Αποστολέας Θέμα: Rolex  (Αναγνώστηκε 2230980 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Rolex
« Απάντηση #13440 στις: Ιανουάριος 04, 2022, 23:45:39 μμ »
Σίγουρα,δεν πουλάει αέρα κοπανιστο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13441 στις: Ιανουάριος 04, 2022, 23:45:59 μμ »
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να στήνει τέτοια παιχνίδια, αν δεν προσφέρει και κάτι.

Και εδω, μιλάμε για ποιότητα. Απτή, κατανοητή στον κάθε χρήστη.

Η ποιότητα είναι δεδομένη ,πρέπει να είναι δεδομένη για όλα τα ρολόγια αυτού του επιπέδου και είναι το τελευταίο που απασχολεί όλους όσους τρέχουν και πληρώνουν δίπλα και τριπλά καπέλα για ένα ρόλεξ .Ένα Tiffany dial op δεν είναι πιο ποιοτικό από ένα μαύρο dial op για να δίνουν για το ένα 40 και για το άλλο 10 .
Η ποιότητα είναι δεδομένη και προαπαιτούμενο .
Οι ναυτίλοι δεν είναι πιο ποιοτικοί από τα αλλά πατεκ …Ούτε τα Royal Oak από τα αλλά ap …και ου το καθεξής …
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13442 στις: Ιανουάριος 04, 2022, 23:47:14 μμ »
Εγώ αν ήμουν ρολεξ θα μείωνα κι άλλο την παραγωγή. Με το ζόρι 500.000. Αύξηση τιμών, μείωση προσωπικού, ακόμα περισσότερα κέρδη. Αν και εδώ που τα λέμε, ακόμα και στα τωρινά δεδομένα αν αυξήσει την παραγωγή στα 2.000.000 και ταυτόχρονα και τις τιμές +20%, πάλι θα εξαντληθούν.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13443 στις: Ιανουάριος 05, 2022, 00:02:01 πμ »
Εγώ αν ήμουν ρολεξ θα μείωνα κι άλλο την παραγωγή. Με το ζόρι 500.000. Αύξηση τιμών, μείωση προσωπικού, ακόμα περισσότερα κέρδη. Αν και εδώ που τα λέμε, ακόμα και στα τωρινά δεδομένα αν αυξήσει την παραγωγή στα 2.000.000 και ταυτόχρονα και τις τιμές +20%, πάλι θα εξαντληθούν.

Μείωση παραγωγής ναι.Αύξηση όχι και αν αποφασίσει να κάνει θα πρέπει να είναι πολύ μελετημένη κίνηση .Όλος ο χαμός που γίνεται με τη ρόλεξ σήμερα είναι καθαρά λόγο της επενδυτικής αξίας τους.Αν ανεβεί η παραγωγή και σταματήσει όλο αυτό το παιχνίδι με τα over retail ,κέρδη κτλπ μπορεί να έχει ανάποδα αποτελέσματα και να κοπεί και η ζήτηση .
Το θέμα  Rolex,nautilus κτλπ θεωρώ πως δε πρέπει να το κρίνουμε ωρολογιακά .Για μένα είναι απλά ένα φαινόμενο της εποχής με όλη αυτή τη τάση και τη τρέλα με τι επενδυτικές αξιες .Βλέπε nft ,crypto ,Jordan’s ,Hermes τσάντες ,κτλπ κτλπ … Είναι καθαρά φαινόμενο της εποχής και ένας φαύλος κύκλος όπου διακινούνται πολλά λεφτά και υπάρχει πολύ εύκολο χρήμα ..Επειδή θα έχουν κέρδος,τρέχουν να αγοράσουν ,δημιουργούν ζήτηση και αυξάνουν το κέρδος…
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #13444 στις: Ιανουάριος 05, 2022, 00:22:53 πμ »
Γιατι να μειώσει την παραγωγή?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13445 στις: Ιανουάριος 05, 2022, 00:30:24 πμ »
Γιατι να μειώσει την παραγωγή?
Από ότι έγραψα εκεί στάθηκες ; Φαίνεται από όλο το ποστ μου το γιατι . Άντε να σου πω αν και το θεωρώ αυτονόητο το νόημα .Για να γιγαντώσει κι άλλο αυτή τη τρέλα γύρω από το όνομα της .Για να πάνε τα απλά sub 30k ,Για να γίνουν τα πιο ποθητά αντικείμενα στον κόσμο.Για να δεις αυτο που βλέπεις σήμερα επι 10 … Προφανώς ΔΕ θα το κάνει αλλά σου λέω πως είναι πιο <<λογική>> κίνηση να τη μειώσει από το να την αυξήσει χάριν υπερβολής…
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #13446 στις: Ιανουάριος 05, 2022, 00:33:49 πμ »
Δε θέλει πολύ να σκασει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #13447 στις: Ιανουάριος 05, 2022, 00:34:59 πμ »
Μην το ξεφτιλισουμε,ακου 30 χιλιάρικα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13448 στις: Ιανουάριος 05, 2022, 00:37:26 πμ »
Μην το ξεφτιλισουμε,ακου 30 χιλιάρικα
Άστο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13449 στις: Ιανουάριος 05, 2022, 00:56:04 πμ »
Από ότι έγραψα εκεί στάθηκες ; Φαίνεται από όλο το ποστ μου το γιατι . Άντε να σου πω αν και το θεωρώ αυτονόητο το νόημα .Για να γιγαντώσει κι άλλο αυτή τη τρέλα γύρω από το όνομα της .Για να πάνε τα απλά sub 30k ,Για να γίνουν τα πιο ποθητά αντικείμενα στον κόσμο.Για να δεις αυτο που βλέπεις σήμερα επι 10 … Προφανώς ΔΕ θα το κάνει αλλά σου λέω πως είναι πιο <<λογική>> κίνηση να τη μειώσει από το να την αυξήσει χάριν υπερβολής…

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αυξήσει ή να μειώσει την παραγωγή. ::)

Και με τα τώρα κρατούντα, η ζήτηση / έλλειψη, είναι δεδομένη. Γιατί να αλλάξει και κάποιες άλλες παραμέτρους ?

Εξ άλλου, δεν είναι αχόρταγος καπιταλιστής ! Ενα ίδρυμα είναι, και .........κάνει δουλειά του.  ;)

Στους έμπειρους από επιχειρήσεις, να θυμίσω ότι ουσιαστικές αλλαγές, πχ δομικές ( αύξηση εργαλειομηχανών / παραγωγής ), ή οργανωτικές ( αύξηση βαρδιών ), αποφασίζονται για αντιμετώπιση ουσιαστικών ελλείψεων, είτε σε συνεχή ανάπτυξη / ζήτηση, λόγω βιοτικού επιπέδου, ή σε περιόδους κατάρρευσης του ανταγωνισμού πχ μια φωτιά, τελωνειακοί ή λόγοι εμπάργκο. Και πάντα λαμβάνεται υπ' όψιν εκτός από το κόστος, και ο απαιτούμενος ΧΡΟΝΟΣ πραγματοποίησης.

Οταν οι λόγοι είναι συνεχείς, και όχι εποχιακοί, πάμε σε δομικές, αν είναι περιοδικοί, σε οργανωτικές.

πχ, με την πανδημία, κάποιοι επένδυσαν στην παραγωγή μασκών, ( ξέρω εταιρεία ),
πχ το καλοκαίρι, με την αύξηση του τουρισμού, κάποιοι παραγωγοί αναψυκτικών, μπαίνουν σε 3-πλή βάρδια, όταν τον χειμώνα έχουν μια. Και αυτό γίνεται λόγω εποχικότητας, μια και κάποιος θα πάρει το μερίδιο αν δεν το κάνουν.
πχ με την πανδημία, θα μπορούσαν με 1000 κοντέϊνερς να κάνουν ΜΕΘ. Αλλά, τα απαιτούμενα μηχανήματα, θα κάνανε 2-3 χρόνια να παραδοθούν, και η εκπαίδευση ειδικοπυ προσωπικού, θα έπαιρνε κανένα 6-μηνο - χρόνο ?

