Αποστολέας Θέμα: CASIO  (Αναγνώστηκε 1723751 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
Απ: CASIO
« Απάντηση #4620 στις: Δεκέμβριος 29, 2016, 21:54:09 μμ »
Έχω το ρολόι. Αλλά δε θυμάμαι τίποτα!!!!

Βασικα και γω για το εφε θα το επαιρνα!!!  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4621 στις: Δεκέμβριος 29, 2016, 21:57:37 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Paolo21r

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4622 στις: Δεκέμβριος 29, 2016, 22:41:42 μμ »
Εδώ και πέντε ώρες ψάχνω πως γίνεται reset και δεν εχω βρει τπτ δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν υπάρχει τέτοια επιλογή,το μονο που βρήκα είναι να βγει η μπαταρία αλλά μιας ημέρας ρολόι δεν θέλω να το ρισκαρω καμμία ιδέα κάνεις?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #4623 στις: Δεκέμβριος 29, 2016, 22:44:34 μμ »
Έχω το ρολόι. Αλλά δε θυμάμαι τίποτα!!!!

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) Βασικα και γω για το εφε θα το επαιρνα!!!  :D
Exει ενα manual τόμο ολόκληρο!

Το είχα κι εγώ το ρολόι αλλά το έδωσα. Με δυσκόλευε η σκούρα οθόνη και η σχετικά μικρή γραμματοσειρά. Με την πρεσβυωπία όχι το υψόμετρο, ούτε την ώρα δεν έβλεπα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #4624 στις: Δεκέμβριος 29, 2016, 22:45:39 μμ »
Εδώ και πέντε ώρες ψάχνω πως γίνεται reset και δεν εχω βρει τπτ δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν υπάρχει τέτοια επιλογή,το μονο που βρήκα είναι να βγει η μπαταρία αλλά μιας ημέρας ρολόι δεν θέλω να το ρισκαρω καμμία ιδέα κάνεις?

Ποια μπαταρια? Tough solar ειναι... ???
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος Paolo21r

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4625 στις: Δεκέμβριος 29, 2016, 22:53:57 μμ »

Ποια μπαταρια? Tough solar ειναι... ???
Ναι φίλε μου η ηλιακή ενέργεια κάπου αποθηκεύεται προφανώς σε κάποια μπαταρια αλλιώς δεν θα δούλευε στα σκοτάδια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4626 στις: Δεκέμβριος 29, 2016, 23:03:50 μμ »
Το έκανα και μου βγάζει -34m  πράγμα αδύνατο,για αυτο το λογο ψάχνω να βρω πως γίνεται το hard reset φαντάζομαι ότι έχει προβλεφθεί κάτι τέτοιο

Θα σου απαντήσω στα άλλα μετά, αλλά το -34 στο βγάζει, γιατί σήμερα έχει χαμηλό βαρομετρικό, και με βάση το 1013 του ιδανικού και ύψους θαλάσσης, σε πάει στα Τάρταρα  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Paolo21r

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4627 στις: Δεκέμβριος 29, 2016, 23:14:20 μμ »
Βαρομετρικό Τώρα μου δείχνει 1019 ειναι φυσιολογικό?υπόψιν επικρατεί μεγαλη κακοκαιρία αυτή την στιγμή,Επίσης στο γράφημα.μου δείχνει ανοδική πορεία που το έψαξα δείχνει ότι έχει καλό καιρό ,κάπου το έχω χάσει εντελώς για αυτο ψάχνω τρόπο για να.κάνω reset ,Επίσης πλέον δεν με αφήνει να κάνω χειροκίνητη λήψη απο την ραδιοσθχνοτητα ,πρέπει να τα εχω κάνει μαντάρα.γνωρίζετε αν το σέρβις εξυπηρετεί τηλεφωνικά?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #4628 στις: Δεκέμβριος 29, 2016, 23:35:33 μμ »
Από ότι λέει αυτός εδώ: http://www.g-shockzone.com/showthread.php?4148-casio-gw-9400-Rangeman-accuracy/page2

είναι πολύ σημαντικό να βάλεις σωστά τις συντεταγμένες και μετά να αφήσεις το ρολόι στην ησυχία του για 2 ώρες. Νομίζω όμως πως το πρόβλημα σου είναι πως δε μπορεί να λάβει τις ραδιοσυχνότητες εκεί στη Νάξο που είσαι. Μάλλον σε κάποιο ταξίδι σου στην Αθήνα θα πρέπει να κάνεις μια ρύθμιση.
Από την άλλη για κάνε ξανά έναν έλεγχο αν είναι σωστές οι συντεταγμένες που έχεις ή αν τις έχεις βάλει σωστά. Παράτα το το μέχρι αύριο στη βεράντα (μπας και πιάσει τίποτα) και το ξαναβλέπεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #4629 στις: Δεκέμβριος 29, 2016, 23:47:06 μμ »
λοιπον η αυτοματη ρυθμιση της ωρας μαλλον δεν θα δουλεψει ποτε μιας και το κοντινοτερο σημειο που φτανουν τα ραδιοκύματα(δεν συντονιζει με δορυφορο αλλα με ραδιοσυχνοτητα) είναι η Αθηνα.

...από ποιόν ραδιοσταθμό λαμβάνει ? Τα ραδιοκύματα φθάνουν και πέρα από την Αθήνα.

το θερμομετρο για να δειξει σωστα πρεπει να μεινει εκτος καρπου 20-25 λεπτα. το αλτιμετρο μετραει υψομετρο με βαση την βαρομετρικη πιεση. για να δειχνει σωστα πρεπει να πας στο επιπεδο της θαλασσασ και να ορισεις την στιγμιαια βαρομετρικη πιεση. (αυτό μπορεις να το μαθεις απ την μετεωρολογική υπηρεσια του αεροδρομιου.) από κει και περα θα μετραει σωστα. μεσα στο σπιτι είναι δυσκολο να δειχνει σωστα μιας και η βαρομετρικη πιεση σε κλειστους χωρους δεν είναι σωστη. τωρα για το γράφημα του βαρομετρου να σου πω την αληθεια δεν θυμαμαι τι συμαινει. αν το ψαξεις λιγο στο νετ θα βρεις. δεν είναι τπτ δυσκολο.συντεταγμενες που εβαλες στο ρολοι? μηπως εκανες καλιμπραρισμα στην πυξίδα? θα σου βγαζει λαθος τον βορα μαλλον τωρα

Ας βάλουμε τα πράγματα στην σωστή βάση.

Η βαρομετρικη πίεση, είναι η ΙΔΙΑ, είτε μέσα στο σπίτι, είτε σε ατομικό καταφύγιο, είτε στην παραλία. Αρκει, όλα αυτά να είναι στο αυτό ΥΨΟΜΕΤΡΟ ! Διαφορετική βαρομετρική πίεση, θα έχουμε μόνον μέσα σε θάλαμο πίεσης, ή υποπίεσης ( εκπαίδευση καταδύσεων ή αεροπορίας ), ή αποστειρωμένο θάλαμο χειρουργείου με διαφορική πίεση για να μην εισέρχονται μικρόβια.

Η βαρομετρικη πίεση είναι ένα μέγεθος που ορίζεται από την πυκνότητα του αέρα και συνεπώς από την θερμοκρασία και το υψόμετρο.

Η στάνταρντ ατμοσφαιρα έχει ορισθεί στα 1013 mb, και θεωρείται η βάση για να καλιμπράρεις, μια ηλιόλουστη ημέρα, στο επίπεδο της θάλασσας, το επίπεδο ύψους ΜΗΔΕΝ.

Από εκεί και πέρα, ανεβαίνοντας, μειώνεται η ατμοσφαιρική ( βαρομετρική ) πίεση, και το ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ που την μετράει την δίνει σαν ένδειξη ΥΨΟΥΣ.

( Αν έχετε βαρόμετρο στο σπίτι, και μεταβάλλει την ένδειξή του λόγω καιρού, δεν σημαινει ότι το σπίτι σας ανέβηκε ή κατέβηκε όροφο  :D :D :D )

Και στην αεροπορία, στο υψόμετρο ( ένδειξη ύψους ) βάζουμε 1013 για την αρχική κίνηση, και μετά, αλλάζουμε στην κανονική που μας δίνει το αεροδρόμιο, για να έχουμε σωστότερη ένδειξη ύψους.

uploading images

Διαφορετικό ύψος έχουμε με 1013, και διαφορετικό με 960. Αν ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, και αφήσουμε το 1013, ενώ η πραγματική είναι 960, μας δείχνει ύψόμετρο ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, δηλαδή ΨΕΥΔΩΣ ότι είμαστε ΨΗΛΑ, ΧΩΡΙΣ να είμαστε, και μερικά αεροπλάνα "καρφώνονται" σε κάτι διάσελα, και λένε μετά "..για 5 μέτρα δεν το πέρασε". Πολλά μπορω να πω, αλλά όχι εδώ.

Το γράφημα, απλώς δείχνει την μεταβολή του βαρομετρικού, στην διαρκεια του χρόνου, ώστε να μπορείς να παρακολουθήσεις την μεταβολή του καιρού. Σε ένα βουνό, ( κακό βουνό ), μία έγκαιρη ειδοποίηση για επιδείνωση, μπορεί να σώσει ζωές.

Η πυξίδα, δεν καλιμπραρεται από τις συντεταγμένες. Εχει άλλη μεθοδο, πρέπει να διαβάσεις μάλλον λίγο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4630 στις: Δεκέμβριος 30, 2016, 08:02:47 πμ »
Μην το κάνεις για κανένα λόγο. Το ρολόι είναι μία χαρά. Διάβασε το manual.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Paolo21r

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4631 στις: Δεκέμβριος 30, 2016, 09:59:16 πμ »
Δεν εχω σκοπο να το κάνω το διάβασα το manual έκανα ρεσετ στον αισθητήρα και μου δείχνει -70 μετρα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4632 στις: Δεκέμβριος 30, 2016, 10:38:53 πμ »
Δεν εχω σκοπο να το κάνω το διάβασα το manual έκανα ρεσετ στον αισθητήρα και μου δείχνει -70 μετρα
Ετσι δείχνει. Αφού μετά το reset δεν έχει σημείο αναφοράς και μέτρα από το βαρόμετρο. Αν ξέρεις το υψόμετρο εκεί που είσαι η πας θάλασσα και βάλεις 0 μετά θα είσαι οκ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #4633 στις: Δεκέμβριος 30, 2016, 11:59:27 πμ »
Ετσι δείχνει. Αφού μετά το reset δεν έχει σημείο αναφοράς και μέτρα από το βαρόμετρο. Αν ξέρεις το υψόμετρο εκεί που είσαι η πας θάλασσα και βάλεις 0 μετά θα είσαι οκ

Αν βάλει reset, και με αυτόν τον καιρό, βάλει στην θάλασσα 0 ύψος, μόλις ανέβει η βαρομετρική ( βελτίωση καιρού ), πάλι μείον θα του δείχνει.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4634 στις: Δεκέμβριος 30, 2016, 12:00:35 μμ »

Αν βάλει reset, και με αυτόν τον καιρό, βάλει στην θάλασσα 0 ύψος, μόλις ανέβει η βαρομετρική ( βελτίωση καιρού ), πάλι μείον θα του δείχνει.
Σωστά. Δεν έχει άλλο τρόπο το ρολογακι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions