Πολύ ωραία και ευχάριστη συλλογή Γιάννη! !
Τι παίζει με τα ρομποτ Gshock? Δεν έχω πάρει χαμπάρι κάτι
Η επένδυση σου, όταν έρθει η ώρα, βλέπω να κλείνει το καρέ με το χρυσό που έχω if you know what I mean 
Ηταν μια συνεργασια 2 γιαπωνεζικων καλτ κολοσσων, της σειρας G shock της Casio και του γνωστου animation / παιχνιδι/ μουφα-σειρα-ταινιων-που-μονο-η-Μεγκαν-Φοξ-αξιζει.
To 2018 αν θυμαμαι καλα εκλειναν και τα 2 τα 35 χρονια τους, οποτε αποφασισαν να συνεργαστουν .
Εβγαλαν λοιπον εναν (ποιον αλλον?) Optimus Prime που αντι για νταλικα μεταμορφωνεται σε βαση ρολογιου. Ο κορμος του αποτελειται απο ενα 6900 και οταν το βγαζεις, εχει ενα "ανταλλακτικο" που γεμιζει, ωστε να ειναι πληρες το ρομποτ κι οταν φορας το ρολοι.
Ηταν οχι μονο limited, αλλα πωλουνταν αποκλειστικα στην Ιαπωνια (και την μπουτικ της ΝΥ αν δε με απατα η μνημη μου) και ΜΟΝΟ σε φυσικα καταστηματα, δε γινοταν online orders.
Αυτο το εκανε τρομερα δυσευρετο και απιθανο να το αποκτησεις αν δεν εισαι στην Ιαπωνια η προθυμος να πληρωσεις δασμους, scalpers etc.
Ημουν πολυ τυχερος γιατι εκεινη την περιοδο δουλευε σε ενα Ναυπηγειο ως μηχανικος ενας φιλος-φιλου-ω φιλε, αλλα στην αναγκη βρηκα το θαρρος και του στειλα και -β του θαυματος! ψηθηκε και μου το πηρε και μου το φερε οταν γυρισε Ελλαδα.
Την επομενη χρονια , ορεξατοι απ την επιτυχια του 1ου ,εβγαλαν το Nemesis Prime, το evil alter ego του Optimus. Αυτο εχει ενα 5600 αντιστοιχα.
ΕΙναι και τα 2 iconic g shocks,οποτε ηθελα να τα χω και ειναι σε πανεμορφο χρωματισμο. Σε συνδυασμο με το collaboration και το οτι τα τρανσφορμερ ηταν για μας τους 30+ απ τα αγαπημενα παιδικα -μικιμαου των παιδικων μας χρονων, ηταν No brainer η αποκτηση τους.