Αποστολέας Θέμα: Orfina PD Bund- Lemania cal 5100  (Αναγνώστηκε 12202 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
Orfina PD Bund- Lemania cal 5100
« στις: Μάιος 11, 2012, 18:23:45 μμ »
Υπαρχουν ορισμενες στιγμες που ενα γεγονος απογειωνει την καθημερινοτητα σου δινοντας σου την δυναμη να προχωρησεις παρα τις οποιες αντιξοοτητες. Το γεγονος αυτο εγινε πραγματικοτητα στις 8 Μαιου οταν χτυπησε το τηλεφωνο.....Απο την αλλη μερια της γραμμης ακουστηκε μια φωνη....

'Ελα....' 8)
'Το ρολοι ηρθε....' ;D
'Σε περιμενω....' :-*

Μετα απο μιση ωρα το κρατουσα στα χερια μου, δεν το πιστευα. Δεν ειχα λογια να πω και ετρεμα...Εκλεισα τα ματια, ανοιξα το κουτακι και το ειδα.

Για εμενα ενα απο τα Holy Grail μου. Ενα ρολοι με βαρια ιστορια, ενα ρολοι που εχει φορεθει στη δουλεια απο μια ιδιαιτερη φαρα ανθρωπων, ενα σχεδιαστικο κομψοτεχνημα του Πορσε, ενα ιδιαιτερα σπανιο κομματι με μια μηχαναρα (την γνωστη σε ολους Λεμανια 5100).

Μετα απο χιλιαδες τηλεφωνα (πραγματικα χιλιαδες τηλεφωνα), εκατονταδες μπυρες, τσιγαρα, ποτα και ξενυχτια (που ως γνωστον εχουν κλεισει τα καλυτερα τα σπιτια) αποφασισα πριν καποιους μηνες να κανω ενα ονειρο μου πραγματικοτητα και να αγορασω ενα ιδιαιτερο βινταζ κομματι που μου μιλουσε καθε φορα που το κοιτουσα στις φωτογραφιες. Ενα Orfina Bund με ατσαλινη κασα χωρις 3Η με Double NSN. Το απολυτο hardcore κομματι (κατ εμε), τον πρωτο αυτοματο μηχανικο χρονογραφο που υιοθετηθηκε απο την Ομοσπονδιακη πολεμικη αεροπορια της Γερμανιας.

Το ρολοι μετα απο αναζητηση μηνων εβρεθη και αγοραστηκε ενω αποφασιστηκε να σταλει για το σπα του στο εργοστασιο της Ορφινα στην Ελβετια. Οπερ και εγενετω αυτη η κινηση. Και απο εκει ξεκινησε η αναμονη.....Αυτη η αναμονη που πραγματικα σκοτωνει, ενω παραλληλα διαχωριζει τα παιδια απο τους ανδρες. Το ταξιδι που αποφασισα να κανω ηταν σε θολα νερα οντως πρωταρης στην ολη διαδικασια. Φυσικα ο ναυτιλος μου ηταν εμπειρος και δεν μασαει απο αντιξοοτητες οπως και τα αλλα 4 μελη του πληρωματος. Αυτοι ηταν εκει καθε μερα να μου δινουν κουραγιο, πληροφοριες, και χρησιμες συμβουλες....

Το αποτελεσμα ξεπερασε τις προσδοκιες μου και το φοραω υπερηφανος οχι μονο για το συγκεκριμενο κομματι αλλα και για την πορεια που εκανα, το ταξιδι, τον δρομο που με εκανε δυνατοτερο ενω παραλληλα με εδεσε πολυ δυνατα με ανθρωπους που ποια θεωρω ΦΙΛΟΥΣ με ολη την σημασια της λεξεως. Και ισως αυτο ηταν το μεγαλυτερο κερδος που αποκομισα απο την ολη διαδικασια.

Εν συνεχεια σας παραθετω καποιες πληροφοριες για το ρολοι που εχει γραψει ο X Vintage, και που φυσικα χρησιμοποιω με την αδεια του στο ποστ μου.

"Το 1973 η νεοϊδρυθείσα τότε Porsche Design παρουσίασε το πρώτο της προϊόν: έναν αυτόματο χρονογράφο (με την επίσης νέα εκείνα τα χρόνια Valjoux cal. 7750) που κατασκευάζονταν από μία σχετικά άγνωστη έως τότε εταιρεία: την Orfina, έναν μικρό κατασκευαστή ρολογιών που είχε ιδρυθεί το 1922 στο Grenchen της Ελβετίας. Το συγκεκριμένο μοντέλο (για την σχεδίαση του οποίου υπεύθυνος ήταν ο F. Α. ‘Butzi’ Porsche, βλέπε και Porsche 911) έκανε αίσθηση τόσο για το σχήμα της κάσας του αλλά ακόμη περισσότερο για το χρώμα της σε καποιες παραλλαγες : ένα ιδιαίτερο μαύρο ματ που έως εκείνη την εποχή δεν είχε εμφανιστεί ξανά σε ατσάλινη κάσα ρολογιού χειρός.

To 1979 και ενώ η μηχανή που χρησιμοποιούνταν είχε αντικατασταθεί πλέον από την θρυλική Lemania cal. 5100 (17 jewels, 28.800bph), το συγκεκριμένο μοντέλο υιοθετήθηκε επίσημα από την Πολεμική Αεροπορία της Δυτικής Γερμανίας (ο πρώτος αυτόματος ‘issued’ χρονογράφος της Luftwaffe) με ΝΑΤΟ serial number/ issue number/Versorgungsnummer 6645-12-182-1763 και τις ενδείξεις ‘MILITARY’ με η χωρις ‘3H’ (δηλαδή ‘Τρίτιο’) στο dial, μιας και η συγκεκριμένη (όπως και η προηγούμενη αλλά όχι η επόμενη) προδιαγραφή καλούσαν για σαφή αναγραφή τυχόν εκπέμπουσας ραδιοακτινοβολίας.

Όταν το 1982 κυκλοφόρησε ο δεύτερος ‘issued’ αυτόματος χρονογράφος (δηλαδή ο Arctos, με Lemania cal. 5100 και αυτός) το NATO serial number άλλαξε σε 6645-12-194-8642 (προδιαγραφή για ‘ομοειδές’ ρολόι δηλαδή αλλά με την διαφορά μάλλον στο φθορίζoν υλικό, η δε αλλαγή έγινε καθαρά για λόγους ομοιογένειας και ευκολίας logistics όπως αναφέρεται σαφώς και στον K. Knirim,  ώστε να περιλαμβάνει όλους τους προγενέστερους (Porsche Design/Orfina) αλλά και τους μετέπειτα (Arctos, Tutima και Tengler όλοι με Lemania cal. 5100) αυτόματους χρονογράφους χειρός, παρόλο που ο Tutima υπερίσχυσε τελικά κατά πολύ όσον αφορά στον συνολικό αριθμό των κομματιών που υιοθετήθηκαν (ιδίως από το 1986 και μετά).

Η νέα προδιαγραφή λοιπόν σήμαινε ότι αναγκαστικά όλα τα καινούρια casebacks της Orfina που είχαν ήδη εντυπωμένο το παλιό NSN (-1763) και πριν παραδοθούν στην Luftwaffe για πρώτη φορά τα αντίστοιχα ρολόγια, έπρεπε να επαναχαραχθούν από το εργοστάσιο με το νέο NSN (-8642), το δε προηγούμενο NSN διαγράφηκε και είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ πάνω στο caseback.

Από όσο γνωρίζω, μόνο τα μοντέλα ‘BUND’ που έφεραν τα παραπάνω NSNs (-1763 και/ή -8642 σε κάσες ‘blasted’ ή PVD black) ήταν αυτά που υιοθετήθηκαν επίσημα από οποιαδήποτε Αεροπορία, Στρατό ή Ναυτικό οποιασδήποτε χώρας. Όλα τα υπόλοιπα  ήταν στην ουσία ‘πολιτικά’ μοντέλα με ref. No. 7176, 7177, 7178 κτλ παρ’όλο που μπορεί να έγραφαν ‘Military’ και/ή ‘3H’ στο dial. Εξαιρεσεις αποτελουν το Βενεζουελα και ισως το Swiss AF (Olive drab coating)."

Αυτο ειναι και το ρολοι λοιπον που αγορασα και φοραω καθως γραφω αυτη την παρουσιαση, το Orfina Bund Issued Double NSN χωρις 3Η

Και τωρα στις  αρκετες φωτογραφιες (προσπαθησα να αποδωσω καποιες λεπτομερειες οσο καλυτερα μπορω...)

Με κουτια και χαρτια.....Σπανιοτατα και ακριβα

καποιες καρπισισες....

το ρολοι...απλοτητα....Mil Spec.....

Vintage military toolwatch

Οπως λεει και ενας φιλος αναφερομενος στο τριτιο- Quote- Δεν ξερω ρε Π#%$^#@η μου τι σκατα εβαζαν αυτοι οι Γερμανοι μεσα στα ρολογια..... :D

Εδω με τον αντικαταστατη του στην Λουφτβαφε-----Του Μπουντ το καγκελο λοιπον.....

Ουφ...ελπιζω να μην σας κουρασα με τις φωτογραφιες.
Τελειωνοντας θα θελα να πω πως το ρολοι κρατα χρονους που ειναι αδιανοητοι. -0,5 δευτερολεπτο την μερα. Και αυτο δεν ετυχε αν αναρωτιεστε μιας και ηταν χαρακτηριστικο της 5100 να ειναι εξαιρετικα ακριβης ακομα και μετα απο μεγαλες περιοδους χωρις σερβις. Εχοντας επαφη με πανω απο 15 βινταζ 5100 εχω να πω πως οι χρονοι που κρατανε ειναι εξωπραγματικοι.

Ενα μεγαλο ευχαριστω στον Αγιατολαχ, τον ανθρωπο που απλα ειδε καποια πραγματα μεσα μου και με ε σ π ρ ω ξ ε στον γκρεμο. ΦΙΛΕ σε ευχαριστω μεσα απο τα βαθη της καρδιας μου για τα παντα. Κυριως γιατι ειμαστε ΦΙΛΟΙ. Τα ρολογια ηταν απλα η αφορμη.

Οπως ευχαριστω και τους Φιλους Εννεα, Teo66, Mitsman, Vord, Alex  καθως και τον George που δημιουργησε αυτο το φορουμ και μου εδωσε την δυνατοτητα να βρω πραγματικους φιλους σε μια δυσκολη εποχη.

Lemania rules..... ;)

Enjoy
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 15, 2012, 11:33:48 πμ από Elio5 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος marios_ch

• Hero Member
  • Ω speedmaster
    • Προφίλ
Απ: Orfina Bund- Lemania 5100-παρουσιαση...
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 11, 2012, 18:34:15 μμ »
καλα Ηλια μιλαμε μας εχεις στειλει....

ενα μεγαλο ευχαριστω για τα οσα μοιραστηκες μαζι μας οπως επισης και τις εξαιρετικες φωτο που πραγματικα απογειωνουν το κομματι..

επισης ενα μεγαλο μπραβο για το κουραγιο την υπομονη και το μερακι να χτυπησεις ενα τετοιο κομματι...

ευχομαι το συναισθημα της πρωτης επαφης με το ρολοι να κρατησει για παντα και να το χαρεις με υγεια...

καλοριζικο και παλι...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vord

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 11, 2012, 18:40:17 μμ »
Φίλε δεν έχω λόγια,ξέρω την χαρά σου αν και δεν μοιράστηκα τόσο πολύ την αγωνία σου

Χαίρομαι πολύ γιατί σε λίγες μέρες θα το δω από κοντά....

Θυμάμαι πόσες φορές ήσουν έτοιμος να χτυπήσεις κάτι άλλο αλλά τελικά η υπομονή σου (μαζί με τις προτροπές κάποιων κακών παιδιών) σε αντάμειψε με το παραπάνω 

Να είσαι καλά φίλε

Τώρα είσαι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Βost

• Master
  • Και τα όνειρα μια μέρα θα πάρουν εκδίκηση...!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 11, 2012, 18:44:54 μμ »
Έχεις αυτό το κάτι..αυτό το μαγικό στα γραπτά σου το οποίο μεγεθύνεται και περνάει σε μια μαγική διάσταση όταν το δει ο φακός της φωτογραφικής σου μηχανής! Τι να πώ...ένα άριστο, πληρέστατο, σπάνιο και ρομαντικό κείμενο που ταίριαξε αρμονικά με ένα εκ διαμέτρου αντίθετης φιλοσοφίας ρολόι, δηλαδή πολεμικό, λιτό, απέριττο, ΣΩΣΤΟ!Ενα τόσο όμορφο ρολόι σε μια τόσο όμορφη παρουσίαση!Μπράβο ρε φίλε το χάρηκα τόσο πολύ και έμαθα τόσα πράγματα που πρώτη φορά τα διάβαζα. Καλορίζικο και καλοφόρετο και να σου δείχνει μόνο καλές και δημιουργικές ώρες!Ανυπομονώ να το δω απο κοντά  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Be with the people who bring out the best in you...

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 11, 2012, 18:50:09 μμ »
μακάρι Ηλία να κάνεις την αρχή κ για τους υπόλοιπους (σχετικά με το holy grail) κ αυτό το thread να ναι ο οδηγός.
εύχομαι βίον ανθόσπαρτων με αυτό το υπέροχο ρολόι!

υγ. οι φωτογραφίες μ@μ@νε ως συνήθως
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Alex

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 11, 2012, 18:54:34 μμ »
Οι λέξεις είναι λίγες για να περιγράψω αυτό που μόλις διάβασα και είδα. Γνωρίζω το πάθος σου για το συγκεκριμένο ρολόι και το background και πραγματικά μπορώ να καταλάβω πόση χαρά και ικανοποίηση νοιώθεις αυτή τη στιγμή...
Σου εύχομαι να έχεις πάντα τέτοιες χαρές και να εκπληρώνεις τα πάθη σου.

Για το ρολόι δεν έχω να πω τίποτα. Τα έχουμε πει, τα έχουμε ξαναπει... Το συγκεκριμένο ήταν αυτό που ήταν γραφτό να πάρεις και χαίρομαι που έτσι έγινε...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
I <3 "Τ<25"

Αποσυνδεδεμένος ennea

• Sr. Member
  • Κράτησα τη ζωή μου... κατά το πλάγιασμα της βροχής
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 11, 2012, 18:56:04 μμ »
Το 'δραματικό' ύφος που έχουν ορισμένες από τις εξαιρετικές αυτές φωτογραφίες είναι ενδεικτικό του 'δράματος' της αναμονής και της όλης διαδρομής που διένυσες. Το ρολόι όμως πλέον είναι όπως πρέπει και βρίσκεται εκεί που πρέπει.  ;)
Να το χαρείς με υγεία! Και όλα τα άλλα είναι "πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές".
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος desmo16

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 11, 2012, 19:00:00 μμ »
Μπράβο ρε Ηλία, μπράβο!
Μακάρι η ζωή σου να είναι γεμάτη με τέτοιες χαρές, εμπειρίες και ταξίδια!

Η απόκτηση των φίλων και ύστερα αυτού του κομματιού μόνο τυχαία δεν είναι, είναι κάτι παραπάνω...είμαι σίγουρος!

Καλές "πτήσεις"  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 11, 2012, 19:15:34 μμ »
Μπραβο Ηλια!Ολα υπεροχα!κειμενο,φωτογραφιες αλλα κυριως ρολοι!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
    • http://www.polite.gr/
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 11, 2012, 19:20:50 μμ »
μπραβο!!
καλοφορετο!!
ολοι χαιρομαστε, με την χαρα σου!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος stavros_ch

• Sr. Member
  • Panerai PAM088
    • Προφίλ
Orfina Bund- Lemania 5100-παρουσιαση...
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 11, 2012, 19:23:59 μμ »
Ηλια καλοριζικο και καλοφορετο να ειναι..
Σε ευχαριστουμε πολυ για την ομορφη περιγραφη και τις φοβερες φωτο (οπως παντα).
Πανεμορφο κομματι, σου ευχομαι ολοψυχα να δειχνει παντα χαρουμενες ωρες σε εσενα στην οικογενεια σου και στους φιλους σου που σε στηριξαν σε ολη αυτη τη προσπαθεια.

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 11, 2012, 19:27:08 μμ »
Φίλε είσαι Κορυφή!!!!

Σ'ευχαριστούμε γι'αυτό το καταπληκτικό ποστ!
Καλοφόρετο - εύχομαι να εκπληρώσει τις προσδοκίες σου!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 11, 2012, 19:33:53 μμ »
Τα ταξίδι είναι το παν, αλλά και ο προορισμός είναι όλα τα λεφτά.
Συγχαρητήρια και απόλαυσέ το με υγεία !
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mixalis-poa

• Member
  • **
  • Εγω ξανα στο τιποτα..στο γενικα εσυ!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 11, 2012, 19:42:47 μμ »
Μπράβο Ηλία να το χαρείς όσο δεν πάει!! ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Η   μια μεριά  του φαραγγιού
Δεν σμίγει με την άλλη
Και λαχταρουνε το σεισμό
Ν’αγκαλιαστουνε πάλι.

Εκειά που θέλω δε μπορώ κι όπου δε θέλω φτάνω
ό,τι μισώ το συναντώ, ό,τι αγαπώ το χάνω.

Άμα πονείς όπου κι αν πας ο πόνος είναι πόνος
κι άμα σε δέρνει η μοναξιά σε χίλιους νιώθεις μόνος.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 11, 2012, 20:12:57 μμ »
Διαβάζοντας το κείμενο, ένιωσα την καψούρα για το ρολόϊ, την αγωνία της αναζήτησης, την χαρά της ολοκλήρωσης.
Κοιτώντας της φωτογραφίες κατάλαβα το γιατί.... 8)
Ηλία καλοφόρετο και πάλι !!!

Φιλικά Γιώργος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών