδίο θα εχει προβλημα.Λιγο που εψαξα στο ιντερνετ υπαρχουν μαγνητάκια 35Ν, που ειναι σε μικρο μεγεθος δηλαδη μπορει ευκολα να βρεθει οπουδηποτε και αν βρεθει κοντα στο ρολοι θα υπαρξει σοβαρο προβλημα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #13929 στις: Απρίλιος 26, 2022, 19:14:37 μμ »
Έχεις στόχο τα Ρολεξ των φίλων σου; ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #13930 στις: Απρίλιος 26, 2022, 21:35:10 μμ »
Έχεις στόχο τα Ρολεξ των φίλων σου; ;D

Θα παρω μαγνητάκια και θα τα κολλησω απο πισω για να μαθουν να παιρνουν ρολεξ.

Περα απο την πλακα, θελω να αναδείξω οτι και τα ρολεξ υστερούν σε αντοχη.Οχι ομως να τα απαξιώσω, εννοειται οτι ειναι κορυφαίας ποιοτητας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #13931 στις: Απρίλιος 26, 2022, 21:37:57 μμ »
Θες να τα βγάλεις προβληματικά, για να τα πάρεις μισό τιμής  :D
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Giorgos_I,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #13932 στις: Απρίλιος 26, 2022, 21:42:10 μμ »
Θες να τα βγάλεις προβληματικά, για να τα πάρεις μισό τιμής  :D

Δεν εχεις αδικο.Αν κόστιζαν στην πραγματικη τους αξια θα ειχα ενα rolex για το νερο και ενα omega για τα μαγνητικά πεδία και δεν θα μου την εβγαινε κανεις :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #13933 στις: Απρίλιος 26, 2022, 21:50:32 μμ »
Εγώ στο δικό μου έχω βάλει μαγνητακια από Νάξο, Σαντορίνη, Μύκονο, Κρήτη...  γιατί στο ψυγείο δεν χωράνε...!
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
sub50,