Θα μιλήσω επώνυμα καθώς πρόκειται για το επίσημο service της Swatch στην Κύπρο. Όπως οι περισσότεροι ξέρετε εδώ και κανένα χρόνο που συζητάμε για τον "έρωτα" μας, έχω μεγάλο κόλλημα με την Ω και τα vintage ρολόγια. Για αυτό και έχω ένα Speedy MK IV & ένα Seamaster 176.007 Το Speedmaster από τότε που το πήρα (περίπου ένας χρόνος) δεν είχε ποτέ καλή χρονομετρία (+30 sec/day στην αρχή και +15 sec/day μετά από πλήρες service και ρύθμιση στον συνηθισμένο μου ρολογά) Καθώς το Seamaster φοράει την ίδια μηχανή και έχει σταθερά από τότε που το πήρα +5 sec/day ήξερα ότι και το Speedy μπορούσε και καλύτερα απλά ο ρολογάς μου δεν τα κατάφερνε. Το πήγα λοιπόν πριν από περίπου 20 μέρες στο επίσημο service της Ω στην Κύπρο το οποίο το έχει ο παρακάτω ρολογάς:
Avraam Watches Ltd.
20A, Ifigenias St.
Limassol 3036
για ρύθμιση και αλλαγή της τσιμούχας που έχει η εσωτερική κάσα που είχε λιώσει από τα χρόνια (για όσους γνωρίζουν στο ΜΚ4 (και όχι μόνο) η κάσα αποτελείται από 2 κομμάτια. Αυτό που περιέχει τον μηχανισμό και το καντράν και αυτό πάνω στο οποίο μπαίνει το μπρασελέ. Το πρώτο κομμάτι μπαίνει μέσα στο δεύτερο)
Μαζί έδωσα και και το Seamaster για αλλαγή κορώνας καθώς της υφιστάμενης από τα χρόνια είχαν λιώσει τα λάστιχα στεγανοποίησης (όχι ότι πλησιάζει ποτέ το νερό αλλά όταν αγαπάς κάτι το προσέχεις όσο πιο πολύ μπορείς).
Η αρχική εκτίμηση για το Speedy ήταν μάλλον χαλασμένο balancer ήτοι 500+ ευρώ και για το Seamaster αλλαγή κορώνας ήτοι 25 ευρώ. Ως εδώ καλά.
Το πρώτο φάουλ ήταν ότι ενώ κράτησαν τα στοιχεία μου δεν μου δώσανε κάποιο χαρτί ότι παρέλαβαν τα 2 ρολόγια και τι πρόβλημα τους είπα ότι είχαν.
Άλλο χαϊβάνι και εγώ δεν το ζήτησα.
Περνάει ακριβώς μια βδομάδα χωρίς νέα, οπότε τους παίρνω εγώ τηλέφωνο και μου λένε ότι το μεν Speedy τελικά δεν θέλει balancer αλλά μόνο ρύθμιση και θα μου χρεώσουν μόνο τη τσιμούχα 7 ευρώ (εδώ τους βγάζω το καπέλο) αλλά ακόμη δεν το έχουν φτιάξει, για το δε Seamaster ότι δεν το έχουν ακουμπήσει ακόμη καθόλου.
Περνάει ακόμη μια εβδομάδα τους ξαναπαίρνω εγώ τηλέφωνο και μου λένε ότι το Speedy είναι έτοιμο και είναι στο (+2 sec/day) (μπράβο τους) το δε Seamaster περιμένουν κορώνα από Ελλάδα. Πάω λοιπόν να πάρω περιχαρής το Speedy, και μου το δίνουν έτσι:
Πριν ρωτήσετε, όχι δεν την είχε τη γρατζουνιά από πριν και δεν έχω εργαλείο για να ανοίγω ρολόγια οπότε δεν την έχω κάνει εγώ. Αν είχε γίνει από τον άλλο μου ρολογά θα το είχα δει γιατί βγάζει μάτι και γιατί τελευταία φορά που του το πήγα ήταν πριν από 6-7 μήνες. Αυτοί το κάνανε προφανώς όταν κλείσανε το καπάκι. Στην ερώτηση μου για τη γρατζουνιά η απάντηση ήταν πως υπήρχε από πριν και πως αυτοί είναι πιστοποιημένοι από την Ω και τέτοια λάθη δεν κάνουν. Δεν είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να μαλώνω και ήξερα πως δίκιο δεν θα βρω οπότε δεν έδωσα συνέχεια. Είπα άι στην ευχή θα το πάω για γυάλισμα αλλού.
Εν το μεταξύ μου λένε πως παρέλαβαν πριν από λίγο κάποια ανταλλακτικά από Ελλάδα και πως η κορώνα για το Seamaster είναι μέσα και θα μου την αλλάξουν επιτόπου. Πράγματι μου την αλλάζουν σε 2 λεπτά πληρώνω 32 ευρώ παίρνω μέσα στα νεύρα και τα 2 ρολόγια και φεύγω.
Πάω σπίτι βγάζω το Seamaster να του βάλω το NATO που του πήρα και βλέπω αυτό:
Αυτό το ρολόι δεν έχει πάει ποτέ σε ρολογά πριν από αυτή τη φορά. Μετά από αυτά τα 2 περιστατικά αναρωτιέμαι πως αυτός ο άνθρωπος έχει το επίσημο service μερικών από τις σημαντικότερες εταιρίες στο χώρο. Σκέφτομαι σοβαρά να στείλω email στην Ω Ελβετίας. Όχι ότι θα γίνει κάτι με τη ζημιά αλλά τουλάχιστον να ξέρουν τι service έχουν στο νησί.