Η κα Ρόλεξ, δεν έχει κάποιο λόγο να κάνει ΤΙΠΟΤΑ από τα δύο, μια και η ζήτηση, δεν έιναι εποχιακή ( 3-μηνο, 6-μηνο ), ούτε οι πελάτες, το συντριπτικό ποσοστό τους, θα πάει αλλού.

Από την άλλη, με δεδομένες τις συνθήκες παραγωγής και την ασφάλεια ( χρυσά / διαμάντια ) που απαιτείται, συν την ποιοτική παραγωγή ( εκπαίδευση ), συν τα εξειδικευμένα μηχανηματα /  απαίτηση χρόνου απόκτησης, δεν έχει ΙΜΟ κανέναν λόγο να εμπλακεί σε τέτοιες περιπέτειες.

Ακολουθεί τα παγιωμένα, και όλα καλά.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
criskalts,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος vtsakiris

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #13450 στις: Ιανουάριος 05, 2022, 01:03:25 πμ »

Τελικά αυτή η εταιρία είναι για τις πλατιές λαϊκές μάζες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
as above ▲▼ so below

Αποσυνδεδεμένος kostasios

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #13451 στις: Ιανουάριος 05, 2022, 01:25:16 πμ »
η δικιά μου απορία που θα ήθελα να με βοηθήσετε έχει ως εξής...

από τα 800.000 κομμάτια τον χρόνο παραγωγής γνωρίζει κανείς ποσά sub , gmt or cellini παραγονται?

και οκ.. να δεχτώ ότι η ζήτηση σε κάποια συγκεκριμένα μοντέλα είναι αρκετά υψηλότερη από την παραγωγή αλλά δεν γίνεται να έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να μπαίνεις μέσα σε AD και να βρίσκεις ίσως και κάτω από 5% των κωδικών να είναι διαθέσιμα προς άμεση αγορά...

όλοι οι μη εμπορικοί κωδικοί της ρόλεξ ποιος τους τρώει στον κωλο?? ο AD?? ο grey dealer? η ιδια η ρολεξ??

και η ερώτηση μου σχετικά μπορεί να απαντηθεί εύκολα εάν μου πει κάποιος ότι από τα 800.000 κομμάτια τον χρόνο τα 750.000 είναι οι 10-15 κωδικοί που πρέπει να δώσεις νεφρό η κωλο για να αγοράσεις.. τότε ναι.. τα αλλά ας παραμείνουν σε θυρίδες η χρηματοκιβώτια των AD / GD

εν κατακλείδι μπορεί να είμαι ψεκασμένος η να αυθυποβάλλομαι αλλά μετά το 15' που μπήκε πρώτη φορά στον καρπό μου η συγκεκριμένη μάρκα δεν μπόρεσα να την αλλάξω με κάποια άλλη εταιρία... μου αρέσουν αρκετά ωμέγα... παρά μα παρά πολλά πανεραι... λατρεύω longines... αλλα καμια απο αυτες δεν μπορει να με κανει να παρω καποιο δικο τους ρολοι και να εκθρονισει το ρολεξ μου απο την καθημερινοτητα μου...
και δεν το κάνω για την αναγνωρισημότητα του ρολογιού... ζω σε μια μικρή κοινωνία με τον στενό φιλικό-οικογενειακο κύκλο να έχει σχέση με τα ρολόγια όσο έχω εγώ με το πλέξιμο.... 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #13452 στις: Ιανουάριος 05, 2022, 01:47:37 πμ »
Υπάρχει απάντηση?Δεν νομίζω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13453 στις: Ιανουάριος 05, 2022, 02:04:22 πμ »
η δικιά μου απορία που θα ήθελα να με βοηθήσετε έχει ως εξής...

από τα 800.000 κομμάτια τον χρόνο παραγωγής γνωρίζει κανείς ποσά sub , gmt or cellini παραγονται?

και οκ.. να δεχτώ ότι η ζήτηση σε κάποια συγκεκριμένα μοντέλα είναι αρκετά υψηλότερη από την παραγωγή αλλά δεν γίνεται να έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να μπαίνεις μέσα σε AD και να βρίσκεις ίσως και κάτω από 5% των κωδικών να είναι διαθέσιμα προς άμεση αγορά...

όλοι οι μη εμπορικοί κωδικοί της ρόλεξ ποιος τους τρώει στον κωλο?? ο AD?? ο grey dealer? η ιδια η ρολεξ??

και η ερώτηση μου σχετικά μπορεί να απαντηθεί εύκολα εάν μου πει κάποιος ότι από τα 800.000 κομμάτια τον χρόνο τα 750.000 είναι οι 10-15 κωδικοί που πρέπει να δώσεις νεφρό η κωλο για να αγοράσεις.. τότε ναι.. τα αλλά ας παραμείνουν σε θυρίδες η χρηματοκιβώτια των AD / GD

εν κατακλείδι μπορεί να είμαι ψεκασμένος η να αυθυποβάλλομαι αλλά μετά το 15' που μπήκε πρώτη φορά στον καρπό μου η συγκεκριμένη μάρκα δεν μπόρεσα να την αλλάξω με κάποια άλλη εταιρία... μου αρέσουν αρκετά ωμέγα... παρά μα παρά πολλά πανεραι... λατρεύω longines... αλλα καμια απο αυτες δεν μπορει να με κανει να παρω καποιο δικο τους ρολοι και να εκθρονισει το ρολεξ μου απο την καθημερινοτητα μου...
και δεν το κάνω για την αναγνωρισημότητα του ρολογιού... ζω σε μια μικρή κοινωνία με τον στενό φιλικό-οικογενειακο κύκλο να έχει σχέση με τα ρολόγια όσο έχω εγώ με το πλέξιμο....

Οι εταιρείες, οι κλασικές τέλων πάντων,  ::) παράγουν κωδικούς, ανάλογα με την "ζήτηση".

Η "ζήτηση", είναι, αυτά που ζητάνε / παραγγέλνουν οι διάφοροι αντιπρόσωποι.

Οπότε, στην πρόβλεψη έτους, πχ 2021- 2022, έχουν γίνει οι σούμες, εδώ και 1 χρόνο, έχουν βγεί οι προϋπολογισμοί υλικών / ωρών / προσωπικού, κλπ. Και βγαίνει το πρόγραμμα παραγωγής, ανάλογα με τα μηχανήματα / προσωπικό που απαιτούνται.

Αν πχ για το SUB, οι παραγγελίες είναι το 50 % της παραγωγικής δυνατότητας και δεν επιτρέπει την παραγωγή πχ Day-Date, απλώς, ΔΕΝ εκτελείται.

Οι φίρμες, διατηρούν κάποιες αναλογίες στα μοντέλα, είτε μπισκότα, είτε αεροπλάνα, για να "κλείνουν" τον δρόμο στον ανταγωνισμό.

Οπότε, ο ντήλερ που ζητάει κάποια, παίρνει μεν κατα ένα ποσοστό τα ζητούμενα, αλλά, φορτώνεται και άλλα, που δεν ζήτησε. :(

Το ασόρτμεντ, το αποφασίζει η μαμά, και αν σΕ αρέσει.

Αν κάποιο ΔΕΝ κινείται, πιθανόν να αποφασιστεί η απόσυρση / κατάργηση / αντικατάσταση. Μέχρι τότε όμως, παραμενει στην γκάμα.

Αυτά, τα κάνουν ΟΛΟΙ παγκοσμίως. Και η κα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Φυσικά, με την μη ανακοίνωση στοιχείων,, όλα είναι υποθέσεις, ο κοσμο όμως των παραγωγικων επιχειρήσεων και του τρόπυ λειτουργίας, είναι κοινός.

Και στα σχολεία μανατζεμεντ, διδάσκουν τρόπους, που αν η κα είχε διαφοροποιηθεί, θα τον δίδασκαν. Να είμαστε σίγουροι.

Οι φίρμες, ακολουθούν τις αρχές της διοικητικής επιστήμης, του επιχειρησιακού μετασχηματισμού, της διοίκησης αποθεμάτων και της αύξησης της παραγωγικότητας σύμφωνα με τις αρχές της "οικονομικής" στην λειτουργία. Και η κα ΔΕΝ αποτελεί εξάιρεση.  ;D

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
kostasios,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Member
  • **
    • Προφίλ
Rolex
« Απάντηση #13454 στις: Ιανουάριος 05, 2022, 08:19:20 πμ »
Δε θεωρώ ότι πλέον τα Rolex απευθύνονται σε ανθρώπους που ξέρουν από ρολόγια.
Το βασικότερο «απτό πλεονέκτημα» που έχουν έναντι άλλων ρολογιών είναι η μεταπωλητική τους αξία.
Επίσης ειδικά στην Ελλάδα, έχουν και το πλεονέκτημα του σχετικά σοβαρού Service, όταν για πολύ καλύτερα ρολόγια το θέμα του Service στην Ελλάδα, ειναι ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λευκές.

Ωρολογιακά/κατασκευαστικά, κινούνται σε ένα παρά πολύ καλό επίπεδο (αυτό θα έλειπε…) με αρκετές άλλες εταιρίες να έχουν να προσφέρουν πολύ καλύτερο επίπεδο (PP, AP, BP κλπ).
Όταν κάθε “vs” με Rolex καταλήγει στο «όμως με το Rolex δε χάνεις τα λεφτά σου» τότε η συζήτηση δεν είναι ωρολογιακή.

Το 90% των κατόχων Rolex είχε την τύχη (ή τη διορατικότητα) να τα έχει αγοράσει σε τιμές που ήταν «ανθρώπινες» και φυσικά αφενός τα φυλάει ως κόρη οφθαλμού & αφετέρου ρίχνει & νερό στο νερόμυλο της Rolex, διαφυλάσσοντας την «επένδυση» του.
Το 10% έχει την οικονομική επιφάνεια να αγοράζει Rolex και στις σημερινές παρανοϊκές τιμές, προσδοκώντας σίγουρα σε περαιτέρω αύξηση της αξίας τους. Και αυτό το 10% φυσικά ρίχνει νερό στο νερόμυλο της Rolex, προφανώς για να βγει κάποια στιγμή «κερδισμένο».

Τρία Rolex πέρασαν από τα χέρια μου, έφυγαν και τα τρία χωρίς πολλές σκέψεις. Εννοείται ότι αν είχα την παραμικρή ιδέα για το που θα έφταναν οι τιμές θα τα είχα βάλει σε μία θυρίδα, καθώς δεν με ξετρέλαναν κιόλας ως ρολόγια, και θα τα κρατούσα για κάποια στιγμή που θα χρειαζόμουν χρήματα για κάτι. Υποθέτοντας φυσικά ότι οι τιμές που «κυκλοφορούν» είναι πραγματικές και δεν έχουν και αυτές ένα «καπέλο» πάνω στο καπέλο. Γιατί υπάρχει και μία τέτοια συζήτηση για το κατά πόσο οι τιμές που «βλέπουμε» είναι και οι πραγματικές. Αναφέρομαι φυσικά σε μτχ

Μία χαρά κάνει η Rolex τη δουλειά της και για όσο υπάρχει κοινό που αγοράζει ένα 14060 μτχ του 1821 με άγνωστο ιστορικό service και μπρασελέ από τα Lidl 7.000-8.000& δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει ρότα.

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι το ακριβό αυτόματο ρολόϊ είναι πλέον ένα luxury item, η πρακτική αξία του οποίου καλύπτεται από πολύ οικονομικότερες εναλλακτικές, μιλάμε πλέον για ένα παιχνίδι marketing από όλες τις εταιρίες. Σε αυτό το «παιχνίδι» η Rolex έχει ξεβρακώσει εταιρίες με πολύ μεγαλύτερη ωρολογιακή αξία και με αρκετά «καλύτερα» προϊόντα. Ως προς αυτό της αξίζουν παρά πολλά «μπράβο».

Και κλείνω και με αυτό το ωραίο «χρονολόγιο» για να έχουμε & ένα ωρολογιακό σημείο αναφοράς:

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like: