Αποστολέας Θέμα: Formex  (Αναγνώστηκε 7955 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
Απ: Formex
« Απάντηση #60 στις: Οκτώβριος 21, 2025, 02:30:58 πμ »

Εντάξει, το ρολόι δεν υπάρχει! Κι έχει μια τρομερή πατέντα που δεν ήξερα, αμορτισέρ στο κέντρο της κάσας ώστε όταν το ρολόι στριμώχνεται σε κάποιο σημείο του χεριού να μην του ασκεί πίεση!

Δεν ξέρω αν αυτά είναι γνωστά γενικά, εγώ πάντως εντυπωσιάστηκα.

Επίσης για 1.500 να προσφέρει τόσα πράγματα και τέτοια ποιότητα άλλη εταιρεία πραγματικά δε νομίζω...
Η formex είναι πολύ δυνατή...!
1.500 λίρες πρέπει να λέει λογικά...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Οκτώβριος 21, 2025, 02:53:13 πμ »
 Καλησπέρα, @baller !   :)  Είναι ένα απλό αλλά έξυπνο (και πατενταρισμένος σχεδιασμός της Formex) σύστημα απλής ανάρτησης. Τα στοιχεία λένε πως το εφαρμόζει, αν όχι σε όλα της τα ρολόγια, στα περισσότερα, ήδη από την αρχή της το 1999.

Σε σχετική αναζήτηση, είναι 4 ελατήρια κι όχι ένα σύστημα αμορτισέρ στο κέντρο. Είναι στα σημεία 12, 3, 6, 9. Έξυπνο απλό και πρακτικό κόλπο για απορρόφηση κραδασμών + μεγαλύτερη άνεση φορέματος στον καρπό. Στην ουσία είναι σαν η κύρια κάσα να αιωρείται μέσα σε ένα ταψί (κάτω καπάκι συν τα lugs).

Βέβαια, δεν είναι θαύμα μηχανικής, ούτε μοιάζει με τα εσωτερικά συστήματα αμορτισέρ που έχουν τα κορυφαία ονόματα, ούτε και κατηγορίας πολέμου G-Shock. Είναι περισσότερο για καθημερινή άνεση και όποια προστασία μηχανής κλπ κλπ.

Το κακό είναι πως έχει κι αυτό το μειονέκτημα της φθοράς στο χρόνο, τα ελατήρια μπορεί να έχουν και ανομοιόμορφη φθορά με τον καιρό και η όποια συντήρηση θα πρέπει να γίνει από Formex, λογικά.

Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν μειώνουν τη Formex, δίνει πολλά και είναι ποιοτική παντού, τουλάχιστον αυτό  βλέπουμε και με την πρώτη ματιά. Είναι και, πραγματικά, όμορφα ρολόγια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος baller

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Οκτώβριος 21, 2025, 08:40:10 πμ »
Η formex είναι πολύ δυνατή...!
1.500 λίρες πρέπει να λέει λογικά...
Λίρες, σωστά, οπότε κάπου στα 1700€.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος baller

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Οκτώβριος 21, 2025, 08:41:48 πμ »
Καλησπέρα, @baller !   :)  Είναι ένα απλό αλλά έξυπνο (και πατενταρισμένος σχεδιασμός της Formex) σύστημα απλής ανάρτησης. Τα στοιχεία λένε πως το εφαρμόζει, αν όχι σε όλα της τα ρολόγια, στα περισσότερα, ήδη από την αρχή της το 1999.

Σε σχετική αναζήτηση, είναι 4 ελατήρια κι όχι ένα σύστημα αμορτισέρ στο κέντρο. Είναι στα σημεία 12, 3, 6, 9. Έξυπνο απλό και πρακτικό κόλπο για απορρόφηση κραδασμών + μεγαλύτερη άνεση φορέματος στον καρπό. Στην ουσία είναι σαν η κύρια κάσα να αιωρείται μέσα σε ένα ταψί (κάτω καπάκι συν τα lugs).

Βέβαια, δεν είναι θαύμα μηχανικής, ούτε μοιάζει με τα εσωτερικά συστήματα αμορτισέρ που έχουν τα κορυφαία ονόματα, ούτε και κατηγορίας πολέμου G-Shock. Είναι περισσότερο για καθημερινή άνεση και όποια προστασία μηχανής κλπ κλπ.

Το κακό είναι πως έχει κι αυτό το μειονέκτημα της φθοράς στο χρόνο, τα ελατήρια μπορεί να έχουν και ανομοιόμορφη φθορά με τον καιρό και η όποια συντήρηση θα πρέπει να γίνει από Formex, λογικά.

Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν μειώνουν τη Formex, δίνει πολλά και είναι ποιοτική παντού, τουλάχιστον αυτό  βλέπουμε και με την πρώτη ματιά. Είναι και, πραγματικά, όμορφα ρολόγια.
Σωστή κι αυτή η παρατήρηση...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions