Αποστολέας Θέμα: Rolex  (Αναγνώστηκε 2230221 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
Απ: Rolex
« Απάντηση #12975 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 07:55:16 πμ »
Μιλάς για μηχανές με πολλά μηδενικά,που έχουν πρόσβαση λίγοι,δεκτο

Όχι πιο λίγοι από ότι στην 4130.
Αυτό είναι που ξεχνάμε κάθε φορά που γίνεται παρόμοια συζήτηση. Δεν μιλάμε για μηχανή σε ρολόι των 5-10.000 ευρώ. Μιλάμε για μηχανή των 20-30.000.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #12976 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 07:59:40 πμ »
Η αξιοπιστία των μηχσνων της είναι κομμάτι της επιτυχίας της
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #12977 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 08:03:11 πμ »
Η αξιοπιστία των μηχσνων της είναι κομμάτι της επιτυχίας της
Και με αυτό συμφωνώ απόλυτα. Και δικαίως.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #12978 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 08:47:57 πμ »
Μιλάς για μηχανές με πολλά μηδενικά,που έχουν πρόσβαση λίγοι,δεκτο

Πόση εύκολη είναι η πρόσβαση και στην Daytona όμως; Νομίζω πως καλά συγκρίνει (και σε τιμή, και σε service κλπ).

Είναι δεδομένη η καταπληκτική ποιότητα και αξιοπιστία της 4130. Αλλά δεν είναι δεδομένη η θέση της ως η κορυφαία μηχανή χρονογράφου στον πλανήτη. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12979 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 09:34:40 πμ »
Κορυφαίος χρονογράφος η Daytona??? Συγνώμη αλλά γελάνε και οι πέτρες.. χαχαχαχα

Υπερεκτιμημένος μπορεί, κορυφαίος σίγουρα όχι.. ;D :D ;) :P
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #12980 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 09:46:24 πμ »
Σε ακούμε,ποιος και γιατί
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12981 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 09:48:25 πμ »
Αξιόπιστοι, ανθεκτικοί, με εξαιρετικές χρονομετρίες είναι πολλοί. Συν τα έξτρα που έβαλα παραπάνω.

Δεν μπορώ  να σε πείσω παραθέτοντας τεχνικές λεπτομέρειες διότι δε τις γνωρίζω  :) αλλά.γνωρίζω πως τόσο αξιόπιστοι,με ακρίβεια λειτουργίας,ανθεκτικοί, απροβλημάτιστοι κτλπ όσο ο b01 και ο 4130 δεν είναι .
Είχα τη τύχη τα τελευταία χρόνια με την παρουσία μου στα meeting της breitling να μιλήσω με ωρολογοποιούς,δημοσιογράφους από το team του fratello,ablogtowatch ,monochrome κτλπ κτλπ και αυτό που κατάλαβα είναι ότι κατα γενική ομολογία οι τοπ 2 είναι αυτοί.b01 και 4130 .Μιλάμε για χρονογράφους σε ρολόγια χρήσης 24/7 ...Δεν αναφέρομαι σε datograph πχ που masterpiece μεν αλλά όχι τόσο robust κτλπ . 
Εντωμεταξύ μας τα είχαν εξηγήσει κι όλας και δε τα θυμάμαι.Ακόμα και η δομή του χρονογράφου ούτως ώστε να μπορέσεις να δουλέψεις πάνω σε αυτόν σα βάση για άλλες complication πάίζει ρόλο.Δε τα θυμάμαι όμως καλα να το εξηγήσω πιο αναλυτικά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12982 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 10:01:27 πμ »
Σε ακούμε,ποιος και γιατί

Βρε Γιώργο, δεν υπάρχει ποιος και γιατί. Αυτά είναι προσωπικές απόψεις. Σίγουρα εγώ δεν θα αγόραζα Daytona. Πρώτον, δεν εχω τα χρήματα που ζητάνε, όχι αυτά που κανει αλλά αυτά που ζητάνε.  Δεύτερον, εμφανισιακά δεν αρέσει, τον θεωρώ άσχημο ένα πράγμα. Τρίτον, επειδή με τις καλιμπρες δεν το εχω, γιατι δεν με τραβάει το θέμα να ασχοληθώ, μένω σε αυτά που διαβάζω εδώ μέσα. Ε δεν νομίζω ότι με τον 4031, ανακαλύφθηκε και η Αμερική. Και τώρα σε αυτό που με ρωτάς, στο ποιος και το γιατί δλδ. Με 12000 ευρώ που εχει μια Daytona retail, εγώ προσωπικά θα προτιμούσα, έναν Breguet χρονογράφο σαν του Γιάννη ή έναν Breitling B01 που είναι ακόμη φθηνότερος..:)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #12983 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 10:05:54 πμ »
Για τη μηχανή γίνεται η κουβέντα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #12984 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 10:08:33 πμ »
Ως συνήθως από Rolex το γυρίσαμε άλλου και συζητάμε για αξιόπιστους χρονογράφους με διαχρονική ποιότητα και πιστότητα ξεχνώντας φυσικά τις δημιουργίες  της Seiko από τα τέλη των 60s αρχές 70s τα οποία ακόμα εντυπωσιάζουν με την λειτουργία τους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12985 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 10:21:15 πμ »
Κορυφαίος χρονογράφος η Daytona??? Συγνώμη αλλά γελάνε και οι πέτρες.. χαχαχαχα

Υπερεκτιμημένος μπορεί, κορυφαίος σίγουρα όχι.. ;D :D ;) :P
Συγγνώμη αλλά θεωρώ πως καμία πέτρα δε γελάει και προσωπικά είμαι το αντίθετο από φαν της daytona στο αισθητικό κομμάτι.Τουλάχιστον μέχρι και πριν την κεραμική .
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
Rolex
« Απάντηση #12986 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 10:24:22 πμ »
Δεν μπορώ  να σε πείσω παραθέτοντας τεχνικές λεπτομέρειες διότι δε τις γνωρίζω  :) αλλά.γνωρίζω πως τόσο αξιόπιστοι,με ακρίβεια λειτουργίας,ανθεκτικοί, απροβλημάτιστοι κτλπ όσο ο b01 και ο 4130 δεν είναι .
Είχα τη τύχη τα τελευταία χρόνια με την παρουσία μου στα meeting της breitling να μιλήσω με ωρολογοποιούς,δημοσιογράφους από το team του fratello,ablogtowatch ,monochrome κτλπ κτλπ και αυτό που κατάλαβα είναι ότι κατα γενική ομολογία οι τοπ 2 είναι αυτοί.b01 και 4130 .Μιλάμε για χρονογράφους σε ρολόγια χρήσης 24/7 ...Δεν αναφέρομαι σε datograph πχ που masterpiece μεν αλλά όχι τόσο robust κτλπ . 
Εντωμεταξύ μας τα είχαν εξηγήσει κι όλας και δε τα θυμάμαι.Ακόμα και η δομή του χρονογράφου ούτως ώστε να μπορέσεις να δουλέψεις πάνω σε αυτόν σα βάση για άλλες complication πάίζει ρόλο.Δε τα θυμάμαι όμως καλα να το εξηγήσω πιο αναλυτικά.
Ούτε εγώ μπορώ να μιλήσω τεχνικά, προς θεού. Μόνο ότι ακούμε/διαβάζουμε/καταλαβαίνουμε ο καθένας.

Ακόμα και να το δεχτώ αυτό που λες, και μόνο που βάζεις στο ίδιο επίπεδο μια μηχανή των 5 χιλιάδων με μια των 15 (άντε και βάζω και λιανικές) για εμένα θέτει την 4130 εκτός της θέσης της κορυφαίας. Στην οποία θέση αν συζητάμε για την B01 είμαι πολύ πιο ανοιχτός στο να τη βάλω και είναι μια από τις μηχανές που είχα στο μυαλό μου παραπάνω.

