Θυμάμαι όταν ήμουν 12 ετών που είχα το παλιό μοντέλο που είχε και αυτό βαρομετρικό γράφημα που ήμουν σε ένα παραθαλάσσιο χωρίο κοντά στην Θήβα για διακοπές.
Εκείνο το απόγευμα είχαμε κανονίσει με τον νονό της αδερφής μου να πάμε με μια βάρκα για ψάρεμα.
Ενώ λοιπόν ο καιρός για πολλές μέρες ήταν σούπερ καλοκερινος έτσι ήταν κι εκείνης της ημέρας.
Το γράφημα ήταν σταθερότατο όλες τις μέρες...
Το εν λόγο ρόλοι το είχαν προγραμματίσει έτσι ώστε το γράφημα να κάνει σκαμπανεβάσματα μόνο αν υπήρχε σημαντική αλλαγή στο βαρόμετρο. Ενώ το τωρινό ακόμη και + - 1 H pa να αλλάξει δείχνει 1 κουκκίδα πάνω η κάτω...άμα αλλάξει κατά 2 H pa έχει σκαμπανέβασμα 2 κουκουέδες και ου το κάθε έξεις.(βεβαία ξέροντας το αυτό κάνεις κι εσύ τους υπολογισμούς σου ανάλογα...πχ. Μονό άμα δεις 2 κουκουέδες και πάνω αλλαγής, τότε θα λάβεις υθ όψιν σου ότι ο καιρός έχει μεταβολές.)
Πιστεύω ότι το παλιό μου ρολοι(το οποιο το είχα δώσει κι εγώ στον πάτερα μου και το κατάστρεψε χα χα) έδειχνε αλλαγή μιας κουκκιδας πάνω η κάτω άμα υπήρχε διάφορα 2(για να μην πω 3) H pa. Επισης έκανε σύγκριση καθε 3 ώρες ενώ το τωρινό κάθε 2(βεβαία με την λειτουργιά Real time που έχει, μπορείς να δεις ανά πάσα στιγμή τις μεταβολές(πράγμα που το παλιό ούτε καν διανοήθηκε πότε να έχει).
Εκείνη την ήμερα λοιπόν του προγραμματισμένου ψαρέματος , 2 ώρες πριν πάμε βλέπω το γράφημα και είχε μόλις κάνει μια μεταβολή προς τα κάτω κατά 2 κουκκιδες!!!!!! Δεν είχε ξανακάνει πότε αλλαγή 2 κουκίδων επί κάνα χρόνο που το είχα ... το πολύ μέχρι 1....και αυτό είπαμε ήταν επιδη το είχαν προγραμματίσει το ρολόι να δείχνει αλλαγές του καιρού όταν υπήρχε σημαντική βαρομετρική αλλαγή....
Δεν έδωσα και μεγαλη σημασία στην “πρόβλεψη” αν και μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση.Αλλωστε τι να ελεγα στον ανθρωπο? “Ξερεις ο καιρος ειναι πολυ καλος εδω και ενα μηνα και ειναι και σημερα, αλλα το ρολοι μου μολις μου ειπε οτι ο καιρος θα χαλασει και μαλιστα πολυ?” χα χα.
Με το που ξεκινήσαμε με την βάρκα και πήγαμε μεσοπελαγα και ενώ ο
καιρος ήταν γαματος , ξαφνικά πιάνει 1 απότομο μπουρίνι,σκοτινιασε ο ουρανος και φύσαγε και έβρεχε σαν τρελός!
Το αποτέλεσμα ήταν να διακοψουμε το ψάρεμα και να γυρίσουμε πισω νωριτερα απ ότι υπολογίζαμε.
Απο εκείνη την ήμερα τα Casio τα έχω σε μεγάλη υπόληψη για το βαρομετρο τους.