Αποστολέας Θέμα: Rolex  (Αναγνώστηκε 2247490 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Vagelis

• Επισκέπτης
Απ: Rolex
« Απάντηση #7335 στις: Φεβρουάριος 06, 2017, 00:27:21 πμ »

το date θέλει γυάλισμα αλλά με έχει πιάσει η τσιγκουνιά μου.. άσε που παίζει και να το πουλήσω, δεν είναι με τίποτα keeper.

...αν είναι να το πουλήσεις, ΜΗΝ το γυαλίσεις. Καλύτερη τιμή θα πιάσεις αγυάλιστο, απο τους πραγματικούς συλλέκτες, που το βλέπουν πως είναι, και όχι όπως θα το κάνεις.

Και αν δεν το γυαλίσει "μαστορας" θα στο καταστρέψει, ήδη αν είναι καλή η φωτό, το lug στις 7 είναι πιο λεπτό απο αυτό των 5. Και έχει ήδη και άλλο μπρασελέ. Αρα δεν πάς για "καλό", vintage, αλλά απλώς για ένα ρολόι. ΠΡΟΣΕΞΕ !

μα είναι το αυθεντικό/μανίσιο ας πούμε μπρασελέ, τα νούμερα και στα 2 είν τα ίδια. για το lug ίσως ειναι η φωτογραφία γιατί φαίνονται τα ίδια από κοντά. ίσως έχεις δίκοι για το γυάλισμα, σίγουρα θα εκτιμηθεί περισσότερο αγυάλιστο. έχω ένα quote στα 1500 gbp. ήδη.
Και το σκέφτεσαι;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7336 στις: Φεβρουάριος 06, 2017, 00:28:06 πμ »

Γιώργο ένα τέτοιο πρέπει να πάρω της γυναίκας μου πλάκα πλάκα.. έχει κολλήσει με το Omega constellation αυτή και δεν ξεκολλάει..

Εχει ένα καταπληκτικό καντράν, που κάνει νερά και ιριδισμούς, αλλά δεν κατάφερα να τις "εγκλωβίσω". Next Sunday !  ;)

Στα Ελληνικά, σαν μικρά παιδιά, το λέγαμε φίλντισι. Τώρα πως να το πώ ?

Είναι το άσπρο αδιαφανές υλικό που παίρνουμε από τους χαυλιόδοντες (αλλά και τα δόντια) του ελέφαντα.  Η λέξη φίλντισι προέρχεται από την Τουρκική λέξη fil-dis όπου σημαίνει ελεφαντόδοντο. Το Φίλντισι έχει εξαιρετική υφή και ελαστικότητα. Το Φίλντισι έχει κρεμώδες χρώμα που κιτρινίζει με τον καιρό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #7337 στις: Φεβρουάριος 06, 2017, 00:29:41 πμ »

το date θέλει γυάλισμα αλλά με έχει πιάσει η τσιγκουνιά μου.. άσε που παίζει και να το πουλήσω, δεν είναι με τίποτα keeper.

...αν είναι να το πουλήσεις, ΜΗΝ το γυαλίσεις. Καλύτερη τιμή θα πιάσεις αγυάλιστο, απο τους πραγματικούς συλλέκτες, που το βλέπουν πως είναι, και όχι όπως θα το κάνεις.

Και αν δεν το γυαλίσει "μαστορας" θα στο καταστρέψει, ήδη αν είναι καλή η φωτό, το lug στις 7 είναι πιο λεπτό απο αυτό των 5. Και έχει ήδη και άλλο μπρασελέ. Αρα δεν πάς για "καλό", vintage, αλλά απλώς για ένα ρολόι. ΠΡΟΣΕΞΕ !

μα είναι το αυθεντικό/μανίσιο ας πούμε μπρασελέ, τα νούμερα και στα 2 είν τα ίδια. για το lug ίσως ειναι η φωτογραφία γιατί φαίνονται τα ίδια από κοντά. ίσως έχεις δίκοι για το γυάλισμα, σίγουρα θα εκτιμηθεί περισσότερο αγυάλιστο. έχω ένα quote στα 1500 gbp. ήδη.

Βγάλε μία από το πλάι, γιατί αυτή με ξεγελάει ίσως ( για το μπρασελέ λέω )
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7338 στις: Φεβρουάριος 06, 2017, 00:48:43 πμ »

Γιώργο ένα τέτοιο πρέπει να πάρω της γυναίκας μου πλάκα πλάκα.. έχει κολλήσει με το Omega constellation αυτή και δεν ξεκολλάει..

Εχει ένα καταπληκτικό καντράν, που κάνει νερά και ιριδισμούς, αλλά δεν κατάφερα να τις "εγκλωβίσω". Next Sunday !  ;)

Είναι το άσπρο αδιαφανές υλικό που παίρνουμε από τους χαυλιόδοντες (αλλά και τα δόντια) του ελέφαντα.  Η λέξη φίλντισι προέρχεται από την Τουρκική λέξη fil-dis όπου σημαίνει ελεφαντόδοντο. Το Φίλντισι έχει εξαιρετική υφή και ελαστικότητα. Το Φίλντισι έχει κρεμώδες χρώμα που κιτρινίζει με τον καιρό.
mother of pearl  :)

http://www.atimelyperspective.com/blog/2013/07/25/how-mother-of-pearl-dials-are-made.html
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #7339 στις: Φεβρουάριος 06, 2017, 00:58:06 πμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Evangelos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7340 στις: Φεβρουάριος 06, 2017, 02:13:00 πμ »

better?

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The impediment to action advances action. What stands in the way becomes the way

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #7341 στις: Φεβρουάριος 06, 2017, 03:36:09 πμ »

Oooops! Αυτό με τους ιριδισμούς είναι καμωμένο από όστρακα! Το έλεγα κι εγώ (λανθασμένα) φίλντισι, όμως η σωστή ονομασία είναι σεντέφι (mother of pearl).
Το φίλντισι (ivory), που προέρχεται από το ελεφαντόδοντο, είναι τελείως διαφορετικό υλικό και σε υφή και χρώμα.

Ιδού, λοιπόν, ένα πολύ ωραίο σεντεφένιο dial.   -Θ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #7342 στις: Φεβρουάριος 06, 2017, 11:21:55 πμ »

better?
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

No Sir !

Αυτά θεωρητικά, πρέπει να είχαν riveted, ή έστω folded. Αν είναι παλιό.

Αν έχει solid και μαμίσιο, πρέπει να είναι πολύ νέο. πχ 6694 / 0. Αλλά αυτά είναι δεκαετία 80, εν κυκλοφορία μέχρι σχεδόν το 1990.

Το πρόβλημά τους είναι ότι θέλουν κούρδισμα. Εχεις τον κωδικό του μοντέλου ?

Οπότε , μια τέτοια , βοηθάει.

upload an image
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7343 στις: Φεβρουάριος 06, 2017, 16:23:19 μμ »
ααα!!! σε πιάνω! εννοείς το μπρασελέ πο χει κάτι σαν καπάκια στα πλαινά!

το quartz είναι L, 1989 και έχει solid endlinks,

το 6694 είναι serial 7****** οπότε πάει για 81-83. δεν εχει καπάκια. δεν το φοράω αυτήν την στιγμή αλλά θα τσεκάρω μόλις πάω σπίτι.

το να 'χει καπάκια είναι καλό? δείχνει σαν ψεύτικο αν μη τι άλλο, no?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The impediment to action advances action. What stands in the way becomes the way

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #7344 στις: Φεβρουάριος 06, 2017, 16:33:14 μμ »
ααα!!! σε πιάνω! εννοείς το μπρασελέ πο χει κάτι σαν καπάκια στα πλαινά!

το quartz είναι L, 1989 και έχει solid endlinks,

το 6694 είναι serial 7****** οπότε πάει για 81-83. δεν εχει καπάκια. δεν το φοράω αυτήν την στιγμή αλλά θα τσεκάρω μόλις πάω σπίτι.

το να 'χει καπάκια είναι καλό? δείχνει σαν ψεύτικο αν μη τι άλλο, no?

....αφού είναι τοσο καινούργιο, δεν έχει riveted, ουτε folded. Ειναι το μαμίσιο αυτό που έχει.

Αν δεν ήταν-ξεβίδωσε κορώνα-κούρδισε-ξαναβίδωσε κορώνα, θα ήταν ιδανικό για beater, δεν σπάει, δεν χαλάει  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7345 στις: Φεβρουάριος 06, 2017, 17:14:10 μμ »
καινούριο?? το ένα είναι ίσα με μένα ίσως και λίγο μεγαλύτερο και το άλλο είναι ελαφρώς νεότερο!!

όπως και να 'χει το 6694 είναι για πώληση, το  17000 είναι beater. τα άλλα ρολόγια που 'χω εδω παραείναι καλά για κάθε μέρα πάλη με τις γωνίες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7346 στις: Φεβρουάριος 06, 2017, 17:16:21 μμ »
ωω!! το 6694 είναι κουρδιστό! αυτό κάνω, ξεβιδώνω, κουρδίζω και μετά βίδωμα ξανά,

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #7347 στις: Φεβρουάριος 06, 2017, 18:49:19 μμ »
ωω!! το 6694 είναι κουρδιστό! αυτό κάνω, ξεβιδώνω, κουρδίζω και μετά βίδωμα ξανά,

...για τον λόγο αυτό, εδιωξα το DAYTONA !  :'(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7348 στις: Φεβρουάριος 06, 2017, 22:12:09 μμ »

...για τον λόγο αυτό, εδιωξα το DAYTONA !  :'( (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

δε ξέρω τι φταίει με 'μένα αλλά εγώ χαίρομαι να τα κουρδίζω κάθε φορά που τα φοράω.. και να φανταστείς εδώ έχω ακόμη το reverso granδ (manual wind), το speedmaster (manual wind) & το longines που παίρνει στροφή και με κίνηση και με κούρδισμα αλλά προφανώς εγώ το ξεκινώ με κούρδισμα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7349 στις: Φεβρουάριος 06, 2017, 22:23:10 μμ »

...για τον λόγο αυτό, εδιωξα το DAYTONA !  :'( (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

δε ξέρω τι φταίει με 'μένα αλλά εγώ χαίρομαι να τα κουρδίζω κάθε φορά που τα φοράω.. και να φανταστείς εδώ έχω ακόμη το reverso granδ (manual wind), το speedmaster (manual wind) & το longines που παίρνει στροφή και με κίνηση και με κούρδισμα αλλά προφανώς εγώ το ξεκινώ με κούρδισμα.
Σ αυτό συμφωνούμε...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions