Unless you are paying serious dollars for a small/limited production run (50-100) Swiss high end watch, the chances are that some if not a great many of the components tht make up your watch have come from somewhere outside of Switzerland i.e. China, Japan, Malaysia etc.
....και τα ρολεξ δηλαδή εχουν κινεζιά εξαρτηματα?
Απίθανο, γιατί
1. Η Ρόλεξ χωρίς πρόβλημα βάζει το έξτρα κόστος στην τιμή
2. Είναι τεράστιο το ρίσκο να μαθευτεί κάτι τέτοιο μπροστά στο πιθανό κέρδος, μια που το νο. 1 είναι ευκολο
3. Η ιστορία έχει δείξει ότι κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση, όσο περισσότερα in-house
4. Με 1.000.000 + ρολόγια το χρόνο το κόστος παραγωγής εξαρτημάτων in-house είναι πολύ διαφορετικό απο ότι μια εταιρία που πουλάει 50.000 το χρόνο
Το εχω ακουσει ξανα,αλλα δεν το πιστευω
Από εμένα δε νομίζω. Πάω πάσο όμως γιατί σε θέματα πίστης δεν χωρά η λογική έτσι κι αλλιώς.
Ειδάλλως, όποιος έχει το παραμικρό αξιόπιστο στοιχείο ας το παραθέσει.
ακομα και ετσι να ειναι ,τα ρολογια εχουν τρομερη ποιοτητα!
Η Ρόλεξ έχει τόσους εχθρούς/ανταγωνιστές, που και υποψία να υπήρχε για κινέζικα εξαρτήματα θα είχε γίνει βούκινο. ¨ όποιος εργάζεται στη βιομηχανία μπορεί να σε βεβαιώσει ότι τέτοια μυστικά δεν κρατούνται για πολύ.
Δεν έχω πρόβλημα με τα κινέζικα προϊόντα, αρκεί να το γνωρίζω. Έχω εξαιρετικούς φακούς απο Κίνα και μηχανές απο Ταυλάνδη. Θέλω όμως να γνωρίζω τι πληρώνω.