Και για να σε πειράξω λίγο, μου λες ότι σε event της Breitling συζητάνε σαν καλύτερο χρονογραφο τον in-house της Breitling? Colour me shocked

(Εννοείται κάνω πλάκα, μην παρεξηγηθώ).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12987 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 10:39:29 πμ »

Και για να σε πειράξω λίγο, μου λες ότι σε event της Breitling συζητάνε σαν καλύτερο χρονογραφο τον in-house της Breitling? Colour me shocked

(Εννοείται κάνω πλάκα, μην παρεξηγηθώ).
Καλά λες  και σωστό σχόλιο. Σε πηγαδάκια αναφέρομαι μετά το event ,όπου πηγαμε για φαγητό ποτό κτλπ με άτομα εκτός breitling .
Βέβαια για να σχολιάσω και αυτό που είπες ,ναι ! Και στο event μας μίλαγαν με τρομερή αυτοπεποίθηση για το προϊόν τους και γι αυτά που έρχονται.Για caliber μιλώντας τώρα.  :)
 Υγ: Στις τιμές καλύτερα τη λιανική. :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος angelo

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12988 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 10:43:03 πμ »
Σε ότι αφορά την αξιοπιστία το daytona δεν υστερεί σε τίποτα από τα υπόλοιπα R. Επειδή εμένα μου αρέσει πραγματικά το συγκεκριμένο μοντέλο έχω στην κατοχή μου 4030 και 4130. Σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ άσχημο ή άχρηστο όπως έχω δει να χαρακτηρίζεται εδώ. Το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα. Το δευτερο το έχετε δει να κάνει βουτιές μέχρι και στη θάλασσα. Όχι ότι το συνηθίζω, αλλά έφυγα διακοπές και είπα να πάρω αυτό μαζί μου. Ήμουν σε παραλία με κόσμο και δεν ένιωθα άνετα να το βάλω στην τσάντα ή να το αφήσω στο δωμάτιο. Αναγκαστικά κολυμπούσε για δυο εβδομάδες. 
το 4030 είναι του 2000 σχεδόν NOS δεν έχει ανοιχτεί ποτέ. Χρονομετρία εντός COSC 21 χρόνια μετά.
το 4130 του 2002 έκανε τελευταία φορά service το 07 στην R από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του από τον οποίο και το αγόρασα. 
Λειτουργεί επίσης απρόσκοπτα με χρονομετρία εντός COSC.
Οι εν λόγω καλίμπρες είναι μαζικής παραγωγής. Δε μπορείς συνεπώς να τις συγκρίνεις με αντίστοιχες ΥΩ που φτιάχνονται στο χέρι. Στην κατηγορία τους λοιπόν πρόκειται για κορυφαίες μηχανές, εξαιρετικά αξιόπιστες, που δίνουν ζωή σε ένα iconic μοντέλο της εταιρίας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12989 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 10:50:16 πμ »

Οι εν λόγω καλίμπρες είναι μαζικής παραγωγής. Δε μπορείς συνεπώς να τις συγκρίνεις με αντίστοιχες ΥΩ που φτιάχνονται στο χέρι.
Πολύ σωστό και δεν πρέπει να.το περνάμε στο ντούκου. Γι αυτό είπα πριν αναφερόμενος στον B01 ότι η Β είναι η τρίτη σε παραγωγή χρονογράφων πίσω από Ετα και Σελίτα στην Ελβετία.Δεν είναι απλά πράγματα αυτά για τέτοιας ποιότητας μηχανές.
Και άλλο πράγμα οι εκλεπτισμένες ,σοφιστικέ μηχανές και άλλο οι αξιόπιστες ,workhorse,ανθεκτικές κτλπ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions