Ε ναι ρε Γιώργο, πώς να πάει;
Όταν εσύ πετάς τη σκούφια σου όταν ποστάρει ο άλλος Rolex και χοροπηδάς σαν πίθηκος που του προσφέρουν μπανάνα.
Και την κωλοπιλάλα "είναι καλά ρολόγια" την ακούω βερεσέ. Είναι τόσο καλά όσο είναι και οι άλλες φίρμες των 5χιλιαδων. Γιατί αν πάμε στις 10 χιλιάδες όχι απλά είναι χειρότερα, όχι απλά μπορείς να πάρεις ρολόγια θρύλους, αλλά αγοράζεις αέρα δίνοντας 10 ή 15 για R.
Θα διαφωνήσω οριζόντια / κάθετα / και διαγώνια.
Ετυχε, να μάθω τα Rolex νωρίς. Οταν δεν είχα μυαλό. Οταν οι άλλοι θα ήταν τυχαροί με ένα 5-άρι από ναυτικό, μιλάμε για 70's, εγώ, μοστράριζα την Daytona, αλλά, ΧΩΡΙΣ να ξέρω ότι έχει τόση αξία. Tool watches ήντανε.
Παμε πιο κάτω ?
Βρέθηκα με Βασερόν, βρέθηκα με Ω, βρλεθηκα με Tag, βρέθηκα με SEIKO QUARTZ ( 1978 ). Αφήνω εκτός τα Cartier, μια και μιλάω για βασανιστήρια σε σπόρ ρολόγια.
Με την δική μου εμπειρία, από "δολοφονική" χρήση, ΚΑΝΕΝΑ από δαύτα δεν αντέχει την χρήση ενός Rolex, τουλάχιστον μέχρι τα 5-ψήφια που γνώρισα. Ολα τα άλλα, ή καπούτ, ή .........κλάμα. Για να σημερινά, δεν ξέρω. Μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα, πιο λεπτεπίλεπτα.
Φυσικά, όπως έω πεί και το ξεναλέω, η τιμλη τους έπρεπε να είναι κοντά στα 5-6.000. Μέχρι εκεί ΟΚ.Από εκεί και πέρα,..................

Αλλά, βάλε μια καράφα με παγάκια και λίγο νερό στο τραπέζι στην ταβερνα, ( τώρα πια φέρνουν εμφιαλωμένο

) το καλοκαίρι, ρίξε μέσα τα ρολόγια της παρέας, και μετά από 2-3 ώρες που φεύγετε, δες πιο δουλεύει ακόμα, χωρίς ατμούς, υγρασίες, κλπ.
Εμείς το κάναμε, όταν κάποιος κοκορευόταν ότι πήρε ένα ρολόι γαμάτο, το και το , το και το , το και το.
-Ρίχτο μέσα ρε μεγάλε !Τα ρίχναμε μέσα, και σε 3 ωρίτσες, έπεφτε το κλάμα. Μιλάμε μεχρι και τέλη 80.
Πλέον , κάποιες μάρκες έχουν βελτιωθεί, αλλά Rolex, 5-άρια, δεν θα γίνουν ΠΟΤΕ !