Τα τηλέφωνα και οι κατ' ιδίαν συζητήσεις για το κομμάτι που κοσμεί τις φωτό αυτού του thread είχαν διάρκεια μεγαλύτερη από τις μαγνητοταινίες του σκανδάλου Watergate και μπορούσαν να λάβουν χώρα οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου, ενώ συχνά συνοδέυονταν από κουβέντες για J-79, Corsair, την μυρωδιά του JP-4 στα shelter τα καλοκαιρινά μεσημέρια, την υφή του μετάλλου στο εσωτερικό των cockpits και τόσα άλλα...
Μέσα από όλα αυτά και όχι μόνο άρχισε να διαφαίνεται ότι το εν λόγω κομμάτι ασκούσε μία (τουλάχιστον) έντονη γοητεία στον Elio, ο οποίος έφτασε στις συναντήσεις κυριολεκτικά να μην έχει μάτια για κανένα άλλο ρολόι, ενώ αν και κατεβλήθησαν μέγιστες προσπάθεις για να απαγκιστρωθεί από αυτό, γρήγορα έγινε αντιληπτή η ματαιότητα του εγχειρήματος...
Και εκεί είναι που αρχίζει κατ' εμένα το πιο ενδιαφέρον τμήμα της ιστορίας: Μέχρι που θα ήταν ο εν λόγω
ασθενής διατεθειμένος να προχωρήσει?
Προσωπικά (και γνωρίζω πώς την γνώμη αυτή την συμμερίζονται πλήρως και κάποιοι άλλοι συγκεκριμένοι κύριοι) ήμουν πεπεισμένος ότι το ταξίδι θα είχε τίτλο "
Ή όλα ή τίποτα" ενώ οι τελευταίες αμφιβολίες ουσιαστικά κατακρυμνήστηκαν υπό των ήχο των Dellorto κατεβαίνοντας τον Κηφισσό ένα απόγευμα Κυριακής.
Hardcore όσο δεν παίρνει λοιπόν και το αποτέλεσμα έδωσε άλλα φτερά στον σημερινό ιδιοκτήτη, κάνοντας το ταξίδι ακόμη πιό αξιόλογο, διότι ας μην γελιόμαστε μιλάμε για
πολύ δύσκολους καιρούς.
Φίλε, είναι ανείπωτη χαρά για εμένα να διαβάζω παρουσιάσεις σαν και αυτή.
Εκτός από την ίδια την ποιότητα του συγκεκριμένου ρολογιού και την ιστορική του βαρύτητα, η παράληλη χρήση μιας τρομερής φωτογραφικής αισθητικής επιτυγχάνει με μοναδικό τρόπο την ανασύσταση τόσο της πορείας για την ολοκλήρωση ενός "
οράματος", όσο και των κάθε λογής συναισθημάτων που την συνόδεψαν.
Αυτά όμως δεν έχουν σχεδόν καμία σημασία.
Ό,τι αξίζει
πραγματικά είναι το χαμόγελό σου όταν στις 8 Μαϊου άνοιξες επιτέλους το απλό, λευκό, χάρτινο κουτάκι και κατάλαβες ότι από εδώ και στο εξής όλα θα μοιάζουν λίγο διαφορετικά.
Και για να κάνω χρήση της μάλλον ιστορικής πλέον φράσης του Mitsman: "
Φίλε, έγινες".
Καλοφόρετο το Grail σου φίλε μου, είθε να βιώσεις με αυτό
συγκλονιστικές στιγμές.

Χ