Μια που τελικά δεν αντιστάθηκα στο GA-2100 και εδώ και μερικές ώρες το έχω στην κατοχή μου, είπα να γράψω τις πρώτες εντυπώσεις μου:
- Όπως έγραψα και στις ρολογότσαρκες, είναι πανάλαφρο, δίνοντας την ίδια αίσθηση στο φόρεμα με τα DW-5600 και GWM-5610, από τα οποία μάλιστα είναι και λεπτότερο.
- Δεν έχω ψάξει αν είναι από το ίδιο υλικό με τα άλλα G-SHOCK μου ή όχι. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι το λουράκι είναι πιο μαλακό σε σχέση με ότι έχω συνηθήσει από τα υπόλοιπα.
- Στο σκοτάδι οι δείκτες του φωσφορίζουν ικανοποιητικότατα.
- Ρυθμίζεται πάρα πολύ εύκολα, όντας στην ιδια λογική με τα περισσότερα CASIO που έχουν περάσει από τα χέρια μου. Το άλλο anadigi που έχω από CASIO είναι αρχαίο, οπότε δεν ξέρω πως είναι τα σύγχρονα υβριδικά της εταιρείας, αλλά με εντυπωσίασε ότι οι δείκτες ρυθμίζονται αυτόματα (στο παλιό μου CASIO είναι χειροκίνητη η ρύθμιση) και επίσης υπάρχει και συνδυασμός πλήκτρων που απομακρύνει τους δείκτες από το ψηφιακό καντράν για να μην εμποδίζουν στις ρυθμίσεις.
- Τα ξυπνητήρια (5 στο πλήθος) ακούγονται δυνατά για G-SHOCK. Καλό θα ήταν 1 από τα 5 να έχει και snooze, καλώς έχω καλομάθει από το GWM-5610, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα.
Ακολουθεί και φωτογραφία για να μπορέσουν να γίνουν και οι απαραίτητες συκγρίσεις:
Αυτά προς το παρόν.
Επανέρχομαι με μερικά ακόμη σχόλια για το 2100:
- To (προφανές) αρνητικό αφορά στο inverted screen, το οποίο κλασικά είναι δυσανάγνωστο και χρειάζεται ειδικές φωτιστικές συνθήκες για να το διαβάσει κανείς.
- Στο ίδιο μήκος κύματος, η οθόνη είτε inverted είτε όχι (ήδη υπάρχει εκδοχή του ρολογιού με κανονική), είναι πολύ μικρή. Χρειάζεται να προσπαθήσεις να τη διαβάσεις και θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν ως "επικουρική"
- Το ρολόι μπορεί να είναι πανάλαφρο και λεπτό αλλά έιναι μεγάλο. Δεν είναι για όλους τους καρπούς. Εγώ είμαι ογκώδης και με σχετικά μεγάλο καρπό και μου είναι οκ. Όσοι έχετε μικρότερα χέρια μην το αγοράσετε αν δεν το δοκιμάσετε.
Ακολουθεί ακόμη μια φωτο για συγκρίσεις. Αριστερά είναι το MDV-106, γνωστό θηριάκι, και δεξιά το γνωστό σε όλους SKX007: