Αποστολέας Θέμα: Αγορά αυτοκινήτου diesel  (Αναγνώστηκε 8690 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
  • The sky is the limit...
    • Προφίλ
Αγορά αυτοκινήτου diesel
« στις: Απρίλιος 26, 2012, 22:54:43 μμ »
Καλησπέρα παίδες!

Υπάρχει μια σκέψη για αγορά αυτοκινήτου προς αντικατάσταση του υπάρχοντος (για την ακρίβεια, ίσως κάνω χρονομίσθωση πάλι). Και μπαίνω απευθείας στο θέμα.

Έχω δει την BMW 116 σε βενζίνη (manual και αυτόματη με το νέο 8άρι κιβώτιο) και την 116d (diesel).
Η βενζινοκίνητη είναι στα 136 άλογα (με τούρμπο) και η diesel στα 116 άλογα αλλά με 25kg ρομή και 30% χαμηλότερη κατανάλωση στον αστικό κύκλο (στα χαρτιά πάντα).
Τα αυτοκίνητα με τα διάφορα έξτρα τους φτάνουν στην ίδια τιμή περίπου.
Επίσης, το diesel δεν έχει τέλη κυκλοφορίας λόγω χαμηλής εκπομπής ρύπων (99g/km) όμως η χρονομίσθωση δεν καλύπτει (εκτός εγγύησης) την αντλία πετρελαίου (~1500€).

Υπάρχει κάποιος φίλος που να έχει εμπειρία από diesel?
Επίσης, γενικές εμπειρίες από BMW (αντίστοιχης αξίας, μην πιάσουμε σειρές Μ κλπ  :P) είναι καλοδεχούμενες!

Ευχαριστώ!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return" Leonardo da Vinci

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Αγορά αυτοκινήτου diesel
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 26, 2012, 23:06:48 μμ »
ακόμα κ τα 1500 αμα υπολογίσεις της αντλίας που λες στο συνολικό κόστος χρήσης, πάλι πιο συμφέρον κατα πολύ είναι το πετρέλαιο.
τα bmw είναι άλλη κλάση (μην ακούσεις κανέναν αν σου πει το αντίθετο), το διαπιστώνεις εύκολα με ένα test drive, πήγαινε σε ισότιμα αμάξια audi, mercedes τα οποία μπορεί να υπερτερούν σε κάτι (ποιότητα, άνεση) και πήγαινε την ίδια μέρα, μόνο από το bmw θα βγεις κ@βλ@μέν@ς ακόμα κ αν έχει μοτέρι 115 άλογα, αλλά με 25 κιλά ροπής πίσω κ πάλι γλεντάει..πίσω κίνηση φίλε μου κ ας βγουν μετά να σου λένε για κουόρε σπορτίβο κλπ κλπ...πίσω κίνηση...

υγ. βέβαια να ξέρεις ότι οι ωραίες έχουν χρέη...μια απλή αλλαγή λαδιών μπορεί να σου κοστίζει τριπλάσια τιμή από ένα άλλο αμάξι, τα runflat λάστιχα να κοστίζουν διπλάσια κλπ....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 26, 2012, 23:08:44 μμ »
όπως έγιναν τα πράγματα ασυζητητί diesel !!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Konakis

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 26, 2012, 23:10:22 μμ »
αν δεν πάρω το Mini γιατί ακόμη έχω οδηγικές @αύλες τότε κατά 99.9999% θα πάρω diesel
....elio μην βαράς βρε @άφρε  :P
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Konakis

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 26, 2012, 23:16:05 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά για τις άμεσες απαντήσεις. Χτες η απλή βενζίνη με το πετρέλαιο κίνησης είχε κάπου 22 λεπτά διαφορά, μιλάμε για σημαντική διαφορά σε ένα φουλάρισμα 52 περίπου λίτρων.

Από εκεί και πέρα, έχοντας κάνει μια βόλτα μόνο το diesel για test drive δε μπορώ να έχω σαφή γνώμη, ειδικά όταν ακόμα υποσυνείδητα το συγκρίνω (ως επιδόσεις) με το αυτοκίνητο που έχω ακόμα (scirocco 1.4 DSG). Είναι άδικη όμως σύγκριση γιατί είναι αυτοκίνητα με τελείως δαφορετικό προσανατολισμό. Υπήρχε βέβαια και μια σκέψη για 118 (170 άλογα :D ), αλλά προίμησα να βάλω έξτρας για να μου αρέσει περισσότερο. Βέβαια, μιλάμε για ασκήσεις επί χάρτου καθώς περιμένω τις προσφορές από τις τράπεζες για τα μισθώματα αλλά και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return" Leonardo da Vinci

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 26, 2012, 23:21:40 μμ »
Σπυρο σορρυ αλλα διαφωνω με αυτο που λες....BMW για να καταλαβεις θες αλογα.... τελος.... Oλα τα αλλα ειναι μαρκετινιστικα... Σηματακι πληρωνεις στις μικρες σειρες.....στημενο σωστα το 1 αλλα του λειπουν αλογα.... Eγω ειχα οδηγησει το 116 και το 120 και ειχα ξενερωσει με την ζωη μου.....

Oσον αφορα την ερωτηση για τα ντιζελ, αναμεσα απο τα δυο φυσικα και θα επελεγα το ντιζελ λογω των ροπων του.... Φυσικα παιζει και ρολο τι οδηγος εισαι και τι θες απο το αυτοκινητο σου.

O κονακης ας πουμε που ειναι βαρβατο τιμονι (εχω εμπειρια και ξερω...) αν θα παρει ντιζελ θα μαραζωσει....σορρυ γιωργη αλλα ετσι ειναι....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 26, 2012, 23:26:10 μμ »
Ηλία τα'πες όλα τί να γράψω τώρα.....dieselia και ο στο πορτ μπαγκαζ που είπες ρε φίλε  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Konakis

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 26, 2012, 23:27:18 μμ »
Ηλία με απενεργοποιημένα τα ηλεκτρονικά δεν είναι καθόλου μαρκετίστικα αναλογικά της κατηγορίας του, έχω υπάρξει συνοδηγός σε 116 στο όριο κ δεν περιγράφεται το αμάξι, αν θες ρεμπρίζα στην αρχή συμφωνώ είναι δύσκολο αλλά στα 4 κ 120 σε κλειστές στροφές μόνο αυτό πάει έτσι...
κ προσοχή μιλάμε για αμάξια ίδιας κατηγορίας, δε μπορούμε να συγκρίνουμε το 116 με το σιρόκο πχ των 160 τούρμπο! μιλάμε για "συμβατικό" αμάξι, βάλε ένα audi fsi πχ απέναντι

υγ. με τέτοιο στήσιμο, λαμαρίνα κ πίσω κίνηση μόνο σηματάκι που δε πληρώνεις...
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 26, 2012, 23:29:05 μμ από DragonAce »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 26, 2012, 23:31:08 μμ »
Ηλία, προφανώς με 116 άλογα δεν περιμένω οδηγικές εμπειρίες που θα μου ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη  :D
Για αυτό φροντίζουν τα σχεδόν 2€ βενζίνης πλέον!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 26, 2012, 23:32:21 μμ »
Ηλία μου....δώσε μας όλη σου την αγάπη  :-*
 Gimme All Your Lovin'
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Konakis

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 26, 2012, 23:32:28 μμ »
Ηλία, προφανώς με 116 άλογα δεν περιμένω οδηγικές εμπειρίες που θα μου ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη  :D
Για αυτό φροντίζουν τα σχεδόν 2€ βενζίνης πλέον!

damokles δεν περιμένεις Μ3 όπως λογικά το λες, αλλά βρες μου άλλο σε αυτά τα δεδομένα να σου προσφέρει έστω τη γεύση...  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 26, 2012, 23:35:38 μμ »
Σε καμία περίπτωση δεν περιμένω Μ3! Ούτε καν scirocco. Η ερώτησή μου ήταν κυρίως μηχανολογικής φύσης και κόστους χρήσης σε βάθος 5ετίας πχ.
Πάντως, αν μπορούσαν ρε παιδιά, θα χρέωναν και το τιμόνι έξτρα... :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 26, 2012, 23:41:26 μμ »
Σε καμία περίπτωση δεν περιμένω Μ3! Ούτε καν scirocco. Η ερώτησή μου ήταν κυρίως μηχανολογικής φύσης και κόστους χρήσης σε βάθος 5ετίας πχ.
Πάντως, αν μπορούσαν ρε παιδιά, θα χρέωναν και το τιμόνι έξτρα... :D

ναι γιαυτό να σαι έτοιμος να κατεβάσεις κ σώβρακο!!!  :D

υγ. φίλος μου πήρε το corsa diesel κ καθάρισε, ούτε τέλη, ούτε βενζίνες, τον βολεύει όμως γιατί κάθε μέρα κάνει μεγάλο δρομολόγιο, εξάρταται κ τί θες δηλ, λίγο που μπήκα μέσα είναι βαρκούλα, αλλά με ένα σετάκι έρχεται στα ίσια του, τώρα κάνει το σταυρό του που το αγόρασε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 27, 2012, 00:06:58 πμ »
BMW πολυ ακριβα σερβις και αρκετα ζημιαρικα....δεν εχω να πω και κατι παραπανω...

Tωρα οσον αφορα την οδηγικη ευχαριστηση που λεει ο σπυρος και με βγαλμενα τα ηλεκτρονικα σε καλη ασφαλτο δεν κανεις και πολλα. Σε σαπουνια γυρναω και το ακκορντ...χαιρω πολυ....

Και επισης μιλαμε για ασχημια ετσι η σειρα 1, φυσικα αυτο ειναι υποκειμενικο.

Aυτο ομως που δεν ειναι υποκειμενικο αλλα ακρως αντικειμενικο ειναι πως η εταιρεια σου πιανει το κολαρακι κανονικα προσφεροντας σου ενα προιον που δεν αξιζει επ ουδενι τα λεφτα του....

Στην κατηγορια του δεν υπαρχει αλλο πισωκινητο...δεν υπαρχει επισης αλλο αυτοκινητο με πιο στεναχωρη καμπινα για τους πισω... Aρα ουσιαστικα η εταιρεια ακυρωνει απο μονη της την εφαρμογη της 1 εως ενα μικρομεσαιο αυτοκινητο....

Και ξαναματαλεω...για να αισθανθεις τι ειναι μια BMW θες αλογα...

Και τωρα....ας πορευτουμε ολοι εν ειρηνη....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

time_ keeper

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 27, 2012, 00:33:47 πμ »
BMW πολυ ακριβα σερβις και αρκετα ζημιαρικα....δεν εχω να πω και κατι παραπανω...

Tωρα οσον αφορα την οδηγικη ευχαριστηση που λεει ο σπυρος και με βγαλμενα τα ηλεκτρονικα σε καλη ασφαλτο δεν κανεις και πολλα. Σε σαπουνια γυρναω και το ακκορντ...χαιρω πολυ...

Και ξαναματαλεω...για να αισθανθεις τι ειναι μια BMW θες αλογα...

Και τωρα....ας πορευτουμε ολοι εν ειρηνη....

αν εχει πιασει και λιγο παγο αυτο το βρεγμενο ολο με τις πορτες θα ειναι η BMW!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions