Επανέρχομαι μετά από ένα μικρό διάλειμμα και με αφορμή τη φωτό που πόσταρα εδώ:
http://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=121.msg509424#msg509424Ήθελα να γράψω πάλι δυο λόγια για το MDV-106.
Πριν περίπου 2 μήνες, όταν είχα αποφασίσει ότι θα πρέπει να μειώσω τη μικρή μου συλλογή, έδωσα το MDV μαζί με ένα άλλο ηλεκτρονικό της CASIO με σκοπό να αγοράσω ένα G-SHOCK. Πάρα πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι είχα κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος, γιατί ένα τέτοιο VFM δεν πρέπει να το αποχωρίζεται κανείς, με την προυπόθεση βέβαια ότι του αρέσει.
Στο διάστημα λοιπόν χωρίς το MDV, ασχολήθηκα με τα φτηνά μου μηχανικά (ή SEIKO ή με μηχανές SEIKO, 7009/7s26/NH35) και πολύ γρήγορα διαπίστωσα ότι για τη δική μου ιδιοσυγκρασία και κυρίως για τη δική μου τσέπη είναι εντελώς μάταιο να αγοράζω μηχανικά ρολόγια που δε με καλύπτουν και έτσι εν ολίγοις αποφάσισα ότι από δω και πέρα θα "παίζω μόνο με quartz".
Όταν αναφέρομαι στην "ιδιοσυγκρασία" μου, εννοώ κυρίως 2 πράγματα. Θέλω να φοράω ένα ρολόι:
- παντός καιρού (να το φοράω και να το ξεχνάω)
- με καλή χρονομετρία
Μια που στα λεφτά που διαθέτω, η δεύτερη προυπόθεση είναι αδύνατον να επιτευχθεί με μηχανικό, και μια που ήθελα ένα quartz που να μην είναι ηλεκτρονικό, αποφάσισα να αγγαρέψω (για τελευταία φορά) τον καλό μου φίλο από της ΗΠΑ να μου φέρει ακόμη ένα MDV-106. Παράλληλα αγόρασα ακόμη μια βάφλα από Cheapestnatostraps και από την ημέρα που παρέλαβα το MDV δεν έχει βγει από το χέρι μου.
Το νέο αυτό κομμάτι, φαίνεται να τα πηγαίνει από χρονομετρία όπως και το προηγούμενό μου. Σε 11 περίπου ημέρες που το μετρώ δεν έχει χάσει ακόμη 1sec (με το μάτι το βλεπω να είναι κοντά στο -0.5sec), ενώ όσον αφορά στα υπόλοιπα δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτε από το προηγούμενο.
Μερικές φορές σκέφτομαι το πόσο σκεπτικός ήμουν πριν το αγοράσω και πως σε ένα άλλο νήμα ανέφερα μια σειρά από βλάβες που είχα διαβάσει γι' αυτό online, θεωρώντας το αναξιόπιστο κλπ και πως τελικά επέστρεψα σ' αυτό, αυτή τη φορά για να το κανω "το ρολόι μου".
Κλείνοντας, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, αλλά σύμφωνα με τα specs το MDV-106 φορά τη μηχανή
CASIO 2784. Αυτή δεν είναι άλλη από την ταπεινή
Miyota 2115: