Αποστολέας Θέμα: Lange & Söhne  (Αναγνώστηκε 129608 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος oikogiorgos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Lange & Söhne
« Απάντηση #570 στις: Απρίλιος 11, 2021, 22:15:29 μμ »
...
Ο συγκεκριμένος μηχανισμός είναι -όπως θα γνωρίζεις- σημείο αναφοράς στη σύγχρονη ωρολογοποιία.
Όποιος καθαρόαιμος χρονογράφος φτιάχνεται, συγκρίνεται και μετριέται πάντα με το συγκεκριμένο μηχανισμό των Γερμανών απέναντί του.
...

Δηλαδή να ρωτήσω (είμαι και λίγο άσχετος), οι Γερμανοί ξεπέρασαν τους Ελβετούς;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος angelo

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #571 στις: Απρίλιος 11, 2021, 22:22:05 μμ »
Αγαπητέ Tangerine Dream.

Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για το χρόνο που αφιερωσες για να μου απαντήσεις εκτενώς στο ερώτημα μου. Κατανοώ τη σημασία της Κυριακής και εκτιμώ ιδιαίτερα την κίνηση σου.

Η αλήθεια είναι ότι το L1 δεν είναι το μόνο κομμάτι που έχω. Απλώς μιας και συστηθηκα μόλις σήμερα δε θεώρησα σωστό να παραθέσω αναλυτικά στοιχεία της συλλογής μου.
Ποσταρα το L1 καθώς αυτό έτυχε να φοράω.
Τα πολύ βαριά κομμάτια δεν τα έχω δοκιμάσει. Οχι ακόμα τουλάχιστον.

Όπως ανέφερα και στις συστάσεις μου, μου πήρε καιρό για να μπω λίγο βαθύτερα στην ALS. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως.
Έτσι και αλλιώς το ταξίδι στην ωρολογοποιεια είναι μακρύ και αναπόφευκτα επηρεάζεται από τις εμπειρίες μας και την ωρίμανση που φέρνει ο χρόνος.

Στα πλαίσια αυτά επεκτείνω βάσει των δυνατοτήτων μου τη συλλογή και σκέφτομαι να προσθέσω ένα χρονογραφο ALS.

Το 1815 πράγματι το έχω ψάξει αρκετά αλλά δε μου δόθηκε λόγω covid η δυνατότητα να το δω από κοντά καθώς θα έπρεπε να επισκεφτώ τη Boutique με την οποία έχω επικοινωνία.
Για τα pushers το είχα διαβάσει αλλά είναι πάντα καλό να στο επιβεβαιώνει κάποιος ο οποίος έχει προσωπική εμπειρία.

Το μοναδικό πράγμα το οποίο με προβληματίζει είναι το ύψος της κασας καθώς δε μου αρέσουν / πηγαίνουν oversized ρολόγια.
Είναι και ο λόγος που δε θα πήγαινα στο Dato.

Αναφορικά με το service που αναφέρεις δεν εκπλήσσομαι για το αποτέλεσμα. Πέραν της συντήρησης του μηχανισμού, τα cases δε γυαλιζονται απλά στα ALS. Οποιεσδήποτε αμυχες έχει το case γεμίζουν με υλικό από καρούλια του 1 χιλιοστού από το αντίστοιχο υλικό και στη συνέχεια το case γυαλιζεται. Αυτό πέραν του άρτιου αισθητικού αποτελέσματος επιτρέπει την επιδιόρθωση πολύ περισσότερες φορές. Κοινώς, πραγματικά μπορείς να περάσεις το ρολόι στην επόμενη γενιά.

Αναλυτικές τιμές για το service υπάρχει στο site της εταιρίας. To dato, όπως και το Flyback είναι tier 3, κοινώς 2300. Βάλε και τα εξτραδακια άρα makes sense το ποσό που ανέφερες.

Το Dial από ασήμι είναι πράγματι καταπληκτικό και είναι κάτι το οποίο αργά ή γρήγορα θα το ανέφερα. Είναι κάτι το οποίο δε μεταφέρεται μέσα από τις φωτογραφίες όσο τεχνίτης και αν είσαι. Το πώς το ρολόι πιάνει τη φωτεινότητα της μεσογειακής ημέρας είναι κάτι το ασύλληπτο.
Μόνο αν κάποιος φορέσει ένα ρολόι στον καρπό του το καταλαβαίνει.

Προσωπικά, θεωρώ την ALS μέσα στα κορυφαία brands με σημαντική δυναμική. Με  προβληματίζει ωστόσο το γεγονός ότι χρησιμοποιούν τακτικές άλλων εταιρειών που κατ' εμέ δε συνάδουν με το κύρος που επιδιώκουν και με την ποιότητα της δουλειάς που κάνουν και είναι κατά τα άλλα αμεμπτη.
Ίσως θα κατάλαβες ότι αναφέρομαι στο hype με το Odysseus και στο bundling αν δεν έχεις ιστορικό αγοράς από Boutique.

To distribution πράγματι αλλάζει και δυστυχώς δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Έχεις απόλυτο δίκιο.

Παρατήρησα ότι αναφέρεσαι σε παρελθοντικο χρόνο στα κομμάτια της συλλογής σου.
Αναφέρεις daytona, 5712. Και αν τα πρώτα τα αντικαθιστάς βάζοντας το χέρι λίγο βαθιά στην τσέπη, με το δεύτερο τι κάνεις αν χρειαστεί να το αποχωριστείς?

Φυσικά ρητορικό το ερώτημα. Πάντα μπορεί να συντρέχουν προσωπικοί λόγοι οπότε το ερώτημα δεν επιδέχεται απάντησης.

Σ ευχαριστώ και πάλι.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #572 στις: Απρίλιος 11, 2021, 22:39:35 μμ »

Οι πρωτοπόροι ήταν Άγγλοι Γερμανοί Γάλλοι που εξαιτίας διαφόρων καταστάσεων ( π.χ πόλεμος κτλ) έφευγαν και πήγαιναν Ελβετία  8)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dimitris Real,
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος angelo

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #573 στις: Απρίλιος 12, 2021, 10:51:08 πμ »
Στα team meetings στη Γερμανία λέει ο ένας ωρολογοποιος στον άλλο. Καλό το Lange 1 αλλά η τάση απαιτεί λίγο μεγαλύτερο case από 38,5 και καλό θα ήταν να κάνουμε το Dial και λίγο πιο ενδιαφέρον. Έχεις καμιά ιδέα?

Grand Lange 1 moonphase.
solid gold δίσκος σεληνης, 382 αστέρια, ειδική επεξεργασία για να μην αντανακλά όλα τα φάσματα του φωτός και να δίνει ένα βαθύ μπλε, ακρίβεια για μιάμιση ζωή. Χάνει 1 ημέρα στην τροχιά της σεληνης κάθε 122,6 χρόνια.

Καλή εβδομάδα σε όλους μας.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #574 στις: Απρίλιος 12, 2021, 13:30:26 μμ »
Στα team meetings στη Γερμανία λέει ο ένας ωρολογοποιος στον άλλο. Καλό το Lange 1 αλλά η τάση απαιτεί λίγο μεγαλύτερο case από 38,5 και καλό θα ήταν να κάνουμε το Dial και λίγο πιο ενδιαφέρον. Έχεις καμιά ιδέα?

Grand Lange 1 moonphase.
solid gold δίσκος σεληνης, 382 αστέρια, ειδική επεξεργασία για να μην αντανακλά όλα τα φάσματα του φωτός και να δίνει ένα βαθύ μπλε, ακρίβεια για μιάμιση ζωή. Χάνει 1 ημέρα στην τροχιά της σεληνης κάθε 122,6 χρόνια.

Καλή εβδομάδα σε όλους μας. (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Κορυφαία ποιότητα και μοναδικό φινίρισμα.Όπου βλέπω gooseneck σε open back το χαζεύω με τις ώρες.👏👏👏
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #575 στις: Απρίλιος 12, 2021, 14:24:39 μμ »

Κανείς δεν ξεπέρασε κανέναν, οι ίδιες οι εταιρείες ξεπερνούν ουσιαστικά τον εαυτό τους κάθε λίγο και λιγάκι με αυτά τα απίθανα πράγματα που φτιάχνουν (όπως λ.χ. το φετινό JLC Reverso 90th yr. anniversary).

Το Datograph όμως, τότε που βγήκε, υπήρξε καταλύτης για την Patek Philippe να πάει να σχεδιάσει νέο χρονογράφο (κάτι που έκανε, αλλά ο in-house χρονογράφος που ετοιμάστηκε ποτέ ουσιαστικά δεν ξεπέρασε το μηχανισμό των Γερμανών). Η όλη μαγεία που δίνει στο μηχανισμό της Lange τόσο ψηλή θέση και τον κάνει σημείο αναφοράς διαχρονικά, συνίσταται από αρκετούς παράγοντες - τεχνικούς αλλά και αισθητικούς. Τα ρολόγια των Ελβετών είναι υπέρτερα των Γερμανών ειδικά στη χάρη, στη σχεδίαση, στην κομψότητα - σε γενικές γραμμές πάντα.

...
Παρατήρησα ότι αναφέρεσαι σε παρελθοντικο χρόνο στα κομμάτια της συλλογής σου.
Αναφέρεις daytona, 5712. Και αν τα πρώτα τα αντικαθιστάς βάζοντας το χέρι λίγο βαθιά στην τσέπη, με το δεύτερο τι κάνεις αν χρειαστεί να το αποχωριστείς?

Φυσικά ρητορικό το ερώτημα. Πάντα μπορεί να συντρέχουν προσωπικοί λόγοι οπότε το ερώτημα δεν επιδέχεται απάντησης.
...

Αν χρειαστεί να αποχωριστείς το 5712, απλά το αποχωρίζεσαι.
Κι όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή, παίρνεις ένα άλλο Patek (ή Lange), ακόμη καλύτερο.

Ή αν έχεις ωριμάσει περισσότερο και σε παίρνει, πας αλλού, σε πιό περίεργες καταστάσεις (π.χ. AP RO tourbillon).
Ή αν έχεις ωριμάσει ακόμη περισσότερο, πας εντελώς αλλού, σε ρολόι που δεν κοστίζει πάνω από 10-15 χιλιάρικα το πολύ - γιατί ξέρεις ότι ουσιαστικά δε χρειάζεσαι τίποτε παραπάνω.

Οι αποφάσεις είναι ψυχρές όταν δεν κάνεις asset play, εκτός κι αν το όποιο κομμάτι έχει συναισθηματικούς λόγους να το κρατάς.
Όταν παίρνεις ρολόγια για να τα κρατάς στη θυρίδα και να περιμένεις να ανέβει η αξία τους, είσαι έμπορος - όχι χομπίστας.

Αν αυτή τη στιγμή είχα το 5712 στα χέρια μου, αύριο πρωί θα είχε φύγει για dealer στο εξωτερικό, χωρίς δεύτερη σκέψη (για το κέρδος φυσικά).
Μαγκιά δεν είναι να έχεις 5712. Είναι να ξεπερνάς τις δυσκολίες του να συνειδητοποιήσεις βαθύτερα τον εαυτό σου.
Οι καρπίσιες φωτό είναι για το IG και τα φόρουμ.

Να συμπληρώσω πως το Dato που είχα είχε όντως υψηλό κόστος συντήρησης (σε σχέση με τα αναφερόμενα κόστη στην ιστοσελίδα των Γερμανών) αλλά εστάλη μέσω AD από Σιγκαπούρη, οπότε ναι, ανέβηκε το νούμερο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος angelo

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #576 στις: Απρίλιος 12, 2021, 16:21:37 μμ »
Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω σε τίποτα. Μια παρατήρηση μόνο. Οι διάκριση σε χομπίστες και μη δεν είναι απλή. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι δύο ιδιότητες συνυπάρχουν. Έχοντας, όπως αναφέρεις, υπάρξει κάτοχος ρολογιών αξίας ξέρεις ότι έστω και υποσυνείδητα κοιτάς με την άκρη του ματιού σου την αξία τους και είναι μάλιστα και απολύτως θεμιτό. Υπό μια έννοια λοιπόν, ακόμα και ως χομπίστας κάνεις asset management. Εκτός και αν τα διαθέσιμα κεφάλαια σου είναι τέτοια που δεν κάνει διαφορά το αν θα δώσεις κάτι ή όχι. Προφανώς ή ερώτηση μου σχετιζόταν με την ύπαρξη συναισθηματικού δεσίματος καθώς έτσι λειτουργώ και προσωπικά. 

Η εμπεριστατωμένη ανάλυση σου ήταν εξαιρετική και βοήθησε πολύ. Οπότε ακόμα μια φορά σε ευχαριστώ για το χρόνο που μου αφιέρωσες.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #577 στις: Απρίλιος 12, 2021, 16:52:34 μμ »
Εγώ ευχαριστώ.

Τώρα κατάλαβα. Όχι, δεν έχω συναισθηματικό δέσιμο με ό,τι μπορεί να υπάρχει την όποια χρονική στιγμή στη 'συλλογή' μου. Πιστεύω πως τα πάντα μπορούν να πωληθούν (ή αντιστρόφως να αποκτηθούν) ανά πάσα στιγμή, ακαριαία.

Κάπως έτσι όπως τα περιγράφεις, και όπως είναι ο περισσότερος κόσμος δηλαδή, ήμουν κι εγώ παλαιότερα αλλά το ιδιαίτερα έντονο ταξίδι που έζησα με άλλαξε. Τώρα ακούω τη λέξη 'συλλέκτης' και ειλικρινά τρέχω όσο πιό μακριά μπορώ. Εκτός κι αν μιλάμε για συλλέκτη εμπειριών, όπου εκεί αλλάζει άρδην το πράγμα....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος angelo

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #578 στις: Απρίλιος 12, 2021, 17:24:21 μμ »
Τώρα καταλαβαίνω και γω καλύτερα το σκεπτικό της τοποθέτησης σου. Εντελώς φιλολογικά. Από όλα τα ρολόγια που πέρασαν από τα χέρια σου (μιας και είμαστε σε forum ρολογιών) ποιό είναι αυτό στο οποίο καταστάλαξες ή ευχαριστήθηκες περισσότερο?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #579 στις: Απρίλιος 13, 2021, 14:27:04 μμ »
...
Εντελώς φιλολογικά. Από όλα τα ρολόγια που πέρασαν από τα χέρια σου (μιας και είμαστε σε forum ρολογιών) ποιό είναι αυτό στο οποίο καταστάλαξες ή ευχαριστήθηκες περισσότερο?
Δεν υπάρχει κάποιο στο οποίο να καταστάλαξα.
Αυτό που ευχαριστήθηκα περισσότερο θα έλεγα ότι ήταν το Reverso Sun-Moon, υπέροχο ρολόι, απλό, ατσάλινο με δερμάτινο λουρί, αλλά τόσο όμορφος ο μηχανισμός από πίσω...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος angelo

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #580 στις: Απρίλιος 13, 2021, 15:14:16 μμ »
Πραγματικά ωραίο και all time classic.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #581 στις: Απρίλιος 13, 2021, 16:08:34 μμ »
A. Lange & Söhne releases pared-down Lange 1 Perpetual Calendar with a new movement

A Lange & Söhne has released a new timepiece at the Watches & Wonders 2021 show that joins the watchmaker’s iconic Lange 1 line. Meet the Lange 1 Perpetual Calendar, a timepiece that is devoted entirely to the perpetual calendar complication and is fitted with Lange’s 67th manufacture caliber with automatic winding. However, even the most passionate Lange fans might mistake the new watch for the Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar, which almost looks identical. But the latest piece is a pared-down version that lacks a tourbillion. The Lange 1 Perpetual Calendar has been released in two variants: a pink-gold model with a dark grey dial and a limited-edition model in white gold with a solid pink-gold dial.
The case of the Lange 1 Perpetual Calendar measures 41.9mm-wide and 12.1mm-thick, making it ideally sized in terms of its comfort on the wrist. The dial, as mentioned before, features a familiar layout. At 11 o’clock is Lange’s signature big date, while the month is shown via a ring around the dial’s outer edge. The day of the week uses a simple retrograde hand and the leap year counter is a small window at six o’clock. The moonphase display is integrated into the seconds sub-dial and has a day/night indicator. It is made of two discs: The first one is the solid gold celestial disc done in a blue gradation, while the second is the moon disc done in either white or pink gold. Powering the watch is the new automatic caliber L021.3 perpetual calendar movement which is basically a modified version of the L021.1 Lange 1 Daymatic caliber.
It operates at 21,600 vph and has a power reserve of 50 hours. As for the price, the A. Lange & Söhne Lange 1 Perpetual Calendar in pink gold retails at $104,500, while the white gold with pink-gold dial version is limited to 150 examples and is priced at $116,000.

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #582 στις: Οκτώβριος 15, 2021, 19:56:33 μμ »

ALS Datograph 1ης γενιάς 39mm platinum.
Η φωτό είναι σε δεξιοτίμονο αυτοκίνητο, κάθομαι αριστερά συνεπιβάτης.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions