Ενδιαφέρον poll αλλά οι απαντήσεις πιστεύω ότι έχουν άμεση σχέση με τα χρήματα που ξοδεύει κανείς για ρολόγια.
Όσο πέφτουν οι προϋπολογισμοί, τόσο αυξάνονται οι ψήφοι στα ιαπωνικά.
Άμα δει κανείς τα ρολόγια που εμφανίζονται στο φόρουμ στα 3+ χιλιάρικα, τα Omega, Rolex, Panerai κάνουν θραύση. Τα GS και οι Καμπανιόλες που βρίσκονται;
Προσωπικά, μόνο έναν θυμάμαι με γερό budget και προτίμηση στα ιαπωνικά. Τον Giosou. Aυτός μάλιστα, ψήφιζε με τα λεφτά του.
+1
Όντως ο Giosou ψήφιζε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ japan!
Και η δική μου ψήφος προς japan είναι ΑΛΛΑ όχι αποκλειστικά!
Πολύ σωστά! Ο Θοδωρής λέει με άλλα λόγια αυτό που είχα εκφράσει κι εγώ καποτε, ότι δηλαδή πάνω από ένα ποσό (εγώ το είχα ορίσει περιπου στα 1000€)
τελικά δεν αγοράζεις ιαπωνικό.
Αυτό κατά τη γνώμη μου συμβαίνει για δυο λόγους.
Πρώτον δεν υπάρχουν πολλές γιαπωνέζικες επιλογές που να ελκύουν τους υποψήφιους αγοραστές (το ΜΜ300 είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα και είναι και ακριβότερο)
Δεύτερον στα χρήματα αυτά βρίσκεις αξιόλογες ελβετογερμανικές επιλογές που με την ποιότητα και το πιο "ευρωπαϊκό" σχέδιό τους, αλλά και το όνομα ή το μάρκετινγκ και την ιστορία τους αν θέλετε, "τραβάνε" τον υποψήφιο αγοραστή περισσότερο.
Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, αν οι Ιάπωνες είχαν πραγματικά ενδιαφερθεί για ρολόγια αυτής της κατηγορίας, ίσως όμως γνωρίζουν ότι δεν θα είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, "εγκλωβισμένοι" επίχρόνια στο δόγμα καλό ποιοτικό και οικονομικό ρολόι, και για αυτό παραμένουν στα πολύ ποιοτικά αλλά οικονομικά ρολόγια, που πραγματικά δεν τους τη βγαίνει κανείς.
Ο Γιώργος Giosou έπαιρνε συνειδητά ακριβά γιαπωνέζικα και μπράβο του, αλλά είναι κι εδώ η εξαίρεση στον κανόνα.