Αποστολέας Θέμα: Rolex  (Αναγνώστηκε 2242010 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος actus

• Members+
  • Full Member
    • Προφίλ
Απ: Rolex
« Απάντηση #9495 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 16:36:09 μμ »
Τεχνική σύγκριση.

It was what was going on under the hood that wrote the headlines. Rolex’s relationship with Zenith ended with the arrival of the Cal. 4130; a barebones, stripped back movement entirely of Rolex’s own creation—and one now recognized as possibly the finest mechanical chronograph caliber ever made.

Taking their love of minimalist efficiency to new heights, the Cal. 4130 is made up of just 201 separate parts, a 60% drop on the El Primero, giving it the fewest components of just about any modern chronograph movement.

To achieve it has taken a huge amount of creativity. While the Daytona’s exterior may retain a familiar look, the differences between the old and new calibers are legion. Elements such as the minute and hour stopwatch functions, controlled by two individual mechanisms in the Zenith movement, have been combined into a single module on the Cal. 4130. In doing so, it has freed up space for a larger mainspring, giving an uprated power reserve from 50 to 72 hours. It also means it can be adjusted with just one screw as opposed to five. In fact, in the entire unit, Rolex has only needed to use 12 screws rather than 40.

Additionally, the ref. 116520 received new cutting-edge materials, with the antimagnetic Parachrom hairspring earning its debut. A niobium and zirconium alloy, it is impervious to temperature variations and offers up to 10 times the shock resistance of standard hairsprings. In 2005, it was upgraded again with a thicker oxide coating to protect its surface, one which reacts with the air and turns the distinctive color that saw it renamed the Parachrom Bleu.

Ceramic ball bearings were used for the first time in the self-winding system too, seeing a 68% increase in winding efficiency.

But the most revolutionary aspect came with Rolex’s use of a vertical clutch. The El Primero, along with just about every other mechanical chronograph movement, uses a horizontal coupling system to control the starts and stops of its stopwatch functions. With the Cal. 4130, Rolex arranged a pair of discs one on top of the other, running in a constant mesh with the drive train. Engaging and disengaging them with a clutch eliminates ‘backlash’, the tendency with horizontal systems for the chronograph hands to judder as they fight to gain purchase, giving a smoother and more exacting performance.

It also means the stopwatch can be run for longer without it affecting the accuracy of the watch’s timekeeping, and it has the rare advantage of being removable, meaning it can be serviced to ensure its continued reliability.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9496 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 16:39:43 μμ »
Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν ισχύει αυτό που γράφεις; Τι σχέση έχουν τα Daytona με ρολόγια κάτω των 10.000 ευρώ;

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #9497 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 16:40:47 μμ »
Ο 4130 δεν είναι ο χρονογραφος που έχει εύκολο λυσιμο,ιδανικό όταν το πας για σέρβις ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος actus

• Members+
  • Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9498 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 16:45:10 μμ »
Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν ισχύει αυτό που γράφεις; Τι σχέση έχουν τα Daytona με ρολόγια κάτω των 10.000 ευρώ;

Ήταν το 2014 και μιλούσε για vintage Daytonas. Δεν ήταν οι τιμές όπως σήμερα. Κατά τ' άλλα δε τα γράφω εγώ, τα παράπονά σου στον κ. Ferrier.  ;D

Ο 4130 δεν είναι ο χρονογραφος που έχει εύκολο λυσιμο,ιδανικό όταν το πας για σέρβις ?

Ναι Γιώργο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9499 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 16:47:23 μμ »
Σήμερα έχουμε 2019 όμως,δεν έχω παράπονο με κανέναν, προσπαθώ να έχω μια βάση στη συζήτηση ΣΉΜΕΡΑ και όχι το τι ίσχυε. Anyway...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος actus

• Members+
  • Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9500 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 17:06:34 μμ »
Σήμερα έχουμε 2019 όμως,δεν έχω παράπονο με κανέναν, προσπαθώ να έχω μια βάση στη συζήτηση ΣΉΜΕΡΑ και όχι το τι ίσχυε. Anyway...

Νομίζω πως στέκεσαι στο δέντρο και χάνεις το δάσος. Το θέμα είναι πως 4 από τους πιο σπουδαίους ωρολογοποιούς που ζουν σήμερα, όλοι τους με δικές τους independent εταιρίες, όπου σχεδιάζουν ρολόγια εξ' ολοκλήρου και τα φτιάχνουν στο χέρι δίνουν τις προτάσεις τους. Από αυτούς, οι 2 λένε Rolex. O Roger Smith μάλιστα είναι γνωστό ότι φοράει σαν καθημερινό ρολόι ένα 36άρι Explorer 114270, το οποίο μπορείς ακόμη και σήμερα να βρεις για πολύ λιγότερα χρήματα από 10κ. Μπορεί σήμερα να έλεγαν κάτι άλλο; Ναι. Ακόμη και την επόμενη μέρα μπορεί να έλεγαν κάτι άλλο. Η επιλογή τους όμως δείχνει τη σημασία της Rolex σήμερα και αν η εταιρία φτιάχνει ρολόγια για ρολογόφιλους ή μόνο για πωλήσεις. Αυτό είναι και το δάσος για μένα.

Πολύ εντυπωσιακή είναι και η επιλογή του NOMOS, πιστεύω. Σίγουρα πιο πολύ από τα Rolex. Πόσοι θα διάλεγαν πρώτο ρολόι για κάτω από 10κ ένα NOMOS; Ο Philippe Dufour (!) αυτό διαλέγει όμως.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9501 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 17:14:42 μμ »
Φίλε μου,δεν φέρνω αντίρρηση στις γνώμες αυτών των ανθρώπων, ούτε στις δικές σας ούτε σε κανενός. Η ρολεξ είναι τρομερά μεγάλη εταιρία, αδιαμφισβήτητα. Στέκομαι σε λεπτομέρειες που για εμένα είναι σημαντικές. Πιστεύω ότι υπάρχουν καλύτερα ρολόγια κάι μηχανισμοί και αυτό δεν αναιρεί την αξία αυτής της εταιρίας. Εξάλλου η αγορά η ίδια είναι ο καλύτερος κριτής. Αυτό που σε εισαγωγικά με στενοχωρει λίγο είναι επειδή μοσχοπουλανε να λέμε ότι είναι τα καλύτερα. Δεν το δέχομαι. Με τις εταιρίες που υπάρχουν έξω,με τους μηχανισμούς,με όλη αυτή την αμέτρητη ιστορία. Θα πάρω και εγώ ρολεξ στο άμεσο μέλλον, σίγουρα θα τα εκτιμήσω πιο σωστά,αλλά ακόμα πιο σίγουρα δεν θα αλλάξω γνώμη ότι υπάρχουν και άλλες πολλές επιλογές, καλύτερες. Ήδη το ξέρω αυτό με τη μέχρι τώρα εμπειρία μου. Και πιστεύω ότι εδώ μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα με διαύγεια με ένταση και αντικειμενικότητα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9502 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 17:17:35 μμ »
Τα Νόμος είναι φοβερά ρολόγια αλλά εκτός του γούστου μου εμφανισιακά.
Τα μινιμαλ σχέδια τα Γερμανικά με κάνουν κάπως παράξενα,αλλά εκτιμώ απεριόριστα τη τέχνη που βάζουν στα ρολόγια τούς και το μεράκι.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #9503 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 17:19:03 μμ »
Ποιό σκεφτεσαι?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9504 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 17:20:40 μμ »
Ποιό σκεφτεσαι?
Το explorer II θα πάρω κάποια στιγμή Γιώργο,είναι μέσα στο οικονομικό βεληνεκές που μπορώ να αντέξω και μου αρέσει πολύ

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #9505 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 17:27:11 μμ »
Λευκό?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9506 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 17:32:23 μμ »
Λευκό?
Το λευκό μου κάνει πιο κυριλέ μεριά,οπότε θα επιδιώξω να βρω μαύρο,αλλά όταν θα είμαι έτοιμος και θα έχω βρεί την κατάλληλη ευκαιρία θα τα κοιτάξω και τα δύο καλά για να είμαι σίγουρος. Πιο πολύ με προβληματίζει μήπως να πάρω το 42mm αντί για το 40.. ο Σπύρος μου είπε πως το 42 είναι θηρίο στο χέρι, δίνει όγκο πολύ ενώ το 40 είναι αρκετά μαζεμένο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9507 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 17:33:32 μμ »
Τα 42mm παρεπιπτόντως τα συναντάω σχεδόν στα 1000 ευρώ παραπάνω από τα 40

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9508 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 17:34:39 μμ »
Εγώ έχω να καταθέσω ότι απόφοιτος της καλύτερης Ελβετικης σχολής,  μου έλεγε τότε μέχρι τα 5000  Ρολεξ. Τώρα όμως είναι ακριβότερα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #9509 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 17:37:29 μμ »
Λευκό?
Το λευκό μου κάνει πιο κυριλέ μεριά,οπότε θα επιδιώξω να βρω μαύρο,αλλά όταν θα είμαι έτοιμος και θα έχω βρεί την κατάλληλη ευκαιρία θα τα κοιτάξω και τα δύο καλά για να είμαι σίγουρος. Πιο πολύ με προβληματίζει μήπως να πάρω το 42mm αντί για το 40.. ο Σπύρος μου είπε πως το 42 είναι θηρίο στο χέρι, δίνει όγκο πολύ ενώ το 40 είναι αρκετά μαζεμένο.

42ρι μαύρο είναι μ@μ@το...!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions