Ωραιος Ανδρεα.... Μουσικο το θεμα μας λοιπον..... 
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Η τελευταία σελίδα έχει όλο ωραίες φωτογραφίες και ωραία ρολόγια. Και μουσική.
Δεν γίνεται να λείπει το τζην.
Με Tissot Navigator Lemania 1343
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Εξαιρετικής αισθητικής και τεχνικής αρτιότητας και οι δύο. Respect.
Παιδιά χρησιμοποιήτε κάποιο φίλτρο γιατί τέτοιο contrast και κορεσμό χρωμάτων όσο και να προσπαθήσω δεν μπορώ να πετύχω (ούτε καν να πλησιάσω) 
Ανδρέα, προσωπικά δεν χρησιμοποιώ κάποιο φίλτρο. Κι απ' όσο ξέρω, ούτε ο Ηλίας.
Χαρακτηριστικά όπως το κοντράστ (και ακόμα καλύτερα το μικροκοντράστ) και η απόδοση των χρωμάτων σε μια φωτογραφία καθορίζονται καταρχήν από το φακό. Μάλλον, από το πόσο καλός είναι ο φακός. Οι κιτ φακοί, αν χρησιμοποιούνται σωστά, έχουν μια τίμια απόδοση αλλά έως εκεί.
Mεγάλο όμως ρόλο παίζουν παράμετροι όπως π.χ. η σωστή έκθεση, η κατάλληλη φωτομέτρηση, η ισορροπία λευκού. Αυτά πρέπει να είναι εντάξει για να είναι "σωστή" η φωτογραφία.
Από κει και πέρα, μετά μπορείς να βελτιώσεις σημαντικά μια φωτογραφία κατά το post-processing. Εδώ οι απόψεις διίστανται. Άλλοι απλώς "τσιμπάνε" λίγο τις τιμές, άλλοι το πάνε το θέμα στα άκρα και μεταμορφώνουν τη φωτογραφία, με αποτέλεσμα να μοιάζει "φτιασιδωμένη". Είναι θέμα τι προτιμά κανείς.
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ρυθμίσεις τη μηχανή σου, νομίζω από τα profile γίνεται αλλά δεν ξέρω πού ακριβώς (δες στο εγχειρίδιο), και να σηκώσεις λίγο τις τιμές του εγγενούς κορεσμού και κοντράστ. Έτσι όσες φωτογραφίες τραβάς, θα βγαίνουν λίγο πιο τονισμένες απ' ό,τι συνήθως.
Τέλος, πάρε ένα φακό Carl Zeiss ή έναν Leica.
