Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους...
Κατά δεύτερον, προχθες, αφού το δοκίμαζα στο χέρι μου και το χάζευα πειράζοντας τις ρυθμίσεις, αναγκάστηκα να το ρίξω στο διάβασμα.
Από το μικρό manual μου έβγαιναν τα μάτια και έτσι μπήκα στην σελίδα της casio και διάβασα το pdf.
-Μερικά λόγια για το ίδιο το ρολόι. Αξίζει κάθε ευρώ γιατί έχει αυτό το die-hard και αυτός είναι ο λόγος που το πήρα.
Είναι αρκετά άνετο στο χέρι και βοηθάνε και τα φλαπς κάτω από το λουράκι που λειτουργούν σαν ελατήρια. Είναι ελαφρύ, 71g.
Το dial του είναι ευανάγνωστο εκτός από την ένδειξη της Σελήνης που θα ήθελα να είναι λίγο μεγαλύτερο το κυκλάκι της.
-Διάφορες ρυθμίσεις και λειτουργίες.
Στη βασική οθόνη βλέπεις την ώρα, είτε 12ωρη, είτε σε 24ωρη μορφή. Ταυτόχρονα μπορείς να επιλέξεις να εμφανίζεται είτε το Day/Date, είτε κάποια 2η πόλη που έχεις επιλέξει και η ώρα αυτής. Κάτι σαν ηλεκτρονικό GMT.
Είναι τεχνολογίας tough solar. Kαι επειδή ήταν κλεισμένο στο κουτί του, παρόλο που η ένδειξη στο Power Reserve ηταν στο High, μόλις το χρησιμοποίησα μετά από κάποιες ώρες η μπαταρία έπεσε στο Medium. Το έβαλα λίγο κοντά στο τζάμι που βρήκα ήλιο χθες και σε 30 περίπου λεπτά ανέβηκε ξανά στο High. Μ'αρέσει πολύ αυτό το feature και ήταν και ένας από τους λόγους προτίμησης αγοράς.
Έχει και Power save ρύθμιση το οποίο έχω ενεργοποιημένο. Πρακτικά μετά από κάποια ώρα μη χρήσης, σβήνει η οθόνη και κάνεις οικονομία μπαταρίας. Επανέρχεται μόλις πατήσεις κάποιο κουμπί, ή το κινήσεις ή δει φως.
-Έχεις επιλογή πόλης, συνολικά 48 (ΑΤΗ for Athens) και έτσι έβγαλε αμέσως την ώρα μας. Και πέρα από αυτό είναι τεχνολογίας Multiband 6. Δηλαδή εντός και 6 φορές εντός της ημέρας, θα προσπαθήσει να πιάσει σήμα για να διορθώσει τις ώρες και τις ημερομηνίες (αν χρειάζεται). Αυτή είναι η αυτόματη ρύθμιση.
Φυσικά υπάρχει και η manual ρύθμιση, όπου βγαίνεις κάπου ανοιχτά πχ στο μπαλκόνι, κάνεις τα απαραίτητα κλικς για να μπεις στο κατάλληλο μενού και περιμένεις περίπου 2-3 λεπτά για να λάβει δεδομένα από την κεραία. Το έκανα προχθές το βράδυ. Απίθανο feauture. Ήταν ο δεύτερος λόγος αγοράς.
-Πατάς το κουμπί G και ανάβει το φως του. Επιλέγεις αν θες να διαρκεί 1.5sec ή 3sec. Έχει επίσης μία άλλη ρύθμιση. Τον αυτόματο φωτισμό ο οποίος λειτουργεί σε low light conditions. Για παράδειγμα οδηγείς και θες να δεις το ρολόι. Το στρέφεις προς εσένα και αυτόματα ανάβει το φως! Δυνατό feature. Το έχω ενεργοποιημένο βέβαια.
-Έχει 4 ξυπνητήρια και 1 Snooze. Το Snooze είναι αυτό που μετά από 5 λεπτά θα χτυπήσει ξανά. Για τους υπναράδες αυτό.
-Έχει μπιπ-μπιπ υπενθύμιση κάθε ώρα. Το οποίο ρυθμίζεις εσύ μάλιστα σε ποιο λεπτό θέλεις να χτυπάει. Για παράδειγμα μπορείς να μη θες να γίνεται υπενθύμιση στο ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ αλλά στο xx:07.
-Έχει stopwatch & timer
-Έχει ένδειξη σελήνης αλλά και την ηλικία αυτής. Για παράδειγμα σήμερα που έχουμε Πανσέληνο, φεγγάρι είναι της τάξεως των 14.4 ημερών ηλικίας. Πολύ ωραίο feature για τους αριθμολάγνους και παρατηρητικούς.
-Έχει γράφημα παλίρροιας. Εδώ για να δεις σωστά στατιστικά, θα πρέπει να βρεις την ώρα της Υψηλής Παλίρροιας στην περιοχή σου (το κανεις είτε μέσω internet, είτε από εφημερίδα). Βάζεις την ώρα Υ.Π. στο κατάλληλο μενού και αυτομάτως βγαίνει το σωστό γράφημα. Καλό feature, αλλά μου είναι αχρείαστο. Το χρησιμοποιούν οι surfers ή γενικά θαλάσσιοι τύποι όπως ψαράδες, ναυτικοί κλπ.
-Ρυθμίζει μόνο του Θερινή/Χειμερινή ώρα.
-Σε όλες τις ρυθμίσεις όπως mute, signal, radio calibration indicator, power save, power reserve, alarm, snooze, auto EL light, έχει κουτάκια στο dial για να βλέπεις αν είναι ΟΝ/OFF.
Αυτά σε γενικές γραμμές. Νομίζω πως δεν ξέχασα κάτι...