Από ότι έγραψα εκεί στάθηκες ; Φαίνεται από όλο το ποστ μου το γιατι . Άντε να σου πω αν και το θεωρώ αυτονόητο το νόημα .Για να γιγαντώσει κι άλλο αυτή τη τρέλα γύρω από το όνομα της .Για να πάνε τα απλά sub 30k ,Για να γίνουν τα πιο ποθητά αντικείμενα στον κόσμο.Για να δεις αυτο που βλέπεις σήμερα επι 10 … Προφανώς ΔΕ θα το κάνει αλλά σου λέω πως είναι πιο <<λογική>> κίνηση να τη μειώσει από το να την αυξήσει χάριν υπερβολής…
Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αυξήσει ή να μειώσει την παραγωγή.

Και με τα τώρα κρατούντα, η ζήτηση / έλλειψη, είναι δεδομένη. Γιατί να αλλάξει και κάποιες άλλες παραμέτρους ?
Εξ άλλου, δεν είναι αχόρταγος καπιταλιστής ! Ενα ίδρυμα είναι, και .........κάνει δουλειά του.

Στους έμπειρους από επιχειρήσεις, να θυμίσω ότι ουσιαστικές αλλαγές, πχ δομικές ( αύξηση εργαλειομηχανών / παραγωγής ), ή οργανωτικές ( αύξηση βαρδιών ), αποφασίζονται για αντιμετώπιση ουσιαστικών ελλείψεων, είτε σε συνεχή ανάπτυξη / ζήτηση, λόγω βιοτικού επιπέδου, ή σε περιόδους κατάρρευσης του ανταγωνισμού πχ μια φωτιά, τελωνειακοί ή λόγοι εμπάργκο. Και πάντα λαμβάνεται υπ' όψιν εκτός από το κόστος, και ο απαιτούμενος ΧΡΟΝΟΣ πραγματοποίησης.
Οταν οι λόγοι είναι συνεχείς, και όχι εποχιακοί, πάμε σε δομικές, αν είναι περιοδικοί, σε οργανωτικές.
πχ, με την πανδημία, κάποιοι επένδυσαν στην παραγωγή μασκών, ( ξέρω εταιρεία ),
πχ το καλοκαίρι, με την αύξηση του τουρισμού, κάποιοι παραγωγοί αναψυκτικών, μπαίνουν σε 3-πλή βάρδια, όταν τον χειμώνα έχουν μια. Και αυτό γίνεται λόγω εποχικότητας, μια και κάποιος θα πάρει το μερίδιο αν δεν το κάνουν.
πχ με την πανδημία, θα μπορούσαν με 1000 κοντέϊνερς να κάνουν ΜΕΘ. Αλλά, τα απαιτούμενα μηχανήματα, θα κάνανε 2-3 χρόνια να παραδοθούν, και η εκπαίδευση ειδικοπυ προσωπικού, θα έπαιρνε κανένα 6-μηνο - χρόνο ?
Η κα Ρόλεξ, δεν έχει κάποιο λόγο να κάνει ΤΙΠΟΤΑ από τα δύο, μια και η ζήτηση, δεν έιναι εποχιακή ( 3-μηνο, 6-μηνο ), ούτε οι πελάτες, το συντριπτικό ποσοστό τους, θα πάει αλλού.
Από την άλλη, με δεδομένες τις συνθήκες παραγωγής και την ασφάλεια ( χρυσά / διαμάντια ) που απαιτείται, συν την ποιοτική παραγωγή ( εκπαίδευση ), συν τα εξειδικευμένα μηχανηματα / απαίτηση χρόνου απόκτησης, δεν έχει ΙΜΟ κανέναν λόγο να εμπλακεί σε τέτοιες περιπέτειες.
Ακολουθεί τα παγιωμένα, και όλα καλά.