Αποστολέας Θέμα: Ελβετικο vs Ιαπωνικο 1500+ευρω  (Αναγνώστηκε 52543 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

nicolasg

• Επισκέπτης
Απ: Ελβετικο vs Ιαπωνικο 1500+ευρω
« Απάντηση #45 στις: Ιούλιος 20, 2012, 14:41:10 μμ »
ΜΜ300?

Αν τα καταφέρω ναι, το έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου από όταν πούλησα το sumo. Αλλιώς αυτο

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Στο εύχομαι να τα καταφέρεις Θέμη,
και τα 2 είναι

(και μετά να τα δω από κοντά  ;D )
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιούλιος 20, 2012, 14:48:36 μμ »

Στο εύχομαι να τα καταφέρεις Θέμη,
και τα 2 είναι

(και μετά να τα δω από κοντά  ;D )
[/quote]

Χα-χα, ευχαρίστως, αλλά επειδή εγώ δε με βλέπω να τα καταφέρνω ακούω κάτι τριξίματα στην καρέκλα του moon.  :-\
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #47 στις: Ιούλιος 20, 2012, 14:50:14 μμ »
Όχι το moon  :'(
κρίμα είναι  :(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #48 στις: Ιούλιος 20, 2012, 14:52:12 μμ »
υπομονη θελει.. ας ελπισουμε να μη γινει τιποτα στην Ιαπωνια παλι και ανεβουνε οι τιμες.. το alpinist τσίμπησε 80 ευρω πανω σε 6 μηνες   :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #49 στις: Ιούλιος 20, 2012, 14:58:53 μμ »
Θέμη πως και πούλησες το Sumo?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιούλιος 20, 2012, 15:11:50 μμ »
Θέμη πως και πούλησες το Sumo?

1. για να συμπληρώσω για αγορά του moon  :D
2. Με εκνεύριζε η στεφάνη, ή το 0 θα ήταν ευθυγραμμισμένο ή το 30, ποτέ και τα δύο (σε όλα τα Sumo έτσι είναι).
3. Μου το ζήταγε συνάδελφος στην τιμή που το αγόρασα, οπότε έλεγα και να το μετανιώσω δεν χάνω κάτι.
4. To lume στα markers, αν προσέξεις ΠΟΛΥ έχει ένα "αυλάκι" μεταξύ του μεταλλικού πλαισίου. Στο δικό μου sumo ήταν λίγο έκκεντρο, μετατοπισμένο προς τα επάνω.
5. Ο αριθμός της ημερομηνίας δεν ήταν ακριβώς στο κέντρο του παραθύρου, ήταν ελαφρά προς τα επάνω.

Μήπως είμαι λίγο ψείρας;  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος marios_ch

• Hero Member
  • Ω speedmaster
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιούλιος 20, 2012, 15:13:36 μμ »
λιγο???  :D :D

καλα και εγω ειμαι...  8)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #52 στις: Ιούλιος 20, 2012, 15:24:54 μμ »
οχι φιλε μου καλα κανεις.. και γω στο alpinist ειχα βρει ενα κόκκο σκονης, και επίσης ηθελα οι μοίρες να ειναι ευθυγραμμισμένες με τα δευτερόλεπτα  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stavros_ch

• Sr. Member
  • Panerai PAM088
    • Προφίλ
Ελβετικο vs Ιαπωνικο 1500+ευρω
« Απάντηση #53 στις: Ιούλιος 20, 2012, 16:00:14 μμ »
Θεμη και το Shogun ειναι εξαιρετικη επιλογη.
Παντως και εγω αμα ειχα λεφτα θα αγοραζα Ιαπωνικο και μονο.
Ενα MM300 η ενα TUNA ειναι ο επομενος μεγαλος στοχος.
Δεν ξερω ποτε θα γινει αυτο αλλα μολις ειμαι ετοιμος να ξαναδωσω πολλα λεφτα σε ρολοι θα ειναι σιγουρα Seiko.

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 20, 2012, 16:04:46 μμ από stavros_ch »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιούλιος 20, 2012, 16:11:18 μμ »
Βασικα θεωρω οτι για να παρεις ενα <<καλο>> ρολοι απο μια αναγνωρισμενη Ελβετικη εταιρεια το entry level ετσι οπως εχουν διαμορφωθει πλεον οι τιμες καταλογου ειναι απο 3000 και πανω....για αυτο το λογο πιστευω οτι η αγορα ελβετικων ρολογιων της ταξης των 1500+ ευρω ειναι η <<χειροτερη>> διοτι παροτι το ποσο ειναι καθολα αξιοσεβαστο δεν <<μπαινεις>> στο χωρο του καλου ρολογιου.....Τα μονα ρολογια που πραγματικα μου αρεσουν σε αυτες τις τιμες ειναι το sinn u1 sdr και το seiko mm 300 για το οποιο εχω πειστει πως ειναι ενα πραγματικα παρα πολυ καλο ρολοι(δυστυχως δεν εχω δει κανενα απο τα δυο απο κοντα για να ειμαι σιγουρος) οποτε η αγορα μου θα ηταν εκτος Ελβετιας.....Απο εκει και περα ψηφισα Ελβετικο διοτι οπως ειδα το ερωτημα φανταστικα οτι εννοουσε οχι κατω απο 1500 και οτι μεσα στα 1500+ ειναι και τα 3000 και τα 4 και ου το καθεξης...Καταλαβαινω αυτο που λεει ο Γιωργος για το ταμειο,κι εγω αυτης της αποψης ειμαι ,καλυτερη ψηφος απο την καταθεση χρηματων δεν υπαρχει και παροτι βλεπω οτι τα Ιαπωνικα εχουν υπερισχυσει κατα κρατος παραδοξως δεν εχω δει να υπαρχουν τοσα Ιαπωνικα ρολογια αυτης της ταξης τιμων στο φορουμ σε αντιθεση με τα Ελβετικα και οσα υπαρχουν ειναι απο ιδιοκτητες που εχουν τουλαχιστον ενα Ελβετικο ιδιας τιμης αν οχι πιο ακριβο....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 20, 2012, 20:40:30 μμ από Argo982001 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος elbetakias

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιούλιος 20, 2012, 18:12:24 μμ »
+1000
αλλωστε υπαρχει και το μεταχειρισμενο σαν επιλογη..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

constantine

• Επισκέπτης
« Απάντηση #56 στις: Ιούλιος 20, 2012, 22:43:42 μμ »
Μα τι λετε τωρα
πως ξαναπαιρνεις ρολοι swiss made οταν μεσα σε ενα μηνα χαλαει η βιδωτη κορωνα και η εταιρια (Fortis) αντι να την επισκευασει
την αντικαθιστα με pull push?
swiss made εως 700-800 και πολλα ειναι

σιγα μην βαρατε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

constantine

• Επισκέπτης
« Απάντηση #57 στις: Ιούλιος 20, 2012, 22:48:42 μμ »
να πω κι αυτο
εχω στην κατοχη μου ιαπωνικο 22 χρονων με βιδωτη κορωνα σας πληροφορω δεν επαθε τιποτα παρα τις πολλες ρυθμισεις ημερομηνιας κλπ

;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #58 στις: Ιούλιος 20, 2012, 23:16:04 μμ »
κακα τα ψεματα, τα καλα Ιαπωνικα ρολογια δεν ερχονται Ελλαδα. αυτο και μονο λειτουργει ως αρνητικο καποιος να μη τα επιλεξει. επίσης το κερδος των ρολογαδων απο τα Ελβετικα ρολογια ειναι υπερπολλαπλασιο
θα αναφερω ενδεικτικά ενα περιστατικο που συνεβει τη τεταρτη που μας πέρασε
φιλος μου με orient mako που αγοραστηκε απο δικη μου παρότρυνση ηθελε να βρει δυο spring bars της orient, ρωτησε και του ειπαν για καποιο πολυ καλο τεχνίτη ο οποιος διαθετει και πωληση ρολογιών-χρυσαφικών. Πηγαμε μαζι στο ενλογω καταστημα και βρηκαμε ενα κυριο κυρο στα 55-60 αφου του εξηγησε τι ηθελε του εδωσε κατι spring bars "ελβετικα" οπως ειπε αφου τα "Ασιατικα "προιοντα δε τα ειχε σε εκτιμηση. εκεινη την ωρα προσεξε το 007 στον καρπο μου και ζητησε να το δει αφου το περιεργαστηκε λιγη ωρα μου ειπε επι λεξη.. "τα αυτοματα δεν ειναι καλα.. ρωτησα βεβαίως το γιατι  και μου απαντησε "γιατι χανουνε.. με ρωτησε επισεις ποσο το αγορασα και οταν του ειπα μου ειπε οτι ειναι μαιμου. εκεινη την ωρα πηγα στη βιτρίνα του και αρχισα να του λεω για τα ρολογια που ειχε προς πωληση.. ΟΥΤΕ ενα απο γνωστη μαρκα, παρα μονο fashion. η απαντηση μου ηταν οτι λυπαμαι πολυ που ειναι αναγκασμενος να εχει τη ταμπελα του ρολογα και να μην εχει ουτε ενα σοβαρο ρολοι οχι στον καρπο του αλλα στη ζωη του.
ειναι πολυ κριμα να παει καποιος να ψωνισει ρολοι αραβωνα να δωσει 500 800 1000 η οτιδηποτε να αγορασει ενα τετοιο ρολοι, και στη συνεχεια να καταλαβει οτι πεταξε τα χρηματα του, μονο και μονο γιατι υπαρχουν τετοια μυαλα εξω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιούλιος 21, 2012, 01:00:27 πμ »
έχεις δίκιο Γιάννη, η αγορά είναι τραγική, πήγα κ γω με ένα φίλο για αγορά ρολογιού κ ο πωλητής έλεγε ότι το nighthawk titanium είναι πιο ακριβό από το calibre 2100 γιατί κάνει πιο πολλά πράματα (χωρίς να ξέρει να τα κατονομάσει βέβαια) χωρίς να έχει ιδέα από τιτάνιο κ τα 294 κομμάτια του 2100 που είναι ο πιο σύνθετος μαζικής κατασκευής quartz μηχανισμός! τέλος πάντων εγώ απλά τράβαγα τα βυζιά μου!

προσωπικά δε θεωρώ καλύτερο ένα seiko premier των 1000 ευρώ από ένα αντίστοιχο longines αλλά ούτε κ ένα panerai των 3000 από ananta των 1500 (το απλό). δηλ. βγαίνει το συμπέρασμα ότι είναι δύσκολο να μπαίνουμε σε τέτοιες αντιβαλλόμενες σκέψεις γιατί στη μέση είναι πολλοί παράγοντες όπως η ιστορία, το μάρκετινγκ κλπ γενικά κάθε προιόν είναι διαφορετικό κ πλασάρετε στην αγορά υπο διαφορετικές συνθήκες είτε κατασκευαστικές είτε νοοτροπίας είτε στόχευσης. πχ η seiko μπορεί να έχει ένα πιο ποιοτικό ρολόι από την ωμέγα κ να το πουλάει μισοτιμής γιατί μπορεί σε αυτό το ρολόι να στοχεύει σε ένα level entry, σε κύρος ή χίλια δυο άλλα πράγματα. φυσικά μη ξεχνάμε ότι από τη μία πλευρά έχουμε δεκάδες εταιρείες ενώ από την άλλη μόνο 2-3.

στα 1500 πάντως θα σκεπτόμουν περισσότερο ή ένα μεταχειρισμένο moon ή ένα καινούριο ananta, γενικά ποτέ δε μπήκα στη λογική να είμαι οπαδός κάποιας  σχολής, ανάλογα με τα λεφτά που διαθέτω, τί θέλω κ τί μαρέσει διαλέγω το κομμάτι ανεξάρτητα αν φτιάχνεται κ στη ζιμπάμπουε.
στα 1500 ευρώ όμως οι επιλογές για ελβετικό είναι εκατοντάδες ενώ για γιαπωνέζικο είναι δεκάδες. έχει κ αυτό τη σημασία του. είναι σα να μπαίνεις σε ένα κωλάδικο κ να σου λέει φίλε έχω 2 μωρά διάλεξε κ πάρε κ στο διπλανό να έχει 20.

οι ιάπωνες διαχρονικά στοχεύουν σε πιο μαζικές καταναλώσεις κ υστερούν σημαντικά στην ορατή ποιότητα, ενώ μη ξεχνάμε ότι ξεκίνησαν σαν παραγωγοί "φθηνών" προϊόντων σνομπάροντας "ελιτίστικες" επιλογές, χαρακτηριστικό παράδειγμα τα grand seiko. αυτό φυσικά έχει αντίκτυπο διαχρονικά στην "αίσθηση" που έχει αποκομίσει ο καταναλωτής πράγμα που δε μπορούμε εμείς να αλλάξουμε ή αμφισβητήσουμε αφού οι ίδιοι οι ιάπωνες δε το επιδιώκουν. γιατί εμείς λοιπόν;

επίσης μη ψαρώνουμε από κάποιες επιλογές δικές μας εδώ μέσα, γιατί αυτά που επιλέγουμε εδώ μέσα είναι "εξειδικευμένες" κ συγκεκριμένα κομμάτια, περιπτώσεις, πχ τα sportura, velatura που είναι όλο το βάρος της seiko στην αγορά δεν ασχολούμαστε καθόλου ενώ η citizen που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ρολογιών παγκοσμίως σε αυτή τη κατηγόρια των 1500 είναι ανύπαρκτη ή μας έχει γραμμένους στα @@ της ή εμείς δεν γνωρίζουμε γιατί ίσως να μην έχει τίποτα ενδιαφέρον, οπότε στη προκειμένη για ποιά ιαπωνική σχολή να μιλάμε; για ένα mm300 κ ένα anata μόνο στα 1500;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions