Ο πάπας των φτωχών, πήγε στη μπουτίκ της Swatch?
Οι "μεγάλοι", δεν πάνε στις μπουτίκ ή στα μαγαζιά.

ή πάνε τα μαγαζιά στους "μεγάλους", ή οι υποτακτικοί τους.

Το 2007, αρχές Αυγούστου, είδα σε χρυσάδικο στην Νάουσα της Πάρου, ένα κόσμημα που μου άρεσε και σκέφτηκα να το πάρω για την γιορτή της κυρίας ( 15-Αυγουστο ).
Πήγα κρυφά ένα απόγευμα, αφήνοντας την οικογένεια στην Παροικιά, με τις παρέες τους, να το πάρω. Θα ήταν 12-13 Αυγουστου. Φτάνω στο χρυσάδικο, και η μισή βιτρίνα ( και το υπόψιν ) ......άφαντη.

Μπαίνω και ρωτάω, και μου απαντάνε ότι έχουν στείλει την συλλογή στο ξενοδοχείο, ( τότε 500 Ε την βραδυά ) επειδή είχε έρθει η κα ...............( μεγάλη τηλεοπτική παρουσία ), για να διαλέξει τι θέλει.

Ρωτάω πότε θα τα επιστρέψει γιατί ενδιαφέρομαι για το ( περιγράφω το κόσμημα ).
- Ε, μέχρι τις 20 στα σίγουρα.

Λέω, δεν μπορείτε να την ρωτήσετε για το συγκεκριμένο, αν την ενδιαφέρει, ώστε να το επιστρέψει ? Θα το ήθελα για δώρο στις 15, και δεν έχω τέτοιο περιθωριο χρόνου !
-Μα τι λέτε κύριε, θα την ενοχλήσουμε για κάτι τέτοιο ?

Πήγα αλλού, πήρα κάτι άλλο, ( αντιστοιχο σχέδιο αλλά όχι τόσο όμορφο στην λεπτομέρεια) γιατί δεν μπορούσα να επιβιωσω την 15η χωρίς δώρο.

Προς το τέλος Αυγουστου, που βρεθήκαμε πάλι στην Νάουσα οικογενειακώς, κλεφτά, είδα την βιτρίνα και το υπόψιν ήταν εκεί. Δεν το πήρε η κα, γιατί για το επίπεδό της αυτό ήταν .........φτηνιάρικο.

Εως σήμερα, την αποστολή συλλογών στα ιδιαίτερα των "μεγάλων", την βίωσα αρκετές φορές. Την δε "εκτέλεση αγορών" από υποτακτικούς, την βλέπουμε ακόμα και σήμερα παντού, από S/M μέχρι "όπου δεί".

Σπάνια θα δούμε "φίρμες" να ψωνίζουν στα τυπικά μαγαζιά που πάμε και εμείς, οι "πλατιές λαϊκές μάζες".